Jazvečia masť - skúsenosti?

arasidka123
5. nov 2018

Ahojte mamičky..počuli ste niektorá o tejto masti? Prípadne máte s ňou nejaké skúsenosti? Dnes mi ju medzi rečou spomenula jedna pani od nás z dediny kým sme čakali na bus..že oni ju natierali vnukovi na hrudník keď mal zapálené priedušky a že mu to pomohlo...hlúpe komenty si prosím nechajte pre seba..

patricia2006
5. nov 2018

Predam jazveciu mast 100%, 8€ 100ml, 10€ 150ml Maly Kamenec 0950500977. Elado 100% borz zsir, 8€ 100 ml, 10€ 150 ml Kiskovesd 0950500977

Jazvečí tuk je teda čistý prírodný produkt, ktorý má mnohoraké použitie. Používa sa napr. na suchú kožu, zápaly, prechladnutia, reumu a pod.

Naše odporúčanie: Po namáhavom a stresujúcom dni, pri vlhkom studenom počasí a pri prvých príznakoch prechladnutia je jazvečí tuk skutočný balzam pre Váš organizmus. Rôzne aktívne látky z tuku posilňujú Váš imunitný systém a oslabujú škodlivé baktérie.
Vonkajšie použitie:

Bolesti chrbta a končatín, bolesti kĺbov, stuhnuté svaly a kĺby, dna, reuma, artróza, úsad (seknutie v krížoch), tenisový lakeť, zápaly, rany, modriny a pomliaždeniny, celulitída, neurodermatitída, vytknutia, svrbenie, lišaj, pásový opar, starostlivosť o kožu po športe, na masáž, únava chodidiel a natrhnutia tkaniva.
Natiera sa 2-3x denne, pričom nesmie chýbať aspoň jedno natretie večer. Pri týchto príznakoch tuk sa nanáša mierne zohriaty (napr. fľaštička ponorená do teplej vody (nie horúcej!), položená na radiátor a pod.) v malom množstve na šiju, krk, plecia, ramená, chrbát, lakeť, stehná, lýtka, kolená, kĺby a postihnuté tkanivá a jemne sa vmasíruje. Tuk sa takmer 100% vstrebáva do kože!

Nádcha, prechladnutie, zápal pľúc, zápal priedušiek
Nádcha – pod nozdry (nosové dierky) natrieť pár kvapiek tuku a vdychovať.

Prechladnutie – natierať hrudný kôš, priedušky, šiju, lopatky a chodidlá.

Silné prechladnutie, ochorenia pľúc a priedušiek - použijeme metódu obkladov – oblasť pľúc a priedušiek natrieme jazvečím tukom alebo do jazvečieho tuku namočíme ľanovú handru, prípadne gázu alebo obväz prípadne iný nesavý materiál a priložíme na určené miesto, prikryjeme igelitom a druhou zohriatou vrstvou handier alebo obväzov udržujeme v teple. Namiesto handier je ideálne použiť aj termofor.
Vnútorné použitie:

Jazvečí tuk sa užíva 1 hodinu pred jedlom na lačný žalúdok.

Pri ľahkom prechladnutí: Dospelí užívajú 1 polievkovú lyžicu 3x denne, deti od 3 do 15 rokov 1 čajovú lyžičku 3x denne až do vymiznutia príznakov. Pri prechladnutí odporúčame kombinovať s prírodným antibiotikom – kvapkami z grapefruitových zrniečok.

Pri ťažkých a chronických pľúcnych ochoreniach (tuberkukóza, zápal pľúc, hnisavý zápal priedušiek): Dospelí užívajú 1-3 polievkové lyžice 3x denne počas jedného mesiaca. Potom nasleduje prestávka 2-4 týždne, potom možno kúru opakovať. Toto dávkovanie sa neodporúča pre deti do 18 rokov. Namiesto toho sa deťom odporúča užívať tuk spolu s jedlom (pozri nižšie) a staršie deti môžu užívať aj kapsuly.

Žalúdočné a črevné vredy, kolitída, gastritída, pankreatitída, úplné vyčerpanie organizmu: užíva sa rovnako ako pri ťažkých pľúcnych ochoreniach
Deti a dospievajúci do 18 rokov môžu jazvečí tuk užívať aj v teplom mlieku alebo si ho zamiešať do medu alebo lekváru, v hrubej vrstve naniesť na chlieb alebo pečivo a zapiť horúcim čajom a ako podporu užiť ešte 15 kvapiek z grapefruitových zrniečok.
. Kožené topánky alebo čižmy turistov, horolezcov a poľovníkov sú ideálnym miestom na použitie, tuk spoľahlivo impregnuje a zabezpečí vodotesnosť topánok.

Jazvečí tuk je veľmi vhodný na starostlivosť o kovy, najmä o nože.

