Ahojte chcem sa spytat ci je med alergen a ci je mozne aby moja mala mala nato rekciu ako ekzem kedze stale kojim?od jej narodenia si davamcaj s 2.5lyz.medu
Je,ale ked ho jes ty a nie vela,tak jej nic neurobi.
ano je..ja som na med alergicka a moja dr. mi odporucila kupovat len domaci med, nie tie z obchodu..zatial som nemala ziadnu reakciu..tak ak ti chuti, kup od nejakeho vcelara
@pupulka18 vsetko moze byt alergen, pokial je na to clovek citlivy, cize aj med
@natalieperez ti máš nejakú divnú doktorku. Keď si alergická na med, tak by si ho vôbec nemala jesť a nie že ti doktorka odporučí kupovať domáci med.
@nikawero12 no len ja mam len velmi slabu alergiu, nemala som nikdy ziadnu reakciu, tak med jem aj tak..ale vo vysledkoch sa mi proste objavil, zakerak jeden
@nikawero12 alergen v malych mnozstvach sa pouziva ako liecba alergie. Napr.staloral... alergik sa na sezonu pripravuje tak ze si dava stale vyssie davky svojho lieku ktory obsahuje prave tie alergeny na ktore on reaguje
@natalieperez to je dobre, že máš len slabú alergiu...ja som bola na tom tiež tak ako ty, med som užívala po malej lyžičke denne, nič zlého mi nerobil, ale raz som dostala od neho taký anafylaktický šok, že som sa skoro zadusila a od vtedy ho už radšej nejem.....nechcem ťa tým ale strašiť, ty nemusíš zažiť nič podobné.
@nikawero12 dovolim si oponovat ti, je rozdiel jest med z nasich klimatickym podmienok ako kupovany kde nie je jasny povod a moze byt aj z exotickych krajin,takze clovek vlastne nemusi byt alergicky na med ako z akych kvetov je robeny,preto sa odporuca jest med z oblasti (klimatickej) v ktorej clovek vyrastol teda z europy a nie azie,preto rozumiem,preco Dr.odporucala jest med niekomu,kto je mierny alergik 😉
zalezi aj na druhu medu - niekto nemoze agatovy, lebo je alergicky prave na tie pele. ale lesny(ten tmavy) uz moze v pohode. znama alergicka (mnoho druhov pelov) nemoze napr ani mrkvovy dzus - ako druhotnu alerrgiu. dalsia zas nemoze cistit zemiaky ...
je silny alergen
je to alergen, teda moze mat reakciu...vyskusaj vysadit a potom uvidis
med je silny alergen, som tiez alergik, mam vsak overene, ze napriklad medovnik jest mozem, kedze tam je med uz tepelne upraveny. Sladit vsak napoje nemozem.
Inak, musis tak vela sladit? Osobne si myslim, ze 2 a pol lyzice medu je dost.
A dalsia otazka, aky caj pijes? Ak bylinkovy, tak problem s alegiou nemusi byt len v mede, ale aj bylinkach. Nepijes nahodou kamilkovy?
ja suhlasim s @ukulela ze zalezi od druhu medu, medy z dovozu mozu sposobovat este vacsie alergie lebo vcely ho zbierali na rastlinach ake u nas nerastu, asi preto doktorka odporucila len domaci med. Tiez je pravda ze mensie alergicke reakcie byvaju na lesne medy, ako na kvetove. Preto ak je niekto alergik tak moze med ale taky ktory ma overeny ze kde bol zbierany, nie hocijaky z obchodu.
Ahojte, oživujem temu. Mne začala alergia na med cca 3 roky s prestávkami, pred mesiacom som si kúpila domáci agat, že však už dlho som nemala a jak mňa svrbí celé telo a stačí aj pol lyžičky, podľa výsledkov u alergo som zdrava. Ale rozmýšľam, či mi to nemohlo spustiť niekoľko násobne ustipnutie včiel, cca možno aj 6. Ocitla som sa na mieste, kde preletel roj a vyhliadli si mňa a hlavne moju hlavu, zamotali sa mi do vlasov, takú bolesť akú som vtedy... A viem, že mi potom ostalo aj dosť blbo. A od vtedy sa bojím aj vciel😬
@pupulka18 ano je to alergen