Mám 8 týždňového chlapčeka a začal mu vystupovať pupčok. Dr kázal prelepovať a mňa by zaujímalo akú máte skúsenosť. Či je možné, že mu to pekne samo prejde alebo ho operácia isto neminie. Som z toho dosť smutná ☹
lepili sme mincu v gáze,leukoplast antialergický raz do + a potom do x,aby sa nedráždila koža veľmi,pekne saupravilo
nás chceli silou mocou v pol roku ale nešli sme tam na kontrolu až okolo 10mesiaca a bol tam akurát primár a povedal že ;žiadna operácia že ma krásny pupček.
Pupocna hernia nie je nebezpecna a neriesi sa min. do roka, ak nie do dvoch. To mam od skuseneho chirurga. Detom ako zrastaju postupne rozostupene brusne svaly, tak im to zmizne. My sme mali zial tu druhu - obojstrannu slabinovu a ta zoperovana musela byt.
neboj sa bude dobre u nás dvaja mladý doktori len o operácii hovorili jeden v 6 mesiacoch, druhý v roku a primár nevidel dôvod na operáciu.prelepovanie u nás nebolo pravidelné, lebo malý mal alergiu na každý druh pásky, takže sme lepili zo 2 dni a potom sa mu to týždeň hojilo, pľuzgiere ako popáleniny.ale už to je za nami! držím palce nech to má aj vo vašom prípade šťastný koniec a zaobídete sa bez operácie, ktorá je síce nenáročná ale určite pre každú mamičku stresujúca.
aj my sme mali tento problem este sme cvicili vojtovu metodu do tyhc kolik takzeee veselo teraz sa mi uz smeje vtedy mi nebolo vsetko jedno 😀 pekne som zlozila gazovy stvorec na to som urobila kriz z leukoplastu a zatlacila tym pupcek prelepila.Predtym nam vraveli ze sa operacii nevyhneme a ako som to takto lepila tak sa mu hernia uplne stratila.Niekto tvrdi ze lepenie nepomoze ze bud sa to strati alebo nie ale nic za to nedas ja ked som nelepila vybehoval stale viac pupcek 😉
@julka82 ahoj my sme mali presne to isté a tiež mala maličká asi 2 mesiace, mala veľké koliky a pupček jej vystupoval von... istý čas sme prelepovali a na pupok sme priložili nejakú mincu zabalenú v gáze a tak prelepiť ale mala strašne podraždenú pokožku z leukoplastu.. potom nám dr. povedala že už sa lepiť nemá že buď to prejde samo alebo tiež operácia tak sme to nechali tak a keď prešli koliky po mesiaci sa pupok krásne stiahol a doteraz je v poriadku a to má malá 2 roky 🙂