Je môj syn autista?

linki90
5. jan 2023

Ahojte viem že modry konik nieje diagnostik ale predsa ste tu aj rodicia deti s autizmom.Opišem vám syna.Má 2.5 roka predčasne narodený dlhy ťažky porod ťahany za hlavičku vakuom dva dni v inkubatore ,žltacka.Vyvijal sa normalne rozdiely od zdravych deti minimalne 2-3 mesiace, co sa tyka plazenia,sedenia a chodenia.Nastal problem s rečou ,vie par slov ,vety nie okrem teda jednej vety ,občas slova zopakuje.Zvuky zvierat nenapodobni.Inak rozumie všetko chape čo od neho chcem urobi .Ocny kontakt má,na meno reaguje ,rad sa objima.Chodime k logopedicke kde mu dala diagnozu expresivna porucha reci.Zvukov sa neboji ,ked sa tesi trepe rukami čo som čitala že je znak autizmu.Jemná a hruba motorika si myslim že je v poriadku.Stále plienkovaný.Tieto dva znaky ten tras ruk a reč ma znepokojuju,na vyšetrenia zatial čakame.Myslite že pojde o autizmus ?

pribinak
5. jan 2023

@linki90 prečo by mal byt autista? Ja nechápem prečo stále dávate deťom nejaké dgn

vahcaac
5. jan 2023

Nie, nemyslim si, že toto je autizmus. Skôr porucha reči, ktorá je v dnešnej dobre dosť bežná. Deti to vo väčšine dobehnú. Ale asi by som pre istotu spravila krok "navyše" a začala s včasnou intervenciou. Aj pre tvoj pokoj.

marianarem
5. jan 2023

@linki90 To trepanie rukami robi strasne vela deti, to by sa hadam rodicom nemalo ani spominat, lebo zbytocne vela sa ich vyplasi.

belasy_motylik
5. jan 2023

Každá tretia matka v poslednej dobe samodiagnostikuje u svojho dieťaťa autizmus 🤔

marzuz89
5. jan 2023

@linki90 zachytila by som sa toho porozumenia. Slus mu zajtra dat nejaku nezmyslenu ulohu - prines modre auto z izbicky a daj ho do skrine v kupelni. Ak zvladne taketo a podobne pokyny, az potom skutocne rozumie a vie. Lebo ak mu povies, aby isiel papat, a on ide, alebo sa obuva, ked povied, ze idete von, to nie je skutocne porozumenie, len naucene situacie. Podla toho skutocne uvidis, ci rozumie bez problemov a iba nerozprava, alebo je za tym viac. Logopedicka ta nasmeruje, ako rozvijat rec synceka, deti totiz nemaju opakovat, ale je to casta predstava rodicov.. Ze neopakuje, chceme, aby opakoval. Trepanie ruciciek moze byt znak nezrelej nervovej sustavy, to vymizne tak okolo 3r, ale to moze byt bezny prejav. Az o rok by som sa tym znepokojovala. Zda sa ti jeho zaujem o okolie zivy? Ukazuje ti rad veci, ktore objavil, ktore ho zaujali?

lily14
5. jan 2023

Podľa mňa nie je

luccija
5. jan 2023

@linki90 nemyslím si

cevricek40
5. jan 2023

To by každé dieťa bolo autista nie len rodičia

mimzy123
6. jan 2023

To je ešte skoro určovať diagnózu. Chlapci začínajú hovoriť neskôr. Ak nemá prejavy ako udieranie si hlavičky alebo agresívne správanie, keď ti nerozumie, tak by to malo byť v poriadku.

linki90
autor
6. jan 2023

@marzuz89 áno ukazuje prstom a ked robi niečo pozrie hneď na mňa či sa pozerám

vahcaac
6. jan 2023

@linki90 to určite nie je autizmus, keď zdieľa pozornosť. Regres by už u neho nastal

linki90
autor
6. jan 2023

@mimzy123 no zvykol nas uhryznuť ale už to neurobil ,ale keď nieje po jeho tak je nahnevany

anitu
19. jan 2023

@linki90 ahoj.My máme hraničný výsledok z Cppp.Chodime do artis centra,aj k logopedicke.Neurolog,psychologicka je absolv.
Moja pekne hovorí,troška je problém s komunikáciou.Nepouziva slovo áno.Vydava občas nezmyselné slová,zvuky..Keď bola menšia,lietala rukami,teraz tak trepoce.S deťmi sa veľmi nehrá,v škôlke mala problémy(už sa to zlepšuje)Zaujímali ju zvláštne veci...ako žumpa,plyn,vodovod,a také sprostosti 😅Potom začala všetko ovoniavat(to už prestala.Taketo máme mi prejavy...Zatiaľ k psychiatrovi nejdeme.Teraz si dáme pauzu.Bude čo bude....