Ahojte,neviem.ako ťa napísať...tak skúsim...aj vaše detičky majú na hlave hore asi približne kde bola fontanela a kde sa spájajú lebečne kosti ako taký kopček?.nie veľký ale mala ho mala,či to je ok...ja to nemam muž áno...asi to tak má.byt ...
Naša to nemá na čele,ale ako je v strede lebecny sev! Neviem či to mala od mala všimla som si to asi pred 6 mesiacmi a dnes keď som jej cesala vlasy to zase riešim... preto sa pýtam či to majú iné deti...také akoby kopček,vlnovku na hlave ..
Zrejme to bude tvár lebky..treba ukázať dr nech zhodnotí či je to pohyblivé nepohliblive
Atď....teraz nenarazam na nič zle aby si si nemyslela že ťa starším nejaký y diagnózami to nie...dr vám jednoducho povie najlepšie úvod zhodnotí....môj muž má zasa vzadu na zátylku 2 hrcky...nie sú okom viditeľné len citeľné keď tam priložíme ruku mne to príde ako výrastok? Niečo ako kosť na kosti? Neviem to vysvetliť je to tvrdé ....nepohyblive ma to od mala....dr to videla zhodnotila ako nič pre jeho zdravie ohrozujúce....presný názov a "diagnózu " už nepamätám.....🤗🤗🤗☹️
@lily14 Nemaj stres, myslim ze je to tvar lebky 🙂 Pre dobrý pocit to spomeň lekárke, ale ona to určite cítila ked jej kontrolovala fontanelu ako malej. Moja to ma tiez, ked sa jej zatvorila fontsnela, tak jej pred nou ostala akoby taká hrča. Ale ked si pomyslím akú sisatu mám hlavu ja, tak je na tom este celom dobre 😀
@lily14 moja to má tiez tvrdé ako kosť, tiež mi to príde ako tvar lebky, len má trošku zaráža, že doteraz to nemala, že by sa tvar lebky zrazu len tak zmenil?
@gabulienka623 tak rastú, vyvíjajú sa...vraj to má.viac deti..tak.sa.pytam.aj tu či toaju ...moja má 6 r
@lily14 moj dvojrocny to ma presne ako popisujes. Tam, kde bola fontanela a taha sa to akoby od jedneho spanku k druhemu. Vsimla som si to par mesiacov dozadu, keb budeme najblizsie u dr, opytam sa na to, ale podla mna je to len lebecny sev
@lily14 a este teda dodam, ze maly ma celu hlavu taku kadejaku 😃 nad spankami ma na kazdej strane dve hrce a ma to uplne od mala, lekari na to nijak nereagovali
@lily14 dnes som sa o tom hrbolceku zmienila pedriatricke a posiela nás to skontrolovať na neurológiu
@gabulienka623 dajte potom vedieť že čo povedala neurológicka! Dik
Žienky ako ste dopadli? Malému som to objavila tiež
Má to od narodenia? Moja dcéra má v strede čela taký trošku vystupeny lebecny šev - to má od narodenia, nie je to veľmi viditelne, skôr na dotyk. Ale teraz asi 3-4 mesiace dozadu pozorujem, že sa jej to spravilo aj na hlave nad čelom, presne ako bola fontanela, má tam taký kopcek, som si istá že to tam predtým nemala. Má 5,5 roka. Najbližšie sa na to spýtam dr, vy ste to riešili s lekárom?