Je podľa vás takýto tvar hlavičky na operáciu?

9. aug 2024

Je podľa vás takýto tvár hlavičky ja operáciu alebo na helmicku? Má ju predĺženú dozadu

martinkatinka
9. aug 2024

Odfot zboku...

katkaseiner
9. aug 2024

das na radu neznamych bab z MK? Neopytas sa radsej pediatra?

januska12323
9. aug 2024

Pediater videl určite viac hláv ako my. Podľa fotky sa to aj tak nedá posúdiť, na to treba špeciálne vyšetrenie.

martinkatinka
9. aug 2024

Moj syn mal zrasteny sagitalny lebecny sev a mal hlavicku ako sisku, oredlzenu dizadu. Takto zhora to nie je vidiet. Keby tvoj mal nejaky problem, pediater to urcite vidi.

autor
9. aug 2024

@martinkatinka a riešili ste to nejako?

martinkatinka
9. aug 2024

Ano riesili, boli sme na neurochirurgii, na CT a nasledne operacia. Avsak ako hovorim, odoslala nas pediatricka.

autor
9. aug 2024

@martinkatinka tu je fotka z boku. Ďakujem ti za odpoveď, naša pedi to zatiaľ vôbec nerieši že len polohovať. Preto sa pýtam vás

martinkatinka
9. aug 2024

Skus sa pytat na neurologiu. A ma hlavicku aj uzku?

e1i
9. aug 2024

Nie je nahodou predcasne narodeny?

autor
9. aug 2024

@e1i áno je má to súvis ?

athelas86
9. aug 2024

Toto v pohode dorastie do "normálneho" tvaru, len polohovať treba. Operácia ťa ako napadla 😁 ešte skôr tá helmička keby sa to do pol roka ktovieako nezlepšovalo, ale ani to nie

e1i
9. aug 2024

Aj ja mam predcasnu a tiez ako babo mala taku "pretiahnutu" a je to normalne. Polohovanim sa to upravi

ivka2112
10. aug 2024

Podla mna v pohode, upravi sa pekne postupne. Alebo sa skuste opytat pediatricky na helmicku (najvaic ucinna ak sa da od 4 mesiaca)🙂)

autor
10. aug 2024

Žienky ďakujem vám pekne za odpoveď. Pedi sa nevyjadruje k tomu veľmi je to staršia lekárka , príde mi ako keby to neriešila. Ale snáď to je v poriadku, ďakujem vám

anketkarka
10. aug 2024

Nám pri ultrazvuku hlavičky zistila neuroločka predčasné zrastanie lebečných švov. Vtedy sa tiež deformuje hlavička a je potrebné to riešiť čo najskôr, lebo lebka tlačí na mozog a zmenšuje sa moznosť to riešiť inak ako náročnejšou operáciou a hrozí aj postihnutie. Netvrdím, že je to váš prípad, ale ja by som sa nedala uchlácholiť systémom jedna baba povedala, ale skúsila vyhladať odborníkov a uistiť sa, že nejde o predčasné zrastanie lebky, ale len zaležaná hlavička.