mam 3,5r syna, ktory nerozprava, absolvovali sme vysetrenie u psychologicky, na neurologii, psychiatria nas este caka, logopediu mame (viacmenej neuspesnu, syn tam prilis spolupracovat nechce), a podarilo sa mi dostat sa aj do acva - odtial mame “vysledok” porucha autistickeho spektra. nieco som si o tom vsetkom uz citala a studovala, pod pas patri viacero veci. da sa tato dg. chapat ako autizmus?
Áno, je to to isté
A ako Vám nerozpráva ? Nemá ani očný kontakt ? Aké ma príznaky ?
@paulafabryova nerozprava nic, ocny kontakt ma, aj sa pride “podelit” napr. s hrackou, v zmysle “mama zapoj sa aj ty”, ale bavi ho to asi 20sekund, skor sa hra sam (puzzle, stavebnice,..)
A aspoň tie základy Vám nepovie? Mama a pod? A s deťmi sa vôbec nechce hrať ?
Pas je nazov pre vsetky pervarzivne poruchy, autizmus sa mysli vacsinou detsky autizmus, moze byt aj atypicky autizmus, vysokofunkcny autizmus a pod..
@paulafabryova nepovie nic, s detmi vonku poslednu dobu sa aj hra, hlavne ked si kopu loptu, prida sa alebo sa nahanaju
@pininka1 aha, dakujem
A rozumie ked mu povies dones loptu, a ukaze albo ta dovedie k niecomu co chce a diagnostiku vam dali len v acva alebo ste skusali aj inde, ja mam doma autistku ma stanovenu diagnozu detsky autizmus ale ma aj tazku mentalnu retardaciu a je teraz na urovni 2 rocneho dietata hoci ma uz 9 a pol roka nam stanovili diagnozu v 2 a pol roku stale je neverbalna neukazuje plne plienkovana ale uz usmievave dievcatko
@andrejka1974 ano, dones loptu rozumie, teraz napr. sedime v kuchyni, ranajkujeme, vyzvala som ho - doniesol loptu, skusali sme aj inde - dialog (odtial mame narus. komun. schopnost), janosikova - tiez narus. kom. schopnost/onesk. vyvin reci, caka nas teraz aktualne Lazikova a bude aj psychiatria,
v 2,5r mu Janosikova dala onesk. vyvin reci.
syn je uz bez plienok, aj na noc
Tak to bude skor narusena komunikacna schopnost to je ta lepsia varianta a vermi casom sa rozkeca
@andrejka1974 mozem.sa spytat ake priznaky ste malo vy ked dcerka mala cca 2,3 roky?
Dobry ako ste na tom dnes?
@noemi125 prestala komunikovať reagovať na meno začala vydávať len zvuky
@andrejka1974 Ahoj tak syn ma medzitym 5 a stale nerozprava. Zacina si velmi pomaly tak ako keby blabotat, neda sa to identifikovat, ze by to bola
vlastna rec, lebo nema take ze “svoje slova”, to nie, len si zvukuje. A velmi vyrazne vie akurat povedat “nono” 🙂
Tak verim, ze to este pride. Ide stale dopredu, nemal doteraz absolutne v nicom nijaky regres. Ta rec proste zatial doteraz absolutne ziadna. Ja este verim
Moja ani už ani nezačala a to bude mať v apríli už 11 čiže už 9 rokov žiadne slovo ani nerozumie
Mate diagnozu?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Poruchy_autistick...