Jačmeň na oku 9-ročného syna

najzienka
11. sep 2022

Dobrý deň ,synovi 9 ročnému sa spravil jačmeň na hornom viečku pod mihalnicami vo vnútri ,viete niečo domáce ? Alebo ísť hneď zajtra do očného ? Včera mal len červené a dnes už tam má bielu bodku ,a červené má ešte na hornom viečku edse jedno ale tam tu bielu bodku nemá ..

denden77
11. sep 2022

@najzienka skus C, D, B komplex a suche teplo 😊

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzubb007
11. sep 2022

Oftalmoseptonex kvapky do lekarne ist kupit hned za dva dni ma po, mali sme teraz dvakrat za sebou

janage
11. sep 2022

@najzienka suché teplo, ocuflash kvapky, oftalmoseptonex masť a vatovou tyčinkou masírovať smerom zhora nadol a od kútika vonkajšieho k vnútornému. Jemne.riesili sme pred pol rokom.
Ja som išla hneď na očné a dostala ATB kvapky a masť plus letacik ako masírovať

doriiis
11. sep 2022

Kamilkovy caj...nechat vyluhovat,vychladnut...namocit gazu alebo odlicovaci tampon a prikladat

nikpa
11. sep 2022

@najzienka obyčajná Borová voda z lekárne je najlepšia. Mávam jačmeň niekoľkokrát do roka a vždy mi najrýchlejšie zaberie. Treba ňou oko poriadne vyplachovat aj 3x za deň. No a doladiť to aj vitamínmi ako ti tu odporúčajú aby sa to už neopakovalo.

summer23456
11. sep 2022

@nikpa ako to vyplachujes? Kozmetickým tampónom či kvapnut do oka? Kolkokrat denne? Dakujem

nikpa
11. sep 2022

@summer23456 ja si priložím tú fľaštičku v ktorej to kúpim normálne celú k oku, pritlacim a fľašku prevratim. Oko pri tom nezatváram, trošku nepríjemné ako keby si sa ponorila s otvoreným okom ale je to účinné. Dieťa neviem či si to nechá tak urobiť ale aspoň kvapnut by bolo fajn. Robim to tak 3x za deň.

summer23456
11. sep 2022

@nikpa ďakujem. A to ti niekto poradil,nejaký lekár? Ešte som o tom nepočula a mama už niekoľkokrát bola vyrezávaný jačmeň a furt sa jej to vracia...

nikpa
11. sep 2022

@summer23456 lekárnička v lekárni mi to poradila. Tiež som bola voči tomu taká, že ak mi už maste od očnej nepomáhajú tak toto sotva ale naozaj, odkedy som vyskúšala, vždy ju mám doma.

summer23456
11. sep 2022

@nikpa ďakujem, povedala som mame,nech si to kúpi....