Je lepší Nurofen či Panadol baby?

lilianka24
8. jan 2013

😒 ktorí sirup je lepši nurofen ci panadol baby?

korenbaba
8. jan 2013

som za panadol baby, dobre sa podáva, dobre chutí, čiže žiadny boj a rýchla zaberá

katkabb1
8. jan 2013

ja som bola viac spokojná s nurofenom, podľa mňa zabral rýchlejšie

katren
8. jan 2013

@lilianka24 jeden obsahuje paracetamol a druhy ibuprofenum.........my mame obidva a nemyslim, ze jeden alebo druhy by ucinkoval skor alebo lepsie 😉
a inak... "Názov má jasne vystihovať tému tak, aby užívatelia mali predstavu o čom sa diskutuje. " tot pravidlo zakladania otazky

lilianka24
autor
8. jan 2013

@katren prví krat som teraz skusala somnevedela ako to zobrazuje tak prepačte ze som tozle spravila uz budem vediet :(

anjelicek26
8. jan 2013

@lilianka24 - no podla toho, co chces zrazat... opakovane asi lepsie paracetamol, nurofenom by som len striedala, ak by teplota vyskocila opät. A po ockovani by som nedala ziadne lieky na teplotu... panadol znesie zaludok lepsie, ak ma dieta napriklad aj antibiotika, tak je to tiez lepsia alternativa, aj ked tam je asi najlepsie potom volit cipky, ale tie asi doma aktualne nemas.

sissy27
8. jan 2013

v podstate je to jedno, rozdiel je v účinných látkach, ale efekt v podstate rovnaký... ak podávaš len jeden, musí byť odstup min. 6hodín, ak treba, môžeš ich striedať so 4hod odstupmi... ťažko povedať, ktorý je lepší, môže sa stať, že jeden z nich nebude zaberať, to musíš odskúšať, nám zaberajú oba...

lilianka24
autor
8. jan 2013

@anjelicek26 mam cipok panadol ale teraz mi netreba ,,,ja len sa pytam lebo malu idu v pondelok očkovat mmr a ak budu teploty ze ci jej dat panadol ci nurofen alebo nic ? velmi sa inak bojim tej zivej vakciny

katren
8. jan 2013

@lilianka24 ale ved mne to nevadi 😉 prepac, ak to vyznelo ako "zd.bkanie", to som nechcela 😅

katren
8. jan 2013

@lilianka24 no my ideme na MMR v piatok.....

anjelicek26
8. jan 2013

@lilianka24 - juuu len ZIADNE lieky proti teplote po ockovani. Vystavis ju omnoho väcsiemu riziku. Nebudem teraz hovorit o ockovani, ci ano nie, nepodstatne. Ale predstav si, ze do tela vstreknes virus - chorobu. Ta v tele zacne robit neplechu, telo sa brani - aj teplotou - zacne vytvarat protilatky. To je CIEL ockovania. Vytvorit protilatky. Ak ale ty podas liek proti teplote, dieta sa nedokaze ucinne branit (a teplota je obrana organizmu). Mozu nastat dva pripady - zle to vypali az do nejakeho zleho nasledku z ockovania (telo sa neubranilo) alebo varianta druha - telo sa utlmi tak, ze sa ziadne protilatky nevytvoria, ockovanie bolo zbytocne.

Ak sa tomu da vyhnut, lieky od teploty fakt nie. Ak by bola vysoka horucka, s malou do nemocky. Horucka nad 39 je uz signal, ze na ockovanie reaguje velmi zle a mala by byt pod dohladom lekara.Vsetku nizsiu teplotu riesit obkladmi, sprchou.

lilianka24
autor
8. jan 2013

@katren nie v pohode nezd.bkala si ma len ja som netusila ako mam pridat diskusiu hehuz viem 🙂 no aj mi v pondelok mmr ale mala je daka prechladnuta porazi ma ma sopliki asi ju nemozu ockovat ze ?

katren
8. jan 2013

@lilianka24 no ja by som nedala, keby mal sople.....radsej pockat pokym vyzdravie 😉

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 cipky su najlepsie, neobsahuju ziadne zbytocne prisady a dobre ucinkuju. Pri ockovani pokial budes prilis skoro zrazat teplotu, vakcina v podstate nebude mat moznost nastartovat poriadnu imunitnu odpoved.... MMR vakcinu som sa ja rozhodla nedat ako prilis rizikovu. Pred ockovanim podavaj homeo thuya occidentalis a vysoke davky vitaminu C.... Prevencia je najlepsia.