Napíšte komentár...

patricia2006
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam439
5. nov 2018

@arasidka123 Nám to tiež radili starí ľudia, keď malé dieťa v rodine malo zápal pľúc s ťažkým zahlienenim, až sa dusilo. Zohnali sme, natierali sme tiež hrudník. Samozrejme bralo aj lieky.
Takže vyskúšajte, určite neuškodí. Počula som na to len samé chvály.

venusa85
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
arasidka123
autor
5. nov 2018

@venusa85 a môžem sa opýtať odkiaľ ste kupovali?

kasokri
5. nov 2018

Ano, mozem potvrdit, veľmi pomáha.

venusa85
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akika
5. nov 2018

"je to zázračná masť"...my máme od poľovníka po známosti a pri kašli dávam deťom na lyžičku a zapiť čajom (neznášajú jeho pachuť, vôňu..)..Neskutočný rýchly efekt, hlavne pri kašli (rýchly efekt)..

tomasko9
5. nov 2018

@patricia2006 Dobrý den, pišem sukromnu spravu,

zuzana1408
7. nov 2018

@arasidka123 mi ju používame aj iba tak preventívne keď sa bábätku zle dýcha, sa zahlienuje.

veronika1306
7. nov 2018

@arasidka123 ahoj nam vela pomohla pri oboch detickach ked maly kasel a chytene priedusky odporucam👌👍

marty_4
12. nov 2018

@veronika1306 suhlas podla mna je to taky maly velky zazrak - dlho som sa branila bola som proti, aby som skusila, ale otec ma napokon pri detoch presvedcil a urobila som dobre dokaze pomoct pri mnohom!

lubomirab
21. nov 2018

Dievčatá, môže sa používať jazvečia masť aj na kožné problémy? Mala ma od malička veľmi suchú pokožku na tele, doteraz sme to mali pod kontrolou, ale teraz sa to veľmi zhoršilo. Neskutočne sa skriabe, až do krvi. Tak rozmýšľam, či by nám to nepomohlo. Ma niekto takéto skúsenosti?

lubkajojko
26. nov 2018

@patricia2006 dobrý večer môžem sa niečo spýtať

lubkajojko
26. nov 2018
patulik00
28. jan 2019

ahojte mozem sa spytat kolko x ste davali detom pit tu jazveciu mast? uz od decembra chodim s mojimi chlapcami k dr maju strasny dusivy kasel,ziadne lieky im uz nezaberaju,atb pomohli hadam na tyzden a potom sa vsetko opat vratilo a uz som ztoho strasne zufala...mam doma od polovnila jazveciu mast tak neviem ci im to davat do caju a hlavne kolko x za den sa to smie...chcem im robit aj zabaly ale uff budem musiet snimi mega bojovat oni sa vsetkeho boja🙈 len uz nech im nieco zaberie lebo uz som ztoho strasne zufala....uz mechcem chodit animi po doktoroch najhorsie to je vzdy vecer...prosim poradte mi ako im pomoct🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼 pozn. zúfalá matka

dena2604
15. mar 2019

Predáva tu ešte niekto túto masť? Keďže je to staršia konverzácia....snáď sa ešte niekto nájde 😊

alicavincur
24. okt 2019

@patricia2006 môžu aj tehotné?

cucoriedkacucoriedka
16. mar 2021

@patulik00 to sa je???? Ja reku ze sa maze....sak jazvecia mast je zmes bylin? Ci som uplne mimo????

alicavincur
16. mar 2021

@cucoriedkacucoriedka jazvečia mast je z jazveca ;) môže sa aj natierať a moze sa aj jest. Dobre pomáha pri problémoch s dýchacími cestami .

cucoriedkacucoriedka
16. mar 2021

@alicavincur no kukni...ja mam doma toto;)))) a ziaden jazvec pritomny nie je;))) to asi su dve rozne veci;)

alicavincur
18. mar 2021

@cucoriedkacucoriedka tak su to potom dve rozdielne veci. Ja som myslela pravú jazvečík masť ,...ako keď mate mast kačacie, bravcovu 🙂🙂🙂

klip0
18. mar 2021

@cucoriedkacucoriedka toto je nahrada za original, aj to tam je napisane tusim. Ale tiez pomaha, ja ju pouzivam pri chorobe a niekedy aj len tak (mam astmu), alebo si dam stipku pod nos a lahsie sa mi dycha

cucoriedkacucoriedka
19. mar 2021

@alicavincur no vidis.tiez ma to zmiatlo;))))

cucoriedkacucoriedka
19. mar 2021

@klip0 jaj tak.dakujem;)

superholka77
6. aug 2021

@patricia2006 prosím vás mate ešte na predaj jazvečiu mast

patricia2006
10. aug 2021

@superholka77 nie ja som predávala, ale sesternica. Treba sa informovať na tomto tel. číse 0950500977.

baschena
19. sep 2021

A od akého veku sa detičam môže natierať tá masť ? Náš drobec má skoro 1 rok.

nikolettaivancova
20. okt 2021

@superholka77 Máme , ak by ste mali záujem. 150ml 12€, 300ml 20€.
0944 339 656