Je normálne, že žena kupuje každé 3 dni sprej do nosa?

16. dec 2024

Dobry den,
Chcem sa opýtať či je normálne že žena synovi 4 ročnému kupuje každé 3-4-5 dni nový sprej morský do nosa ? Syn po chorobe ma uz dlhšie sople ktoré zevraj nejdú bez tej vody vyfúkať. Nastrieka mu a odsaje to. V lekárni hádam minul uz 60€ na tie vody do nosa. Je to normálne ?

basullinka
16. dec 2024

Neviem, či by ma štvali zrovna tie peniaze, keď kvapky do nosa sú často návykové.

nikkix
16. dec 2024

4 ročný by sa už dávno mal vedieť vysmrkat nie odsavat.... ak má také sople, nech ide k dr...

rebi789
16. dec 2024

Takýmto tempom získa závislosť

autor
16. dec 2024

Nos si fúka ale nejde mu nič von len ak fúka s tou vodou do Odsávačky. Žena tvrdí že tu vodu v spreji môže v jeho veku. U lekára boli tiež že to už ma len sople aj výter mu spravili. Nemal to lekár ale predpísať ? Nerozumiem prečo to musíme stále kupovať ak to naozaj treba

dubraska
16. dec 2024

@basullinka sprej s morskou vodou nie úplne niečo iné ako kvapky do nosa.

zenazaba
16. dec 2024

Hygiena nosa je pri nádche veľmi dôležitá. Mamina robí veľmi dobre, že preplachuje noštek soľným roztokom. Ak nechcete míňať peniaze na spreje z lekárne, treba si zadovážiť konvičku alebo veľkú striekačku a soľný roztok viete zarobiť aj doma z kuchynskej soli. Hypertonický najviac 10 dní, fyziologický kľudne aj dlhodobo. A na zatekajúce hlieny je dobrý Sinupret.

zenazaba
16. dec 2024

Soľné roztoky nie sú na predpis a zo sopľom k lekárovi chodiť netreba.

76california
16. dec 2024

nech skúsi najbližšie v lekárni kúpiť "infúzku", čiže NaCl
pol liter cca 1,50eur
super na preplachovanie....do nosa aplikujte striekačkou...

simca06022011
16. dec 2024

no. podla mna je to vela, ved ta morska voda vydzi napr. u nas aj pocas choroby tak 2tyzdne urcite... ak mu bez morskej vody nic nejde, tak mozno tam nic nema a odsava iba tu vodu.
ALe teda.. nech zacnu konvickovat, na to (kedysi zvykli), sa roztok predaval a lacnejsie vyssiel .

basullinka
16. dec 2024

@dubraska áno, pardon. Zmiatol ma nadpis. Ale i tak mi príde, že otecka viac hnevaju peniaze ako to, či je to potrebné pre zdravie dieťaťa

dubraska
16. dec 2024

@basullinka tak to už je vec, čo si musí otecko prediskutovať doma s maminou. je aj iné riešenie, ale asi jej to vyhovuje viacej takto robiť. u mňa pokiaľ ide o zdravie, tak idú peniaze bokom.

autor
16. dec 2024

Áno hnevá ma že ak to potrebuje a bez toho mu sopel nevie dať prec že to nemá predpísané. V tej odsávačke je kopa soplu syn ráno aj kašle tak mokro a či to nemá z tej vody v nose stále

viestta
16. dec 2024

Pretoze morska voda do nosa nie je liek, tak preco by ho mal predpisovat lekar? Je ti luto penazi na zdravie vlastneho dietata?
Mladeho muza treba naparit, uvolnia sa sople. Alebo mu kupte inhalator. (viem, prevratis oci, ked uvidis kolko taka sranda stoji)

ina2405
16. dec 2024

@76california presne to som chcela napisať👍

simca06022011
16. dec 2024

nie urcite to nema z tej vody v nose.. v noci sople zatekaju, a deti ich potom vykaslu rano, alebo sa musia vyfukat.. je to normlane, treba to fukat, odsavat... ale zase ho netreba utopit tou vodou a vystriekat sprej za 3dni..

viestta
16. dec 2024

Lekar predpisuje lieky, Spray do nosa s morskou solou je zdravotnicka pomocka, ktore nie je kategorizovana na preplacanie ZP, nie liek. Preto nie je ani uhradzany z verejneho zdravotneho poistenia.

