Manžel uvažuje nad kúpou psíka pre našu 5 ročnú dcéru, ja si myslím že takéto dieťa ešte nie je schopné postarať sa o potreby psa,kŕmenie,prechádzky,kúpanie a tď, takže všetká starostlivosť by bola na mne. Aké máte skúsennosti prospela kúpa psa deťom alebo naopak ? Ona sa rada hrá s plyšákom psíkom ale ten nie je náročný a keď naňho zabudne nič sa nedeje. Takže ja som za plyšového a živému psíkovi hovorím nie aspoň zatiaľ.
Podla mojho nazoru nie -mame macku a moja dcera ma 4.5 roka a nepovedala by som ,ze by macka prezila ak by sa o nu len dcera starala 🙂))))
A to nie je pes mktoreho treba vencit ci prsi alebo snezi a chodit k veterinarovi a cvicit ...no ja by som toho psa vazne lutovala ☹(( Je to vazny krok a ten psik tiez potrebuje istotu a pohodu v rodine ...a si zober ,ze ten spik bude zit tak 15 rokov ....nie je sranda -pokial nemas velky dom so zahradou ,tak urcite nie ☹
@baboadel keď chce muž psa, nech si ho kúpi on, nie zvaľovať to na dcéru 😀
ja som psíka-yorka kupila dcerke ked mala 8 rokou podla mna to je vhodný vek aby sa plne starala o svojho maznáčika u nás to tak funguje -chodí ho venčiť iba večer a ráno chodím ja alebo manžel, kupe ho..susedia kupili psíka ked mal chlapček 4 roky ale starostlivosť je plne na susedovcou malý psíka berie ako živu hračku 😉 ja by som na tvojom mieste ešte k kupou počkala 🙂
Ďakujem, presne takéto argumenty som dávala manželovi, že o psa sa treba postarať a to nie len vtedy keď sa chce, a presne tak by to dopadlo že celá starostlivosť by ostávala na mne. No manžel je tvrdohlavec tak sa to bude ťažko argumentovať. Aj keď jeden príklad už máme korytnačku, ktojej krmenie a čistenie akvárka ostalo iba na mne. Oni sa jej chodia iba prihovárať.Možno som čakala aj taký názor že zvieratko naučí dieťa zodpovednosti, ale to musí byť zodpovedný aj rodič. Tak dík možno keď dojdu argumenty dám mu prečítať Vaše názory.
@baboadel pozerám, ze si zo Zvolena... motivačné/demotivačné môže byť aj dobrovoľné venčenie psíkov z karanténnej stanice vo Zvolene. Ak chce manzel psa, tak by pre neho nemal byt problém kazdý den vybehnúť do tejto stanice a ísť na vychádzku a vyvencit jedného psíka;) bola by som zvedavá ako dlho by ho to bavilo... 😀
a pre dieta, je tiez poucné takto strávit popoludnie ;)
@baboadel akekolvke dieta nie je schopné sa plnohodnotne postarat o psíka...može tak akurát pomoct s jeho starostlivostou 😉
hlavne venčenie, navšteva zverolekára, to 5 ročné dieta nezvládne...takže ak nie ste celá rodina ZA...radšej psíka nekupujte....je to velký závazok....a treba si uvedomit, že na najmenej 10-15 rokov sa zavazujete...
ale zas na druhej strane aj velký citový prínos 🙂 ...
@kali23 super nápad 😉
@baboadel ...tak malemu dietatu psa zverit nemozes...bolo by to akurat tak nezodpovedne...ako voci dietatu tak voci okoliu.... Ak chcete psika tak si musite uvedomit ze si ho kupujete pre seba a nie pre dcerku. Je to vas zavezok nie jej... Pokial sa stym stotoznite...a uvedomite si co to vsetko to obnasa nebranila by som sa tomu napadu. Pre dieta bude len prospesne budovat si vztah k inej zivej bytosti...len a len to jej zivot pozitivne obohati.
@baboadel tak ak ocakavas ze sa o psa bude starat iba dieta tak psa pekne dlho nekupuj 😀 Moja 5 rocna ma psika,miluje ho a stara sa podla svojich moznosti-nakrmi,obcas ucese,s pomocou vyvenci.Ale hlavna starost je na mne.Ale dietatu to otvara novy obzor v zivote,vela ju psik naucil a ziskala verneho kamarata.
Moja rada znie ze ak si ochotna sa postarat o psika Ty a pomaly to dcerku ucit tak urcite neolutujes.
tak to urcite nie,5rocne dieta sa vie tak max pohrat so psikom,mozno nasypat granule,ked mu pripomenies,samo od seba nie..ak chce muz psa,tak nech si kupi a nech netvrdi,ze to je pre dceru..🙂tu v okoli nemam ani jednu pozitivnu skusenost s kupou psika pre deti pod 10rokov..vzdy,ale fakt vzdy si to nakoniec "zlizla" mama v tej rodine..u nas v rodine je zakaz kupovat psa prave preto,ze ja sa o neho starat nechcem a ani nemam cas..takze teraz psika nechcem,deti maju 4,5 a 2 roky..
absolutne suhlasim s @pectore - kupit psa malemu dietatu nie je vhodny napad, ak clovek caka, ze starostlivost ma byt hlavne na dietati. Pes, ci ine zviera, je vyborny napad, ak ho chce cela rodina a je si vedoma, ze starostlivost on bude hlavne na rodicoch. Ja osobne mam psa aj macicky a cakame babo, ked podrastie, rada by som este jedneho psa, ale pre seba! Samozrejme, bol by to tiez rodinny milacik ako terajsie zvieratka, patril by vsetkym, ale som si vedoma, ze ja som ta, ktora ma hlavnu zodpovednost za tieto tvory a tak to aj ostane 🙂 aby som neukratila manzela, aj on mi pomaha so starostlivostou, takze sme na to dvaja, aby som si zas neprivlastnila vsetky povinnosti 🙂
@baboadel - psa kupujes ty, dieta sa s nim bude hrat, obcas preberie nejake povinnosti, ale to je asi tak vsetko. Nasi maju kocura a dva zajace, casto krmia, zbieraju slamu do klietky, nosia im zeleninkove odrezky, co im dam, ale MYSLIM NA TO JA, poslem ich tam ja, proste moja zodpovednost.
neni to dobrý nápad, vek 5 rokov je ešte príliš málo na zodpovednosť.. moji chceli "len" kocúra, tak som ho kúpila a všetka starostlivosť je na mne, nemám toho sama dosť, ešte aj kocúr, deti sa s ním pohrajú ale čistenie mačacieho hajzla, kupovanie krmiva, kúpanie milostivého kocúra atď.. je na mne. A pes = venčenie, ak ste v paneláku, no ďakujem pekne..
Všetkým ďakujem, za Vaše názory 🙂
Jedine,ze mala by ho mala len na hranie a starostlivost by zostala len na vas ,ale zato postupne by sa mala urcite naucila co psik potrebuje .zo zaciatku by som jej dala nastarost aby mal vzdy vodicku samozrejme by som vzdy skontrolovala.jedine nato vencenie by si este musela pockat par rockov 🙂
@baboadel myslím že živý psík má ešte čas... Neviem si predstaviť že by malá išla venčiť, cvičila by s ním základnú poslušnosť (to treba aj pri čivave, malý vzrast neospravedlňuje 🙂 )... Jedine že by sa oňho staral výhradne manžel 😎 Ale v praxi som zažila len to, že tatinko kúpil psíka, deti ešte neboli schopné sa starať o zvieratko a všetko musela maminka... Malý psík v jeho ponímaní znamenalo šteniatko dobermana 🙄