Jačmeň na oku u synčeka

yoyka12341
30. apr 2016

Ahojte mile mamicky, prosim vas potrebovala by som poradit syncekovi sa urobil na ocnom viecku jacmen lenze problem je v tom ze ten jacmen je uz zatvrdnuty je to taka mala gulicka na viecku, ocny doktor nam povedal ze nam na to uz nemoze nic dat ze je to zbytocne a ze organizmus postupom casu sam vyplavi z tela tu gulicku len treba davat pozor aby si nesuchal ocka spinavymi rukami atd proste aby sa mu tam zasa nedostala spina pretoze potom sa to moze zvecsovat , moja otazka znie viete o niecom domacom co by som mu mohla na to davat aby mu to rychlejsie zmyzlo chcem mu pomoct nechcem aby mu to rezali ☹ ☹ ☹ ja sa len bojim aby sa mu to nezvecsilo ☹ inak to nema ani zapalene ani nic len niekedy mu to ocko slzi viacej ako druhe a asi aj reze alebo picha proste asi je mu to neprijemne ... prikladam mu na to aj harmancek ale nevidim nejake zlepsenie, prosim vas mate dakto skusenost? co na to zabera ?? dakujem vam pekne 😒 ☹

mafinka219
30. apr 2016

my sme vymývali- repikom ( vzdy cerstvým ,vlazným a pouz. OCUfalsh-ocianka lekarska-bez konz.latok, vhodna pre novorodencov,dojcata,tehotne a dojc.matky. Posobi protizapalovo, dezinfekcne, upokojujuco-bezne dostupna v lekarni-nasa skusenost-to mi poradila ocna a pouziva sa este ajpri paleni,rezani,svrbeni v oku-citam letacik 🙂

janinah
30. apr 2016

vek? keďže s tým pracujem,tak napíšem,že zrejme atb kvapky či mastičku ste už využívali a teraz to ostalo ako tvrdá gulička,momentálne nezapálená...jačmen je zápal mazovej žliazky,kedy sa vytvorí puzdro a v ňom hnis,ten liečbou zmizne a obsah sa vstrebe alebo praskne a prevalí sa navonok...alebo sa musí urobiť drobný chir. zákrok,narezať a vyčistiť,pričom sa odstraňuje aj to puzdro...kým tam to puzdro je ,tak sa kedykolvek môže znova naplniť hnisom,záleží od imunity človek,prac. prostredia ai ných faktorov...treba vždy pri začínajúcom jačmeni nasadiť B vitamíny,aj teraz mu daj,dbať na hygienu očných mihalníc,vymývať každý večer prevarenou vodou alebo očiankou normálne s tamponom ako ked sa odličuješ...sú ľudia,ktorým sa to opakuje dosť často ato čo píšem je prevencia...súhlasím s očným lekárom,nechaj to teraz tak,čas ukáže či sa vstrebe úplne alebo znova obnoví a budete musieť ísť na ten chir. zákrok....teplým obkladom v terajšom štádiu môžeš podporiť zápal a znovu sa mu tam vytvorí tekutý hnis a budete musieť znova liečiť atb

meusicka
30. apr 2016

@yoyka12341 ahoj z vlastnej skusenosti viem, ze repik lekarksy pomaha. dakedy sa dala kupit ocna mast Opthalmo sulfathiazol, ale to uz nevyrabaju, ale skus este kupit kvapky alebo masticku optahlmo septonex a to mu dat.
ja som sa tak dostala dakedy davno do nemocnice, tam mi mazali nejakou hnusnou mastou a nahrievali , aby mi to prasklo, ale ja som mala strasne bolesti, takze prajem skore uzdravenie. a skus urcite ten repik. mozes aj tak, pokial maly zaspi, ze mu na to das rovno cajove vrecusko, ked je to uz take vlazne.

yoyka12341
autor
30. apr 2016

@janinah maly ma 2 a pol roka , mozem sa este opyat pocula som ze pomaha aj umyvanie slanou vodou z mora kedze zijeme pri mori mame ju po ruke, myslis ze aj to by pomohlo ? ja som ouz zufala, maleho reze oko ked moc fuka vietor aj ked je silne slnko sam si pyta okuliare slnecne ☹ dakujem pekne

yoyka12341
autor
30. apr 2016

@mafinka219 dakujem ti skusim kupit tu ocianku v lekarni aj ked neviem ci to tu maju lebo niesme na Sk a tu maju skoro vsetko na predpis, ak tak tak poviem mame nech mi to kupi na SK a posle sem 🙂 dakujem ti

janinah
30. apr 2016

@yoyka12341 to by som neskúšala,daj si ty slanú vodu na oči a uvidíš 😉 a ak nie si na SK,tak akú liečbu ste mali od lekára?atb kvapky?

yoyka12341
autor
30. apr 2016

@janinah praveze ziadnu, maly mal trosku zahnisane oko pedriatrdicka mi povedala ze len vymyvat harmancekom po jednom dni mal po tom a na dalsi den sa mu spravil ten jacmen ale tvrdy ☹ vies maleho operovali pred mesiacom lebo mal problem s pipikom tak ja sa chcem teraz vyhnut dalsiej operacii nechcem aby zasa pchali do neho dalsiu anestesziu , preto chcem spravit aj nemozne aby mu to zvyzlo same 😖 mne to o tej slanej vode povedala svokra tak ja uz neviem, skusim mu teda este vymyvat ocko tou ociankou len tu to nedostat to musim povedat mame nech to posle ale to zasa potrva min, 2 tyzdne .... mozem sa este opyat jedna kocka v prvom prispevku mi radila tu ocianku ale ako OCU flash mam teda povedat mame nech kupi to ? dakujem ti velmi pekne