Jačmeň na viečku

carduelis
19. dec 2024

Ahojte, potrebujem sa poradiť, či je našu situáciu potrebné riešiť s pediatrom alebo oftalmológom alebo ešte čakať.
6r synovi sa pred týždňom urobil jačmeň na spodnom viečku. Zvnútra to bola malá hnisavá guľka, zvonku bolo trochu vidno kopček pod mihalnicami a akoby fialový kruh pod okom. V priebehu týždňa sa to nenápadne zhoršovalo, dnes je gulička zvnútra väčšia, priemer asi 5-7mm, bez bielej farby, len červená - krvavá. Aj zvonku je to už dosť vidno, pod okom má syn fialovo-hnedý kruh.
Syna to však nebolí, neslzí, nedráždi ani ho to nereže. To je aj dôvod, pre ktorý som to neriešila, čítala som, že postup je skôr vyčkávací. Momentálne som však na vážkach, keďže idú Sviatky a nezdá sa, že by to ustupovalo.
Vďaka za kazďú radu alebo skúsenosť.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alickapusinka
19. dec 2024

Chod prepchnu mu to a vyčistia

carduelis
autor
19. dec 2024

@monsterablue áno, mala som jačmeň a čakalo sa, ako sa to vyvinie

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chrobak7
19. dec 2024

@carduelis Jačmeň na viečku sám od seba len ťažko zmizne. Tiež som mal. Išiel som na očné na polikliniku, kde mi to zvnútra viečka prepichli a vyčistili. Je to trochu nepríjemné, ale snáď to syn pretrpí.

janinah
19. dec 2024

Hneď sa ordinuju llokatne ATB na nijaký vývoj sa nečaká.Riesi sa to na očnej amb.lebo pediatri síce vedia predpísať očný framykoin.ale ten väčšinou je málo účinný v tomto prípade.Pracujem s očami.V sk.zdravotnici je o jacmeni príspevok s radami.

bielasovicka
19. dec 2024

@carduelis smer lekár

carduelis
autor
19. dec 2024

Ďakujem za rady, budem to riešiť s Dr.

taktotedanie
20. dec 2024

@carduelis kde si to prosim citala ze sa vyckava? Pracujem na ocnej ambulancii a toto nieje pravda
Znytocne si stratila tyzden vycakavanim samo sa to nijako neporiesi, uz davno si to mala riesit s pediatrom ci na ocnom a necakaj kym pridu sviatky, snad sa biekomu este vobec dovolas a nezatazis pohotovost vecou, ktoru si elegantne vedela vyriesit aj pred 7 dnami cestou pediatra ci oftalmologa