Je hnis bežným prejavom zápalu stredného ucha u detí?

jankapresov
4. okt 2019

Ahojte mamicky, moja dcera 2,5 r mala diagnostikovany zapal stredneho ucha.Dnes sme boli na kontrolu, zapal vylieceny ale ze v usku je este tekutina, hnis.Je to bežny priebeh???alebo sa mam este obavat dalsich komplikacii? Dakujem

lenulikus
4. okt 2019

Pokiaľ ten hnis nevytečie, tak sa zápal môže opakovať.
Môj syn tak mal tiež...mal zápal stredného ucha, ale zvolila som prepichnuť bubienok než nasadiť infúzne antibiotika.... potom mu ešte asi tak týžden z uška vytekal hnis a ďalší polrok sme chodili na kontroly.
Treba dcérku sledovať, či sa nesťažuje na bolesť, či dobre počuje, a chodiť na kontroly.

jankapresov
autor
4. okt 2019

@lenulikus jej nevyteka nic len lekar ked nazrel dnu tak videl tekutinu, tak neviem ci ju mam teraz pol roka drzat v bubline aby zas nechytila nadchu alebo moze ist do kolektivu.Na bolest sa nestazuje, horucky ani ziadne priznaky nema, dobrala antibiotika 🤷‍♀️

eliska13
4. okt 2019

@jankapresov Aj môj syn to mal, ale jemu dali ďalšie ATB je to hnusná choroba zvykne sa opakovať pri každej nádche, nedostatočnom vysmrkani.ak mava nádchu je dobre hneď dávať Sinupret nech jej nestoja soplev dutinach
Robili jej aj výter?

jankapresov
autor
4. okt 2019

@eliska13 ano robili vyter, vsetko negativne, sopel jej vobec netecie , vsetko stoji vzadu v nose, ani sinupret nepomohol...ale uz to same odznelo nastastie.A syncek tiez po vylieceni zapalu mal v usku tu tekutinu?

25daniela
4. okt 2019

Ono ta tekutina nemusí byť hnis, môže byť aj číra. Moja tak mala. Aj tak sme nakoniec išli na prepichnutie bubienkov lebo sa to nestrebavalo ani dlhšou liečbou. Viem iba že to nebol hnis, lebo nedali jej po operácii trubicky, aby to vytekalo. Zároveň jej odstránili nosnú mandlu a viac menej to pomohlo.

jankapresov
autor
4. okt 2019

@25daniela ach jaaj :(...a cely cas bola doma pn alebo chodila do skolky?

eliska13
4. okt 2019

@jankapresov On vybral jedny ATB a potom na kontrole našli toto a dostal druhé, ale my sme boli aj na sono a mal ešte dutiny plne.

25daniela
4. okt 2019

Už nepamätám ale ja som bola na materskej s najmenšou, takže jednoducho nechodila do škôlky.

eriksonka1234
4. okt 2019

@jankapresov toto mala aj moja dcérka, stačilo vybrať nosné mandle a tekutina sama zmizla. Chceli jej operovať aj uška a vložiť trubice ale nakoniec nebolo treba, nosnými mandľami sa problém vyriešil.