Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.
No je to riziko a doktor vam akoze nevedel povedat ci to su kiahne??
Co Vam povedal, ze to moze byt?
@radana6 ja by som určite išla na dovolenku. oveľa rýchlejšie sa mu to tam zahojí, morský vzduch, slniečko, slaná voda, ani natierať to nebudeš musieť. Ale ja všeobecne choroby neriešim, takže za mna určite ano. Možno prvých pár dní akože "karanténa" od iných detí, ale to by som tiež nejako extra neriešila, nebudú v uzavretom priestore, a radšej deti nech to majú teraz, ako v dospelosti.
@pininka1 to je veľmi ohľaduplne voči ostatným ľuďom ísť s infekčným ochorením na dofcu.... Koľko detí nakazili na dovolenke, v lietadle? Kokos nechápem toto!!! Je to bezohľadne a nezodpovedné.... Dnes je možnosť poistiť si 100 % storno dovolenky takže keď mám malé deti, myslím dopredu....
@radana6 starsej dcere hrozili kiahne na dovolenke ( asi pred 25 rokmi). Sla som sa poradit s dr a ta mi povedala, ze morska voda a slnko sa uz pri kiahnach nezakazuje. Len ze si mame najst opustenu plaz koli infekcnosti. Pokial nema vysoke teploty, more lieci. Nastastie dcera vtedy kiahne nedostala. Az o rok a priserne, skoncila na virostatikach. Aky to bude mat priebeh u vas, neviem, my sme vtedy isli s tym, ze ak bude zle, za par hodin sme autom doma.
@oliali už som to písala a opakujem zasa že dieťa už malo po vysype, infekčné už nebolo, mali potvrdenie aj od lekárky, ale samozrejme bolo to na ňom ešte vidieť. Ja nepíšem že by som to urobila rovnako. Je iné mal týždeň kiahne a ísť na dovolenku a je iné keď sa dnes vysypal a zajtra máme odísť.
No ja ako matka by som počkala a preložila dovolenku ak sa dá.. Neriskovala by som..
@sapetka
Povedal že to môžu byť kiahne buď sa vysype ešte viac alebo už vôbec alebo dostane horúčky alebo nie to také riziko ísť. Už nám ani peniaze nevrátia. Rozmýšľame všeliek. Výhoda je že ideme autom že ak sa vysype tak sa jednoducho zbalíme a ideme domov nebudem riskovat jeho zdravie
@sasa1310 treba čítať všetky príspevky. Ak by malo dieťa kiahne prvý deň, žiadna doktorka by im potvrdenie nedala že letieť môžu a na letisku by ich stopli hneď. Mne sa to stalo so synom, že sa dal pomalovat na tvár a farba bola tak sila že nešla úplne zmyť dolu a okamžite nás na letisku stopli, že čo to má, či je nejako chorý. Opakujem tretíkrát že ten susedin chlapec už infekčný nebol, žiadne nové vyrážky, len to bolo ešte vidieť, doktorka povedala že môže už ísť.
@chovancova27 to je mile od teba ze zmyslas za ine matky a doprajes ich detom suvenir z dovolenky..boooze to fakt niekto takto prizemne moze rozmyslat?😡
noo, popravde by som na tvojom mieste neriskovala zdravie svojho dieťaťa a ani ľudí okolo, predsa to nie je sranda, nikdy nevieš kedy mu dvihne teplota alebo tak .. A hej, tiež by som nebola nadšená, kebyže som s deťmi na pláži a vedľa deti s kiahňami.. Nezáleží od toho, či moje deti kiahne mali, alebo nie. Asi vezmi do úvahy všetky faktory a zhodnoť to z vašej strany aj zo strany iných ľudí okolo 🙂
@eliska13 s týmto sa inak stretávam veľmi často, aj v škôlke keď som robila, že lekár nevie určiť,či sú to kiahne. Je pravda, že u môjho muža v rodine majú kiahne veľmi slabý priebeh, jeho sesterka mala len tri vyrážky, tiež lekárka si nebola istá, ale tak to sú skôr ojedinelé prípady. Ja som pri svojich deťoch po pár vyhrážkach hneď vedela že su to kiahne.
@chovancova27 však nevadí, že tam môže byť aj nejaká tehotná žena, ktorá tým pádom môže prísť aj o dieťa, vďaka nezodpovednosti takých ako ty, ktoré jednoducho neriešia choroby. A áno, taká mamička, ktorá o dieťa prišla vďaka kiahnam, so mnou práve ležala na gynekologii v nemocnici. Kiahne sú totiž nebezpečné v tehotenstve.
@radana6 neist urcite ak su to kiahne?a kam mate ist a ako?