Mate s tym niektora skusenost alebo poznate niekoho stou chorobou ? Zdedili to aj deticky ? Ďakujem za odpoved.
@freyusha ☹ Asi si to počas puberty nemala ľahké... Ja si pamätám na ten šok, keď som si našla cca v 23. rokoch prvé ložisko, potom prišiel takmer kompletný výpad vlasov, našťastie dorástli moje vlastné... však to zrejme dobre poznáš... Bavila by som sa o tej chorobe aj ďalej, ale radšej v nejakej súkromnej téme, je to také citlivé 😉
@bulik30 Je to autoimunitné ochorenie, nedá sa predpovedať jej vývoj... aspoň ja mám stanovenú diagnózu alopécia areata a ako napísala freyusha sú obdobia, že nemám žiadne ložiská, vlasy (obočie, ochlpenie) krásne narastú a potom sa to pos.re... a tak stále dookola. Tak ti poviem, hlavne, že dorastú...
Vytvorím súkromnú diskusiu, možno je tu viac báb, čo to riešia. 😉
Ahoj ja mam alopeciu od 17r. najprv som mala alopecia areata, teraz mam alopecia totalis a mam 22 rokov :( ,tiez by ma zaujimalo keby mam deti ci tam je pravdepodobnost ze to zdedia alebo nie...
@bulik30 Ahoj....mne z vecera do rana vlasy vypadali na 2 miestach ☹ bol to sok...plakala som ako dieta. Velmi sa bojim, ze mi vypadaju vsetky. V pondelok ma caka endokrinologia, krv mam ok.... Myslim, ze sa zblaznim ☹ ...
Ahoj, holky nebojte se otěhotnět. Mám alopecii a mám nádherné dvě děti. Holčičku s vlasy do pasu a chlapečka s hustými vlasy.
U nas u zien uz stvrta generacia, prastara mama, stara mama, mama, zacinam ja so sestrou. Ked sa na to psychicky pripravujes cely zivot, nie je to take hrozne. Je to "len" kozmeticka vada, pre zenu velmi neprijemna, ale existuju riesenia. Ja mam nastastie chlapca, ak ho to postihne, bude to vnimat hadam inak ako dievca.
Ahojte dievcata dnes som sa dozvedela ze trpim androgenetickou alopeciou FAGA I mate niektora skusenost ci sa mam pripravit na najhorsie?
pokial dobre viem alopecia je dedicna,ale nemusi sa to vobec prejavit,len sa prenesie ten gen,ale ostane mozno bez prejavu.