Dobrý deň, dcéru ( 3 roky ) čaká budúci týždeň operácia oka. Boli sme na odbere krvy u nášho dr a deň pred zákrokom máme anesteziologiu. O internom nič nehovorili. Je to potrebné ?
Ano
Dcérka bola tiež na operáciu oka. Pediatricka jej spravila interné vyšetrenie s tým ze akurát ekg jej urobili inde. Plus deň pred zákrokom anestéziologiu.
Ak sa môžem opýtať o čo konkrétne ide?Moja mamka bola teraz nedávno,operovali jej šedý zákal,dávali šošovku a interné nebolo treba.Ale pri anestézii treba. Ak vám nenapísali do záznamu inštrukcie tak zavolaj obvodnému a zistu ak máš ešte čas..
@sims122 o EKG nám vôbec nič nehovorili ani v papieroch to neni. A tiež si ani neviem predstaviť ako by jej ho spravili keď ma strašnú paniku z lekárov a toho všetkého. Skúsim zavolať v pondelok nášmu dr a opýtať sa.
@cukroska pôjde do celkovej anestezi pretože sa nedá vyšetriť boji sa lekárov a ma na oku taký žltý fľak, nevedia či je to tuk alebo čo to vlastne je takže by sa to rovno vybralo.
@sims122 a kvôli čomu prosím dcérke operovali oko ?
Možno jej anestéziologicka spraví EKG.Pri každej narkoze musí byť predoperacne
Aha no chúďa malé.Držím palce. Tak to určite jej trebaaj interné.
Sice nie operacia oka, ale 1 dnova chirurgia u dietata - 2krat. A ekg nerobili. V nemocnici sme dostali papier, co treba. Pediatricka brala krv a robila predoperacne. Vyplnila dotaznik. Dieta muselo byt minimalne 2 tyzdne pred uplne zdrave, a minimalne 3 tyzdne pred bez atb. U anesteziologicky som sa popytala na priebeh, pozrela vysledky krvi a papiere, dohodli sme sa ci bude premedikacia, a mala pripravenu aj masku na dychanie. Chcela ukazat dietatu ako bude dychat, ale nedalo sa. Hod si do google, ale ja ked som si zistovala, tak som nasla na viacerych strankach nemocnic, ze u dovtedy zdravych deti nie je ekg indikovane.
@vreckovka2 ďakujem hľadala som práveže a nič som také nenašla. Tak som sa zľakla, nieže by som podceňovala lekárov ale bojím sa aby sa čosi nestalo 😔
Pediater to vie urobit, kontaktujte ho
@cukroska chyba! Musi byt po spravnosti interne vysetrenie aj ked sla do lokalnej anestezy
Skulenie, bola v celkovej anesteze
Moj syn ide do celkovej narkozy koli mri mozgu a vsetky vysettenia mu urobia v nemocnici den rped zakrokom.takze ked ti to nefali do papierov tak oni jej to tam spravia
interne vysetrenie u dietata robi pediater a potom este pohovor s anesteziologom takze vam ho robila pediatricka EKG nie je potrebne
Minulý rok dcére brali mandle a mala tiež len anestéziológiu a obvodná ju vyšetrila a zhodnotila výsledky z krvi. U detí sa interné robí u obvodnej. Pokiaľ nemá problémy so srdcom ale to by dieťa mali poslať k jeho kardiológovi.
Daj si do google pozadovane pediatricke vysetrenia pre pediatrickeho pacienta nudch eu. Mas tam protokol. Maju to aj na inych strankach. Nemyslim si, ze by si v nasom pripade u vtedy 2 rocneho dietata dovolili vynechat ekg, ak by bolo potrebne.
Syn bol na operácii oboch očí ako 2-ročný a žiadne interné nebolo treba,krvné vyšetrenia mu robila jeho pediatrička a deň pred operáciou už pri nástupe do nemocnice sme boli v anesteziologickej ambulancii,žiadne EKG mu nerobili..
Minulý rok som bola hospitalizovana so synom kvôli CT hlavy. Tiež mal celkovú narkózu. Boli sme na odber u našej dr. Potom sme išli na EKG a v deň keď nás prijali nás ešte poslali na anesteziologiu
Moj syn absolvoval medzi 2 a 4 rokom 4 celkove anestezy. Z roznych pricin, bol operovany na roznych oddeleniach, v jednom pripade v inej nemocnici. Vzdy som dostala pisomne instrukcie, vysledky akych vysetreni je potrebne doniest. Vzdy ich realizoval pediater, internistu sme navstivit nemuseli. S vysledkami od pediatra potom nasledovala konzultacia u anesteziologa.
Ak si nie si ista zavolaj si na oddelenie kde ma byt zakrom realizovany a informuj sa, aky maju postup.
@cukroska ktovie asi každý inak, lebo on ide kvôli tomu aj na interné . A inak neviete môj otec sa tvári vždy že všetko sám zvládne, chce sa vracať z operácie šedého zákalu sám vlakom, je to vhodné ?
@taktotedanie a prípadne bude vidieť na to operované oko za.aku dobu normálne prosím ? Lebo keď sa ho pýtam on poriadne nevie, nepametam si čo mu k tomu povedali
@1mina nevhodne! Potrebuje doprovod! Oko bude mat prelepene, pred operaciou niekde davaju aj oblbovak
Pokial bude vsetko ok tak do par dni to bude uz ok, niekto vidi hned na druhy den niekto par dni
My sme mali v papieroch z nemocnice napísané ale vyšetrenia vyžadujú a bolo tam aj EKG
@taktotedanie ďakujem za odpoveď ! Postarám sa o to...pretože on je na jednej strane už starší a tvrdohlavý, na druhej strane zdravotné nie najlepšie....mne tvrdil že úplne v pohode pôjde domov sám vlakom, a nikto mu nehovoril predsa že nemôže 🤦
@1mina urcite doprovod
@1mina Ak nie je neskoro na odpoveď tak zrejme ho ani nepustia. Keď som bols s mamou každého prišiel niekto čakať. Teda boli všetci seniori a každého niekto čakal. Dokonca jedna pani odišla sama a sestrička ju vrátila kým neprešiel syn po ňu do čakárne. Mojej mame sa trochu točila aj hlava. Ale len chvíľu.
áno je určite pri každom uspati.