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 este co, chore dieta ockovat, imunitny system je zamestnany a tak moze dojst k nestastiu.... Nasa pediatricka vyzaduje minimlane tyzden po chorobe rekonvalescenciu a az potom je ochotna ockovat....

lilianka24
autor
8. jan 2013

@anjelicek26 fuu teraz si ma teda zrusila na plnej ciare a ja krava som malu aj po tich ockovaniach do oboch noziciek davkovala nurofenom boze ....no a tejto mmr sa bojim tak ze uz dva mesiace citam fora a knihi a rady a bola som rozhodnuta na milion % nedat mmr ale dr ma presviedca ze ju mam dat ze to je povinne neviem co robit ja uz sa budimzo sna a kricim uz si namyslam ze mala ma zle ucinki aj mama mi vravi ze prestan sama jej privolas daku skazu :( fakt sa bojim

lilianka24
autor
8. jan 2013

@sirinka aku rekonvalescenciu hm?

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 pocuvaj svoj materinsky instinkt 😉

lilianka24
autor
8. jan 2013

@sirinka ale ked to odmietnem je to pokuta vraj a nejake uradne problemi

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 no to je cas po chorobe, kedy sa telo dostava opat do normalneho stavu.... Aby neslo ockovanie tesne po pominuti priznakov ochorenia, lebo imunita este nie je pripravena na dalsi napor....

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 no za jedno ockovanie je pokuta 33 eur.... A pohovor na RUVZ....

lilianka24
autor
8. jan 2013

@sirinka to je v blave ?

lilianka24
autor
8. jan 2013

@sirinka mne bolo povedane ze pokuta okolo 300 eur

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 ja by som neodmietla, keby som dostala zaruku, ze statom povinna vakcina je 100% bezpecna, ked uz je povinna.... Ale pokial mam pochybnosti, tak seriem na pokutu, lebo pokial by mali moje deti nejake nasledky, tak nikto iny len ja jedina budem musiet zit s vedomim, ze som to dopustila....

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 to pokuta 330 eur ak by si odmietla komplet cely zakladny ockovaci kalendar a aj to maximalna.... Nie vsade ju davaju v plnej vyske....

anjelicek26
8. jan 2013

@lilianka24 - moji MMR nemaju. Ak dcerka dostavala lieky od teploty pri predoslych ockovaniach, je mozne, ze je proti vela chorobam proste neimunna.. skus ju dat prilezitostne otestovat... nasa doky teraz pro forma robila par detom testy (chcela si overit ucinnost 6-vakciny) a z tych 4, co testovala, tri nemali protilatky ani na taky tetanus 😖

Daj na materinsky instinkt.A baby maju pravdu, co viem o pokutach tak to bolo vsetko pod 60 eur, co bolo skutocne vyrubene... len nesmies povedat, ze odmietas ockovanie, ale danu nebezpecnu vakcinu (staci vytasit pribalovy letak, je to tam vsetko rozpisane, preco je nebezpecna). Ale na to su tu temy, kde ti poradia, ako riesit, keby odmietnes.

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 ruvz je v kazdom okresnom meste tusim....

sirinka
8. jan 2013

@lilianka24 mozes napisat @prevenar alebo @manof a poradia ti ako postupovat, pripadne su tu na mk mnohe temy....

lilianka24
autor
8. jan 2013

@sirinka
@anjelicek26 bože babi ja uz som zufala revem s toho vsetkeho prečo teke pič.vini pichaju detom toje hrozne a tie ucinki :( ale ake su rizika napriklad ze neni zaockovana ,,,moze dostat osipki alebo inu z tich 3 chorob ?ved to su podla mna liecitelne mumps ruzienka osipki tak naco ju vistavit horsim ucinkom je tam dokonca autizmus zapal criev a vela inich ja nespim uz dva mesiace len rozmislam a citam a bojim sa revem ja newiem

prevenar
8. jan 2013

@lilianka24 suhrnna maximalna pokuta za vsetky ockovania je 330e ..ale mozte to byt aj nula ..aj cokolvek medzi tym . zalezi to od konkretnej komisie/okresu. su take kde sa nedavaju pokuty vobec ..niekde idu casto na max. (trnava)

ako ti uz bolo povedane o tomto mame rozsiahlu sukromnu temu > info moj fotoblog.

lubi
8. jan 2013

@lilianka24 ja by som urcite nedavala to co obsahuje ibuprofenum. paracetamol je myslim setrnejsi.