Je možná anorexia u deti?

lexilaracroft
3. jan 2017

Moja dva a pol rocns dcerka skoro nic nezje. Vie mi niekto poradit ako jej vratit chut do jedla. Trva to par dni

zviz
3. jan 2017

@lexilaracroft B-komplex ste skusali?

sardinka336
3. jan 2017

@lexilaracroft anorexia? Ved to trvá pár dni pre pána krála!! Určite nema 2 ročna anorexiu...Tak jej nasad bečko, Pangamin...niečo čo posilni chut do jedla...v krajnom pripade pichaju aj B12tky, porad sa s pediatričkou nech jej zoberie krv, mozno ma malo zeleza. Nepišeš ako jedavala, či jedla normalne a kedy prestala, mozno po chorobe prestala...kto vie, takto ťažko radit.

lorela
3. jan 2017

@lexilaracroft O anorexiu nejde.
Pokiaľ nechutenstvo trvá len pár dní, môže byť spôsobené napr. prichádzajúcou chorobou - prechladnutím alebo črevným či žalúdočným problémom. Dcérku preto sleduj, či sa nedostavia aj iné problémy; teplota napríklad.
Alebo môže ísť len o dočasný stav (prejedenie po sviatkoch)? 🙂
V každom prípade, dbaj na dostatočný príjem tekutín a dcérku núkaj jedlami, ktoré má rada.

lexilaracroft
autor
3. jan 2017

Ved prave nema dovod chora nie je. Doktorka mi na to povedala ze staci ked pije aspon vodu ze to sa spravi ale ja sa bojim lebo to zacalo ked som ju nechala bez plienky a skusala davat na nocnik vtedy sa pokakala do gati tak sa mozno zlakla. Toho sa bojim.

lorela
3. jan 2017

@lexilaracroft Osobne veľmi pochybujem, že si dcérka dala do súvisu kakanie s prijímaním potravy...

lexilaracroft
autor
3. jan 2017

@lorela len aby lebo v ten den ani nepila a vobec sa nepocikala na nocnik vobec nechce ist a cikala az vonku ked sme jej dali plienku.

lorela
3. jan 2017

@lexilaracroft Nevidím síce správanie tvojej dcérky, ale nemyslím si, že učenie na nočník spôsobuje to jej nechutenstvo. Ovšem za predpokladu, že nie je vystresovaná, neplače, nekričí už len pri pohľade na nočník...
Treba trpezlivosť a jemný citlivý prístup pri učení na nočník, o čom nepochybujem, že aj máte.

nyusika
3. jan 2017

@lexilaracroft ked si tvoja dva a pol rocna dcera mysli, ze je tucna a vedome preto odmieta stravu, tak ma MENTALNU anorexiu.
inak mas nieco mentalne v nepohode ty, pardon za uprimnost.

gala79
3. jan 2017

sorry, nechcem provokovat ale ... anorexia u 2,5 rocnej / strach zo 7 mesacneho surodenca/... nejake podozrive temy davas...

germaniawerks
3. jan 2017

vynucuje si tvoju pozornosť tým že keď odmieta jedlo tak sa jej venuješ. vyrastá ti doma malá manipulátorka

lexilaracroft
autor
5. jan 2017

@lorela praveze s tym nocnikom problemi ma no uz to viac neriesim podla doktorky to je cravna chripka

lexilaracroft
autor
5. jan 2017

@germaniawerks povedala som ze tieto vystrelky jej nebudem tolerovat a zacala papat. Len je moc vyberava z bagety zjedla iba sunku. Pre mna to je vyhra je to lepsie ako nic