Jačmeň v oku u 9 mesačného syna

20. máj 2022

Ahojte ženy.

Trapime sa už asi dva týždne so zapálenými viečkami kvapky jedny druhé, jeden deň dobre druhý horšie.
Boli sme u očnej povedala že sa mu pravdepodobne robí aj jačmeň vtedy ešte nebolo nič vidno. Mali sme masť Framykoin compositum ale ten malému ešte viac pohoršil tak sme si zohnali ten obyčajný nakoľko ho nieje nikde možné dostať.
Až teraz sa ale malému pod vrchným viečkom spravila hrčka ktorú cítiť aj na dotyk a teraz neviem, či je to ten jačmeň alebo len nejaká vyrážka lebo očná sa mu pod vrchné viečka nepozerala iba na spodné.
Máte skúsenosti s jačmeňom u takéhoto malého dieťaťa? Čo vám pomohlo? Kvapkam aj MM počas kojenia vtedy mam pocit že sa mu tie očká trošku upokoja zvonku som poumyvala kamilkami. Čo ešte odporúčate nech sa toho už zbavime?
Počkám ešte deň dva a ak sa mu to po tom Framykoine nezlepší pôjdeme asi cez víkend na pohotovosť lebo očná ma celý budúci týždeň dovolenku a naša pediatricka nám už nevie pomôcť pretože nič ine mi predpísať nemôže.

janinah
20. máj 2022

Nezlepší sa to,chodte rovno na očnu pohotovosť pre iné atb.

qwer2019
20. máj 2022

Ahoj, chod radšej na pohotovosť. My sme mali niečo podobné dcérka mala asi 1,5r.. A bol to des. Ak chceš napíš správu, pošlem ti fotku ako to u nás vyzeralo

mariet24
20. máj 2022

Pri oboch synoch sme si s jacmenmi užili až až .. s mladším ešte stále .. ako idú zuby tak sa zapaľujú oči... No k veci. Keď sa mi to nezdá veľmi zle, len hrčka, biela nezapalena, bez opuchu, kvapkam len ocuflash. Keď už je začervenanie, opuch pošlem foto očnej a ona nám vždy predpíše tobradex masť do oka....

autor
21. máj 2022

@mariet24 a tobradex vám pomohol? Mne predpísali kvapky tobradex lenže mne ich predpísala ako náhradu toho Framykoin compositum pretože mal asi nejakú reakciu na tie kortikoidy a v tých kvapkách su kortikoidy tiež tak mi v lekárni hovorili že pravdepodobne mu neurobí dobre ani to.. a ešte tam píšu že až od dvoch rokov.. vy ste to kedy používali?

mariet24
21. máj 2022

Vždy nám pomohol, a naozaj kvapky staršiemu až od dvoch rokov dávali, mladšiemu ešte zatiaľ vždy len masť. Odkiaľ ste?

autor
21. máj 2022

@mariet24 och tak teraz neviem či mu tie kvapky dať či nie ☹ zo Žiliny

mariet24
21. máj 2022

Aha, no to je ďaleko, my chodíme k úžasnej doktorke do Topolcian. Určite by som minimálne zavolala na očnú pohotovosť.