Jačmeň - nahrievanie oka lampou

veronika677
2. jún 2023

Dobry den, citala som tu od vela zien ako detickam nahrievaju ocko ked ma jacmen s lampou
Nikdy som to este nerobila ani netusim o aku lampu ide
Viete mi prosim Vas biekto povedat aku lampu mam kupit a ako sa to pouziva u 2,5 rocneho chlapceka?

jeanne14
3. jún 2023

Infralampu by som nepouzila určite. Na návode aj píše že zakryť oči. Možno biolampu (ale to si nájdi niekde info ohľadom nej).
Ja ti poradím čo zaberá mne - kamilkový čaj, tampónmi prikladať na oko, niekoľkokrát denne.
Plus mi pomohol zlatý prsteň (rada mojej babky), mala som jačmeň opakovane, odvtedy sa mi už nespravil. Zlatým prsteňom prechádzať po jačmeni na oku. To ale neviem či ti maly vydrží 😉
No mne ani očný lekár nepomohol tak ako tato prírodná liečba.

mtn112233
4. jún 2023

@veronika677 mne odporúčala očná doktorka na jačmeň vyskúšať bioptron čo je vlastne biolampa a dať modrý filter.. nemáme ju takže viac poradiť neviem
Môj takmer 2 ročný ma jačmeň na oku už rok s prestávkou 4 mesiace cez zimu, nepomáha absolútne nič, ani atb ani babské recepty a na operáciu je vraj ešte malý odmietaju mi ho u nas uspať

veronika677
autor
4. jún 2023

@mtn112233 No jemu toet nepomaha nic ani antibiotika a mal to tiez takto??

mtn112233
4. jún 2023

@veronika677 áno úplne rovnaké jeden hore pri vnútornom kutiku a jeden dole.. ten dole sa lieči jednoduchšie lebo ide do vonku takže mu to pukne, už aj pukol momentalne tam ma už iba chrasticku ale ten vnútorný hore to je otras na ten nepomáha nič.. zufala som už riadne z toho.. u nas je to problém len jar/leto v zime nema absolútne žiadny problém.. zistili mu alergiu na jarne stromy ale očná ma presviedča že to s tym nema nic spoločne aj keď sa mu to tento rok začalo takmer rovnaký datum ako minulý rok

mamina7070
4. jún 2023

suche teplo nahriat cistu latku a prikladat na oko tak radila ocna mne a pomohlo
ja som uprimne skusila aj infralampu (uz som bola zufala) s prekrytim oci samozrejme proste len to teplo