Je kopček na hlave 6 ročnej bežný?

lily14
14. feb 2020

Ahojte,neviem.ako ťa napísať...tak skúsim...aj vaše detičky majú na hlave hore asi približne kde bola fontanela a kde sa spájajú lebečne kosti ako taký kopček?.nie veľký ale mala ho mala,či to je ok...ja to nemam muž áno...asi to tak má.byt ...

gabulienka623
14. feb 2020

Má to od narodenia? Moja dcéra má v strede čela taký trošku vystupeny lebecny šev - to má od narodenia, nie je to veľmi viditelne, skôr na dotyk. Ale teraz asi 3-4 mesiace dozadu pozorujem, že sa jej to spravilo aj na hlave nad čelom, presne ako bola fontanela, má tam taký kopcek, som si istá že to tam predtým nemala. Má 5,5 roka. Najbližšie sa na to spýtam dr, vy ste to riešili s lekárom?

lily14
autor
14. feb 2020

Naša to nemá na čele,ale ako je v strede lebecny sev! Neviem či to mala od mala všimla som si to asi pred 6 mesiacmi a dnes keď som jej cesala vlasy to zase riešim... preto sa pýtam či to majú iné deti...také akoby kopček,vlnovku na hlave ..

jeliz59
14. feb 2020

Zrejme to bude tvár lebky..treba ukázať dr nech zhodnotí či je to pohyblivé nepohliblive
Atď....teraz nenarazam na nič zle aby si si nemyslela že ťa starším nejaký y diagnózami to nie...dr vám jednoducho povie najlepšie úvod zhodnotí....môj muž má zasa vzadu na zátylku 2 hrcky...nie sú okom viditeľné len citeľné keď tam priložíme ruku mne to príde ako výrastok? Niečo ako kosť na kosti? Neviem to vysvetliť je to tvrdé ....nepohyblive ma to od mala....dr to videla zhodnotila ako nič pre jeho zdravie ohrozujúce....presný názov a "diagnózu " už nepamätám.....🤗🤗🤗☹️

lily14
autor
14. feb 2020

@jeliz59 je to tvrdé ako kosť,asi tvar lebky

kylie1983
14. feb 2020

@lily14 Nemaj stres, myslim ze je to tvar lebky 🙂 Pre dobrý pocit to spomeň lekárke, ale ona to určite cítila ked jej kontrolovala fontanelu ako malej. Moja to ma tiez, ked sa jej zatvorila fontsnela, tak jej pred nou ostala akoby taká hrča. Ale ked si pomyslím akú sisatu mám hlavu ja, tak je na tom este celom dobre 😀

gabulienka623
14. feb 2020

@lily14 moja to má tiez tvrdé ako kosť, tiež mi to príde ako tvar lebky, len má trošku zaráža, že doteraz to nemala, že by sa tvar lebky zrazu len tak zmenil?

lily14
autor
14. feb 2020

@gabulienka623 tak rastú, vyvíjajú sa...vraj to má.viac deti..tak.sa.pytam.aj tu či toaju ...moja má 6 r

lindusss2016
15. feb 2020

@lily14 moj dvojrocny to ma presne ako popisujes. Tam, kde bola fontanela a taha sa to akoby od jedneho spanku k druhemu. Vsimla som si to par mesiacov dozadu, keb budeme najblizsie u dr, opytam sa na to, ale podla mna je to len lebecny sev

lindusss2016
15. feb 2020

@lily14 a este teda dodam, ze maly ma celu hlavu taku kadejaku 😃 nad spankami ma na kazdej strane dve hrce a ma to uplne od mala, lekari na to nijak nereagovali

gabulienka623
18. feb 2020

@lily14 dnes som sa o tom hrbolceku zmienila pedriatricke a posiela nás to skontrolovať na neurológiu

lily14
autor
18. feb 2020

@gabulienka623 dajte potom vedieť že čo povedala neurológicka! Dik

kamilka95
29. jún 2021

Žienky ako ste dopadli? Malému som to objavila tiež

lily14
autor
29. jún 2021

@kamilka95 tak veľmi aj tvar lebky ...podľa toho kde to má? Alebo uzliny

uzanka16
9. nov 2022

@kamilka95 aj môj to má, má 5, som sa zľakla aj lekárke vravela na preventivke a ona že pravdepodobne spojenie švý, ale ak chcem mám ísť k neurologovi, my tu máme, ale hrozného neurológa tak nechcem ísť.

uzanka16
11. nov 2022

@lily14 dobrý deň, prišli ste nato čo je to ten kopček?

lily14
autor
11. nov 2022

@uzanka16 vraj taký tvár lebky

uzanka16
12. nov 2022

@lily14 ja som z toho strašne nepokojná, myslela som že ma detská lekárka ukľudní a povie je to tvar lebky atď a povedala , že vyzerá na tvar lebky, že sa tak spojili švy, ale pre istotu ukázať neurologovi. Tak zas strach. Kým sa tam dostaneme bude aj pár mesiacov.