Ísť s 3-ročným synom na pohotovosť?

6. jan 2024

Zdravím, 3r syn má od 2.1. Hnačky, teploty na striedačku, včera zvracanie, bolesti bruška. S pediatrická som volala, ze najskôr ide o črevnú virozu a máme len čakať, keď by sa mu veľmi zhoršil stav tak pohotovosť. Zvažovala som aj návštevu pedi, ale vo štvrtok a včera doobeda vyzeral, že sa mu to zlepšuje( bol veselsi, bez teploty, hnacka len raz). No od poobedia 3x zvracal, znova hnacka aj teplota a vyzerá, že sa viac sťažuje na bruško. Je unavený a od včera obeda nič nejedol, tekutiny prijma a dnes už nezvracal. Rozmýšľam ci ísť na tú pohotovosť alebo nie, ani neviem co iné by mu bolo a naša pohotovosť je fakt katastrofa a mám odtiaľ veľmi negatívnu skúsenosť so synom už z predtým. Ako dlho u vašich detí trvala črevná viroza ? Resp dokedy mali bolesti?

anjelicek26
6. jan 2024

Posledna u syna tri a pol tyzdna😏 Kazdopadne pokial pije by som nikam nesla,nic nespravia prakticky Len odporucia cierny caj,ciernej uhlie a dietu.. v pondelok vzorka stolice u pediatra a zobrat krv ak by to pretrvavalo je najrozumnejsie. Ak by bol apaticky,nepil,len polehaval, tak jasne ist s tym,ze vas hospitalizuju a daju infuzku, ale tam podla popisu este nie ste.

lonely66
6. jan 2024

šla by som. čo ak ide o slepák? alebo nejakú inú brušnú príhodu? radšej ísť "zbytočne", než neskoro.... urobia aspoň crp a možno ultrazvuk. podľa môjho názoru 3-4 dni hnačiek, teplôt a bolesti brucha je dosť. hoci áno, rotavírusy sú všelijaké, ale ja osobne by som radšej šla. pre pokoj duše... skúsila by som miestnu pohotovosť, ak by neurobili aspoň základ, čiže krv, prípadne chirurgické vyšetrenie alebo UZV, tak by som šla do susedného mesta a požiadala o prezretie syna tam. ja by som mala veru obavy. vyplývajú z toho, že som sa stretla aj s náhlymi brušnými príhodami a to nie raz a odchod na pohotovosť bol v poslednej chvíli doslova....

mmoni89
6. jan 2024

Poslednu virozu co mali tak dva tyzdne.Vracali sice kazdy len raz ale najmensi napriklad po tyzdni sa povracal zas.Mali aj teploty 4dni ,hnacky mali vyse tyzdna.Treba prisni dietu a ked nebudu vobec hnacky potom skusat polavovat z diety.Pri crevnej moze trvat a mesiac kym.sa da telo poriadne do poriadku

milanemila
6. jan 2024

Ak sa nestazuje vylozene na nejake silnejsie bolesti bruska, prijima tekutiny a dari sa ti znizovat teplotu, tak by som na pohotovost nesla, lebo este tam ten jeho oslabeny organizmus schyta nieco dalsie, pripadne aj covid v cakarni 🙈

kubkovamama
6. jan 2024

Počas tých dní keď sa mu polepšilo porušil diétu? Čo mal na ten obed? Stačí ťuk a je to naspäť. U deti býva črevné ochorenie zdlhavejsie ako u dospelaka. Pokiaľ nie je vyslovene uboleny,schvateny, dehydrovany netreba ísť,čakanie a kopa ľudí na chodbe ho dorazia. V pondelok k pediatricke

luliu
6. jan 2024

Nešla by som, ak to v pohode zvládate doma, dieťa pije a teda nie je dehydrovane. Tam ti aj tak nijako nepomôžu, nemajú ako.....

mamina7070
6. jan 2024

ak pije nesla by som

autor
6. jan 2024

@kubkovamama mal varené zemiaky ciste, prvý x sa pozvracal rovno počas jedla a potom ešte 2x...dovtedy mal len vývar čistý, budem dávať ešte väčší pozor, ďakujem, v pondelok isto idem k dr

mia_von_prag
6. jan 2024

Nešla by som. Trojročný môže na hnačku už aj Smectu a na teplotu Panadol, Nurofen. A diétu.
Na pohotovosť by som šla, ak by som nevedela zraziť teplotu nad 39, neprijimal tekutiny, alebo by sa sťažoval na bolesť v oblasti slepeho čreva.

autor
6. jan 2024

Odpoviem takto hromadne. Ja sama fakt neviem, trosku ma zmiatli tie bolesti, väčšinou sa stazoval , že ho boli dole pod pupkom no zoparx ukazoval aj úplne na boku a trosku dozadu, raz na jednej raz na druhej strane. Ma také obdobia, keď mu je lepšie a keď vyzerá veľmi ubolene a unavene. Pije vyrazne menej ako zvycajne, ale nema znamky dehydratácie. Este doplnim, ze davame na odporucanie dr Tasectan a cierne uhlie + probiotika. Niekedy je tak tazko vyhodnotit tu situaciu a ked sa clovek viac zamysli uz ho napada kadeco.Ďakujem všetkým za odpovede 😊

lonely66
6. jan 2024

autorka, ak ho bolí dolu pod pupkom raz na jednej strane, raz na druhej, určite by som šla na pohotovosť.

ankare
6. jan 2024

Radšej chodte,ak ho bolí bruško. Držím palce!

autor
6. jan 2024

@lonely66 co to môže znamenať??

mmoonna
6. jan 2024

Môže mať zápal slepého čreva

lenka2813
6. jan 2024

Ja by som sla kvoli tomu brusku a crp vysetrit. Moj mal podobne priznaky, len nehnackoval..a mal zapal obliciek. Ale hentak sa stazoval na brusko, teploty a zvracal.

koniarova
6. jan 2024

Tiež by som šla. Ešte je len sobota, do pondelka ďaleko.

jaga18
6. jan 2024

Samozrejme by som šla. Môjho operovali o 5 min 12, už mal slepak naplnený hnisom, podľa dr by do hodiny praskol.

martul
6. jan 2024

Najprv som išla napísať, že buďte doma hlavne nech pije tekutiny. Ale keď čítam že má bolesti, okolo pupka boli slepé črevo, tak by som išla na pohotovosť.

lonely66
6. jan 2024

veď už som ti to písala. môže ísť o slepák...