Je moje dieťa autista?? Z jednej strany moje okolie hovorí nie, z druhej strany áno 🤦 sme obj na vyšetrenia, ale idem sa zcvoknut, tak mi snáď v hlave pomôže aj Vás názor.
3 roky, nerozpráva. Základy ako mama, tata a pod áno. Cca do 10 slov, ale nepoužíva ich funkčné. Vie dať papá, usmieva sa na mňa, vie urobiť hlava ramená, kolo kolo a pod. Je pritulne aa rado druhé deti.hra sa funkčné, skladá komín, kŕmi bábiku, akože telefonuje a pod. Na meno reauguje, daj si dole čiapku dá si ju dole alebo napr prines knihu, neprinesie.
Nerozpráva, slabý očný kontakt, neukazuje prstom.
Ja viem že z tohto mi moc nepoviete, ale aspoň názor. Prosím. Naozaj sa idem zblázniť a už len pri predstave sa zrútila viac krát za týždeň 😩
Mne to pride ze len zaostava.
nemusi ist hned o autizmus,moze ist aj o oneskoreny resp. naruseny vyvin reci. je fajn,ze ste objednani na vysetrenia. Urcite bude treba psychologicke vysetrenie a dobre by bolo aj vysetreie klinickym logopedom. Pracujem s takymito detickami,takze par info z praxe🙂.
Autorka: Skor to vyzera na narusenu komunikacnu schopnost. Ale na potvrdenie/vyliucenie PAS treba naozaj odborne psychiatricke, psychologicke, logopedické a specialno-pedagogické vyšetrenie. Vola ta dietatko do hry? Komunikuje s tebou (nemusi to byt rec, staci ze ta taha za ruku a podobne.)
Okolie sú odborníci?🙂
Je to chlapec, dievča?Chlapci začínajú rozprávať a spájať slová väčšinou neskor.Kazde dieťa s autizmom je úplne iné mala som v škôlke aj pritulne, ktoré reagovalo na meno, hralo sa funkčne aj sa chcelo zapájať, ale malo x iných odlišnosti.Aj, keby tam niečo vyskočilo bude to stále tvoje dieťa🙂keď sa spýtas kde je slniečko, vtáčik ukáže?
Toto vôbec nemusí byt autista. Možno len narušená komunikačná schopnosť, alebo nejaká dysfazia.
Bola si na orl či dobre počuje? Bola si u logopedicky?
Čo hovorí pediatrička?
má znaky autizmu...
Paralelne na ploche beží podobná téma. Autizmus je veľmi špecifický a veľakrát sú aj odborníci opatrní pri uzavretí diagnózy. Skopírujem ti sem text, ktorý som písala mamičke v tej druhej diskusii.
Stiahni si aplikáciu ASDetect, je určená pre detičky cca do 36mes. Vyber vekovú kategóriu a odpovedz na otázky. Pri každej máš video, ako to vyzerá u dieťatka s PAS a ako to vyzerá "normálne". Pomôže ti to zorientovať sa v jej prejavoch a uvidíš čo a ako. Ak ti vyjde vyššie riziko, choď za pediatrom a rieš to s ním, žiadaj si vyšetrenie u neurológa a pedopsychiatra. Môžeš kontaktovať Centrum včasnej intervencie, dnes sú už v každom väčšom meste a oni ťa nasmerujú ďalej, poradia terapie, atď.
Ako s tebou kominikuje? Ked nieco chce, pride za tebou a povie? Pozrie sa na teba? Zoberie ta za ruku aby ta odviedol k veci co chce?
Dobrý, potvrdilo sa autizmus?
Je to podozrive spravanie a mozno len zaostava