Izotopické vyšetrenie u dieťaťa

tinapj
7. aug 2018

Ahojte.Syn ma 2 roky a 7 mesiacov.O 2 tyzdne musime absolvovat izotopicke vysetrenie v Martine (vpichnutie kontrastnej latky pod pristrojom).Normalne sa toto vysetrenie vykonava ambulantne,ale nakolko sa jedna o male dieta,bude potrebna aj hospitalizacia(asi 1 noc).Vedeli by ste mi povedat ako toto vysetrenie znasali vase deti a co vsetko nas caka v nemocnici?(odbery,vysetrenia atd) A tiez, ci vas po vysetreni pustili hned domov.Mam doma este polrocnu dcerku.

sasanja
7. aug 2018

@tinapj
O ake vysetrenie sa konkretne jedna?

janinah
7. aug 2018

Skúste sa dohodnúť,že prídete až ráno ,ale večer bude treba podať nejakú tabletku /my sme to tak riešili,ale manžel je dr. tak asi aj preto to dovolili/...napíš o čo presne ide...obličky?

tinapj
autor
8. aug 2018

@janinah ano o oblicky.Jednu ma plne funkcnu a z druhej mu ostala jedna mala cysta, ktora sa niekde stratila,tak chcu zistit,ci niekde nebujnie a nerastie.@sasanja jedna sa o vstreknutie kontrastnej latky do zily pod pristrojom,ktory bude zaznamenavat ako tekutina putuje po tele.

janinah
8. aug 2018

@tinapj syn to absolvoval opakovane,najväčšia fuška je,ž eoni chcú po vstreknutí kontr. látky,aby dieťa ležalo bez pohnutia na bruchu nejaký čas pod práístrojom/nedotýka sa ho/asi pol hodinynepamätám presne,prvýkrát sme ho s mužom doslova priľahli,nech sa nehýbe a niečo z toho vyš. bude,ked už kontrast v ňom...nabudúce som bola múdrejšia,on ľahol,ja som ho držala za ručku a cez chrbát a čítala som rozprávku,tak vydržal...je velmi dôležité potom tu kontr. látku vypišať,teda veľa tekutín,oni vás poučia...a pre upresnenie,volá sa to izotopové vyš. správne

sasanja
8. aug 2018

@tinapj
Ahoj, ja viem, co je to izotopove vysetrenie, len som chcela vediet o ktory organ ide🙂Inak picha sa nie kontrastna latka, ale radioaktivna, tkz. izotop. U nas (DE) robime vysetrenie obliciek ambulantne...dieta musi byt dobre hydratovane- vela pit od rana, alebo dostane po prichode infuziu. Kamera snima od chrbta, ako pise janinah, ale u nas lezia deti pekne na chrbate, akoby na kamere a okolo bruska su trosku zafixovane takym pasom...Ty dieta kludne drzis za ruku alebo brusko a vezmi nejakeho oblubeneho plysaka, alebo knizku...2-3 roky je trosku take kriticke obdobie, ale vacsinou to ide hladko🙂
Ak mate este plienky, tak zobrat viac na prebalenie.
Zakladne vysetrenie trva ca. 20- 30 minut, podla potreby mozu predlzit alebo poslat vypiskat a urobit este dalsie snimky!
Drzim palce

tinapj
autor
11. aug 2018

@sasanja dakujem ti za vysvetlenie.Tym,ze syn ma 2,5 roka mu bude podany nejaky oblbovak a kvoli tomu tam musime byt hospitalizovani.Mna by len zaujimalo,ze preco mame prijem 23. a vysetrenie bude prebiehat 24.Nerozumiem, preco tam musime byt den dopredu.Predpokladam,ze preto,aby mu spravili nejake vysetrenia alebo podali nejaku tabletku na noc?

tinapj
autor
11. aug 2018

@janinah dakujem ti.No tym,ze syn ma 2,5 roka tak ho chcu niecim omracit,lebo by tazko vydrzal sa nehybat.Kvoli tomu ta hospitalizacia...

petrakvetinka
11. aug 2018

@tinapj možno kvôli poisťovní...niekedy si vyžaduje poisťovňa dlhší čas hospitalizácie,inak nepreplatí...inak som robila na nuklearke v my,teraz je tam mladý,skvelý kolektív...a s deťmi nebol nikdy problém,pochvala som aj malé deti,aj väčšie,boli vždy pritlmene a zvládli...potom ma pediatri naháňali s popisom,aby ich mohli čím skôr pustiť...

petrakvetinka
11. aug 2018

Malo byť MT

tinapj
autor
12. aug 2018

@petrakvetinka dakujem si zlata.Mozem sa este opytat,ci je istota,ze po vysetreni nas pustia domov?Nebude tam dufam nutne ostavat dalsiu noc.Vsakze?

petrakvetinka
13. aug 2018

@tinapj nie,isto pustia,to nemá žiadne komplikácie okrem prípadného zlého napichnutia