autor
16. dec 2024

@viestta mame ten s maskou

tamvtme
16. dec 2024

Ak je to izotonicky sprej s morskou vodou tak ten sa mize pouzivat na hygienu nosa lazdy den dohodobo….mne bolo poradene takto cistit nos ako prevecnciu 1x denne….a potom vyfukat….ale jeden sprej nam vydrzi dlho. Nie 4 ci 5 dni

autor
16. dec 2024

Žene nevydrzi ani týždeň a neverím že je normálne za VODU minút 60€

eva233
16. dec 2024

Otázka znie. Ako by ste problém riešili vy? Ste otec. Matka podľa vás míňa veľa. Dieťa má sople, ktoré zatekaju, logicky z toho ráno pripadne aj počas dňa kašle. Aby to nezislo na priedušky matka sa snaží pomôcť a uľaviť dieťaťu pomocou zdravotníckej pomôcky, nie lieku. Doktor povedal, že dieťa má "len" sople.... Skúste teda vziať problém do vlastných rúk a vyriešiť to vy.

ina2405
16. dec 2024

Kúpte NaCl v plastových ampulkách, je to lacnejšie ako sprej. Ja s tým bábätku preplachujem noštek.

1mina
16. dec 2024

Morská voda - nie je návyková, - dr ju vždy odporúča, pri chorobe tim duplom, ja bežné stretnem ráno vincentku aj preventívne, - doktori nemajú radi keď chodia mamy so soplami k dr to je jedna vec, druhá vec je že tieto veci poisťovňa neprepláca nedajú sa dať na predpis. Mne dnes napr napísala isoprinosine na imunitu a doplacala som cez 10 e zato, ale ani ma nenapadlo ľutovať som rada že dcére čosi napísala a tak je aj kopa iných liekov čo síce dajú na predpis a dopláca sa aj tak fura. Potom super je ešte inhalator, ale to otecka asi prekoti keď zistí koľko to stojí, dcéra keď bola takto mesiac chorá, ale to mala aj zápal pľúc pred rokom som bežala kúpiť a nechala som jednorázovo 120e v lekárni. K tomu som kupovala silnejšie yabro na inhalovanie celú krabičku tombola tiež palma. A to ani nehovorím čo všetko som za ten mesiac nakúpila, chvalabohu muž to neriešil že keď treba.

autor
16. dec 2024

@1mina inhalator mame s tým nahubkom modrý

1mina
16. dec 2024

Tak super tak kúpte vincentku vo fľaši - ja kupujem v lekárni čosi do 2 e to stojí, keď bude inhalovat aj dva tri krát denne vydrží dlho, mojej z toho vždy tečú sople už pri inhalovani. A ja teda používam spreje do nosa napr tiež vincentku v lekárni alebo niekedy Nósko a také - ale teda priznám sa že toho streknem aj viac ako treba ale teda za týždeň to neminiem

lenkakravcova
16. dec 2024

Ja neviem, ale keď nechceš platiť neplať a preber zodpovednosť za dieťa ty. Začni mu ten nos čistiť ty. Keď to dáš dva tri dni bez toho solneho roztoku a bude sa mu to zlepšovať - tak buď to žene ukážeš že to tak ide aj bez toho, alebo sa jej ospravedlniš a necháš ju robiť to tak ako to robí.
Nič iné tu nie je ako riešenie.

lucia13022023
16. dec 2024

Aký sprej kupuje? U nás sterimar na KAŽDODENNÚ hygienu vydrží mesiac, keď ma syn sople možno tri týždne.
Treba jej vysvetliť, že stačí jeden strek, počkať a potom odsat. Alebo potom naparit, inhalator...

autor
16. dec 2024
simca06022011
16. dec 2024

3rocny uz nemusi mat baby verziu, cize kludne moze kupit velke spreje... a strieka sa raz a raz .. toto sa jej na 3rocneho aj rychlo minie, plus baby koncovka ma slaby "prud".

simca06022011
16. dec 2024

A inak, mozete si pozriet aj online lekarne, ked mate taku spotrebu kadecoho z lekarni, ceny su casto zaujimave, este aj s napr. s nejakym casbackom. Tak usetrite. To okrem tych rad co tu uz zeny dali 🙂)

viestta
16. dec 2024

Mate inhalator, kupte vincentku a pred spanim naparujte.
Mna by naozaj zaujimalo ci riesis to, ze by ta morska voda mohla dietatu uskodit, alebo sumu, ktoru zena nechala v lekarni. Fakt by ma zaujimalo kde je problem