Ahojte maminy,
chcela by som sa opýtať tých, ktoré chodia s deťmi na alergo, že kedy ste to začali riešiť, ako prebieha liečba a či aj sledujete nejaké zlepšenie u svojich detí.
Syn má 3 a pol roka a dcera 6mes. Myslím, že chorí sú tak normálne primerane počasiu + malý chodí do škôlky, čiže sem tam niečo prinesie. Ide o to, že máme detskú lekárku, ktorá nás stále posiela na krčné a na alergiológiu. Na krčnom nám nič nezistili dokonca mi u oboch povedali že sa im nejavia ako alergici a že sú z ich hľadiska vpohode (boli sme u dvoch ORL) dokonca naša ORL doktroka minule poznamenala len tak po pod nos pre seba , že čo má naša detská stále s tou alergiou...
Ak sú deti choré tak to nemá žiaden tragický priebeh, nemajú ani vysoké teploty max do 38st. napr teraz nás trápia husté zelené sople, upchatý nos, nízka teplota, malý je malatny, neche jesť, stále chce spať... na to nám naša dr. dá vždy len antihystaminiká a Pamycon do nosa...nič viac...potom sa s tým trápime aj 3 týždne a ona len lamentuje nad tým, že to je čistý alergik. Teraz synovi konečne predpísala ATB a čuduj sa svete,zabralo. Netvrdím, že do neho má pchať atb za každou chorôbkou, ale veľakrát mi to proste ako alergia absolútne nepripadá...ATB bral zatial asi len 3x od narodenia, do dvoch rokov ani nebol chorý.
Mne jedine z toho celeho napada, ze nizke alebo ziadne teploty pri chorobe su priznakom nizkej imunity, proste telo sa nebrani. Ja to viem, len preto, ze ako dieta aj ako dospela som mala tento problem. Ale z toho, co popisujes ty, ozaj nemusia byt vobec alergici
zmenila by som hlavne pediatričku
@patys123 tak z toho co citam naozaj nevidim dovod na navstevu alergologa. Takze asi by som skor hladala novu pediatricku. My sme boli so synom odoslany na alergologiu v 6 rokoch bo syn mal v pelovej sezone priznaky sennej alergie a nakolko sme s manzelom naozaj silny alergici tak to bolo pochopitelne. Dokonca v zime zacal syn dost chrapcat, kaslal v kuse niekolko tyzdnov. Musim povedat, ze akonahle ho alergologicka nadstavila na liecbu tak kasel zmizol, chrapcanie tiez. Takze u nas opodstatnene.
@patys123 Je to problém skočiť na tu alergológiu a nechať deťom urobiť testy? Veď sa im nič nestane - a budete mať i vy, i Dr. istotu že alergiu nemajú (a keby náhodou mali, tak sa to dá riešiť).
Konzultaciou na alergologii nič nepokazis, maximálne Vám zoberú krv. Vaša doktorka bude mat dušu na mieste a hotovo
Aby som dava veci na pravu mieru, my na tu alergologiu pojdeme, len ma zaujimali konktwtnw pripady kedy, za akych okolnosti a aka je liecba.
A som samozrejme zneistena preto, ze to nevidim tak tragicky ako nasa pani doktorka a tiez ked krciarky sa vyjadrili ze nevidia dovod.
nás poslala lekárka na alergo z dôvodu častého zápalu priedušiek...vysoké horúčky -
40 stup. aj niekoľko dní, neustály kašeľ, nikdy nestačili jedny antibiotiká....Keď sme mali do roka 8-10 krát zápal priedušiek skončili sme na alergológii. dostali sme sprey na dýchanie - a to nám veľmi pomohlo. ...