Zdravím, mám dve deti 3r a 8m. Starší je škôlkar a samozrejme nosí odtiaľ aj choroby. DR mi vždy prízvukuje, že ich musím od seba izolovať ale akosi sa mi to nedarí keďže všetci spíme spolu v izbe a samozrejme o oboch sa intenzívne starám. Takže ani neviem ako si to predstavuje 😅 zaujíma ma či je to ozaj také dôležité a či to robíte. A malý mi určite nevydrží byť celú chorobu zavretý v izbe. A tiež ma zaujíma ak vám už také malé deti spia samé vo svojej izbe ako je to ak sa s nimi niečo v noci deje (nabehne im teplota, začnú vracať...). Zobudíte sa na to?
to sa neda v jednej domacnosti deti odizolovat, a este aj ked vsetci spite v jednej izbe, nerob si s tym starosti, to mladsie dieta bude odolnejsie, ked pojde do MS, dcera pochytala vsetko mozne ako babo, a teraz ani nebyva chora, ani v MS skoro nikdy nechybala
pochybujem, ze sa niekto zobudi na to, ze niekomu nabehne teplota😂
my sme mavali pootvorene dvere
@viktoria265 neizolujem. Mám škôlkárku a 1,5r drobca. Neviem si to ani predstaviť, ako ich držať od seba. Aspoň bude malý odolnejší, keď pôjde do škôlky. Už aj kiahne od nej dostal. 🤷♀️
nie, nema to ziadny zmysel. Aj tak to vzdy postupne dostaneme vsetci, ci sme spolu na hromadke, alebo sa snazime akoze chranit...
Ked je to raz v baraku, nieje o com.
A okrem toho deti niesu nabytok, tie len tak nepostavis na cely den do kuta, a nebudu tam ticho cucat.
Neries...
@viktoria265 nikdy som neizolovala, ani pri skolkarskych chorobách, ani pri Covide
nie.. to sa ani nedá- nemáme toľko izieb
@viktoria265 pani doktorka je podla mna velmi divna.
To si ako predstavuje? Chory ma byt cely den zavrety v izbe alebo ako? Zvlastne.
Mam tri deti, neviem si predstavit, ako by sa to dalo a ani mi to nikdy nenapadlo.
Tak to mi odľahlo 😀 lebo tiež mi to prišlo divné a teda nereálne, ale DR vždy hovorí, že by sa mladšia nemala nakaziť atď... Dokonca mi radila nedávať staršieho do škôlky, čo som aj urobila ale len na 3 mesiace a potom som sa už na to vykaslala a dala som ho. Ok prestávam sa tým zaoberať 😅
Mne tiež toto dr,kazala počas covidu. Mám 7 ročnú a 2 rocneho. Neviem si predstaviť že ju zavriem jak do basy a nasadím respirator. Aj tak by som musela stále dezinfikovať, veď používa wc, umývadlá, pije, je.
Ale v máji som sa o to pokúsila, im minimalizovať kontakt. S malým som bola takmer stale vonku, len chodil spat dovnútra a chytil to aj tak o dva dni neskôr. Bol to môj pokus či sa to dá nenakazit sa v rámci jednej domácnosti. Nuž pokus nevyšiel 🤷
Mladšia sa narodila v marci v tom čase mala staršia 5,5 a chodila do škôlky a priniesla všetko možné aj nemožné od črevnej cez anginy sarlach všetko. Mladšia síce bývalá ako bábätko častejšie soplava ale teraz keď nastúpila prvý rok do škôlky tak bola chorá minimálne. Ja som deti nikdy neseparovala dokonca aj keď sme mali covid lebo staršia dcéra ho nemala tak si neviem predstaviť kam by som ju supla. Bolo aj obdobie kedy Mladšia chorá bola a staršia to nechytila vôbec.
@viktoria265 a ako ich izolujem byvame v jednej domacnosti, ci ich mam hodit na par dni k svokre hehehe uz vidim ako by sa mi o chore dieta starala tez mam 4 m a 4 rocnu zatial 4 rocna bola viac doma, a doniesla len nadchu zatial ale ked je chora zakazujem jej dotyat sa malej nic ine
@viktoria265 dcera spi od 2r sama v izbe,izba susedí s nasou spalnou,kym ideme spat tak je na kamere,samozrejme ak viem ze je chora,tak ju chodim pravidelne kontrolovat kazdu hodinu(odmeriam teplotu atd),ak je zdrava-mame v noci len otvorene dvere,ak jej cosi treba tak zakrici a vie ze pridem.
Občas keď sa dalo dala som k babke ale nie vždy to išlo a počas covidu som neizolovala a covid som dostala ja a staršia dcéra muž a mladšia ktorá ani očkovania nebola my sme nedostala
@viktoria265 ja mam deti 3 a malicky byt, 19 mesacny chodi ku mne sa mojkat, aj ked som ja chora alebo k sestre do postele 😅. To sa neda. Za svoj 1,5 rocny zivot uz toho prekonal ako hocijaky skolkar. Ja dufam, ze uz potom bude odolnejsi.
Toto o tej izolacii sesterke hovorila doktorka na pohotovosti, ked mali deltu, aby izolovala 11 mesacne dieta. A ona, Vy si to ako predstavujete, ze ju zavriem v izbe a necham vrieskat v postielke, ked uz aj ona je chora a ma 39 horucky? Sa jej spytala, ci je kompletna...
Heh. Bez šance ohľadom izolácie. Keď sú deti choré, spím s nimi. V podstate nespím,len ležím.