Je možné od 11. mesiaca dávať malej trošku jogurtu?

vyvieracky
8. feb 2011

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné už od 11 mesiaca dávať malej trošku jogurtu - či len probio alebo aj ovocné...ak má malá alergiu na laktózu...len si to myslím, pretože ja mám alergiu na laktózu a malú aj kojím....neviem čo jej mám dávať...ani krupicovú nemôžem???Raz za týždeň?..Ja mliečne môžem ale nie každý deň...
Doteraz sme jej dávali mliečko HA, začala som jej skúšať dávať dva krát do týždňa aj Nutrilon bez HA a začala sa mi vysypávať...tak neviem čo robiť.....Poraďte prosím ak máte aj vy takýto problém a viete čo robiť v takomto prípade...ĎAKUJEM. PAT.

pink_lady
8. feb 2011

co viem tak jogurty su pri intolerancii o.k., pri alergii nie...ale mozno sa mylim 😅

latvia
8. feb 2011

ked sa vyhadzala po klasickom mlieku tak je mozne ze ma skor alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, pokial si teda definitivne vylucila ine suroviny kvoli ktorym sa mohla vyhadzat. sla by som za dr nech sa na to pozrie. ak by to alergia na BKM nebola tak mozes davat jogurty a krupicovu kasu, lebo HA mlieko laktozu obsahuje, takze intoleranciu laktozy zrejme nema (na nu su bezlaktozove mlieka). Aj tvoja intolerancia laktozy sa da hravo "vyliecit" 😉

kralicica
8. feb 2011

jogurty mozes a priam musis!!! od 8. mesiaca najlepsie! my mame to iste. v okyslenych mliecnych vyrobkoch - jogurty, acidka, smotana kysla, tvaroh nie je laktoza, teda mliecny cukor. ja mam tiez laktozovu intoleranciu a jogurty mi odporucali, aby som nahradila aspon trochu vapnik. davaj jej jogurt kazdy den je to velmi dobre, podmienky su aby bol probioticky a plnotucny. zacni bielym neskor mozes pridat aj ochutene - take slovenske prichute, jablko, visna, ja som skusila uz aj jahodu malinu a bolo dobre. krupicu mozes robit tak ze uvaris z vody riedku a nasypes do nej par odmeriek UM, tak isto mozes robit zem. kasu, ryzu v mlieku a vsetky veci kam ide klasicke kravske mlieko.mliecnym vyrobkom sa urcite nevyhybaj, deti ich velmi potrebuju. len pozor tvaroh az po roku lebo obsahuje velmi silnu ml. bielkovinu kazein tazko stravitelne... 😉