Išli by ste k doktorke s dieťaťom, ktoré má tretí deň horúčku?

15. okt 2023

ahojte, potrebujem poradit. Syn mal dnes treti den horucky, ale zaroven dnes mu to zacalo pomaly ustupovat (cipok som uz davala nie po 6stich -7dmich hodinach, ale po 9tich-10tich, na noc som mu este dala cipok (mal cca 38,3), kedze som nevedela, ci mu este bude stupat. Isli by ste na mojom mieste s nim zajtra k doktorke? Je to prvykrat, co mu teploty trvaju cele tri dni a viem tak, ze po troch dnoch, treba ist k lekarke. Ale kedze vidim, ze mu tu ustupuje, tak neviem, co spravit... neviem, ci mozem este zajtra mu v pripade potreby davat aj stvrty den cipok (predpokladam, ze mu to bude dalej ustopovat, mozno uz bude uplne bez horucky, ale v pripade, ze este bude mat teplotu, mozem mu davat este aj stvry den cipok?

nikpa
15. okt 2023

Áno môžeš mu dať aj zajtra čipok ale mozno už ani nebude treba. Ráno uvidíš ale počkala by som ešte aspoň doobeda, ak teplota bude ustupovať, k dr. by som neisla. Ešte si odtiaľ donesiete niečo domov...

palicka
15. okt 2023

Uvidis, aka bude noc. Pripadne jej rano zavolaj a porad sa. Pokial to nie jw nutne, asi by som nesla, kedze teraz je tolko virusov vsade, ze moze chytit nieco dalsie.... na druhej strane by mozno bolo dobre urobit aspon zakladny odber. Ja by som konzultovala...

autor
15. okt 2023

@nikpa
@palicka bohuzial k nasej doktorke pojdem bud hned rano (len prvu hodinu ordinacnych hodin berie neobjednanych, potom uz berie len objednanych a vsetky zajtrajsie terminy su uz obsadene), alebo sa tam uz potom zajtra nedostanem, ma taky blby system. volat jej mozem len poslednu hodinu ordinacnych hodin.
Tak ak mu uz teplota v noci nevyskoci, tak ho zajtra este budem v pripade nutnosti liecit doma bez navstevy lekara.

pribinak
15. okt 2023

Išla by som. Aspoň nech urobí CRP a uvidis čo povie.

janage
15. okt 2023

Ma iné problémy okrem teploty? Ak nie a teplota klesla len by som telefonicky informovala, nech ma v karte. Ak sú príznaky ako dutiny, kašeľ tak išla nech urobí crp.

autor
15. okt 2023

@janage nic ine mu nie je, len teplota. CRP som mu robila doma po 24 hodinach od zacatia horucky, bolo negativne. Pravdaze predpokladam, ze ich pristroj na CRP je spolahlivejsi ako moj test z lekarne.

deedol
15. okt 2023

kolko ma dieta mesiacov/rokov? zda sa mi cudne, ze mu nic ine nie je, ani sopel, ani kasel. ucho si nechyta? cika v pohode?

nikpa
15. okt 2023

@deedol môže sa po skončení teploty vyhadzat, takto sa prejavuje vírus ako piata, šiesta, siedma choroba, kiahne.... a neviem ešte koľko takých je. Dieťa má na začiatku teplotou, ktorá po pár dňoch ustúpi a objaví sa výsev. Mali sme tak už niekoľko vírusov, žiadne iné príznaky len teplota a vyrážky. Nič nezvyčajne.

autor
15. okt 2023

@deedol ma 2 roky. myslim si, ze moze mat covid, aj ked nikomu inemu v rodine nic nie je. na nohe mal dnes jednu vyrazku, uvidime zajtra, ci sa nevyhadze viac

lija22
15. okt 2023

nesla by som, lebo takato teplota mi uz pride, ze ozaj bude lepsie

autor
15. okt 2023

@deedol v podstate jedine, co robi a nevieme co to znamena, obcas (mozno raz za den,hlavne ked je) si ukazuje prstom do otvorenych ust. Zacal to robit asi 2 dni predtym ako dostal teplotu. Nic podozrive som mu v ustach nevidela.

katariinam
15. okt 2023

Moze mat ochorenie virusove- ruky nohy usta🙂 ja by som k dr nesla ak sa da zrazit teplota a maly je inak culi, cika ok.
Pripadne v utorok..ak by sa stav nemenil/zhorsoval

deedol
15. okt 2023

hm. je aj pije normalne, hej? este mi napadla bolest hrdla, ja to nikdy na synovi nevidim, ci ma cervene. v kazdom pripade ako pisu ostatne baby, este by som den pockala, ak ta teplota neskace tak vysoko a intervaly podavania liekov sa predlzuju.

autor
15. okt 2023

@deedol ked mal vysoku horucku tak nechcel velmi jest, resp. ked mu po tabletke klesla, tak bol ochotny nieco malo zjest. Nezda sa mi, ze by mal problem s prehltanim, zda sa mi ze je rovnaky ako vzdy.

bluka2
15. okt 2023

Ja by som nesla, ked pije normalne. kedze sa to vyvija spravnym smerom, ale tak ani si navstevou u dr. neuskodis....

deti95060810
16. okt 2023

nešla...preto že tepl. klesá

dadka128
16. okt 2023

Ku doktorke by som išla hneď rano, mensia pravdepodobnost "ze by ste nieco dotrepali .. pri takych teplotach moze byt zvacsene crp tak uz len koli tomu, na to y bolo vhodne atb, ak sa to zanedba narobi to šarapatu

lenka_vi1
16. okt 2023

Aj my sme tak mali 3 dni horúčky slabo klesali, 3 noc bola lepšia ale aj tak som s ním šla k dr a dostal antibiotiká. Keby nebol víkend idem hneď.

janage
16. okt 2023

Crp z krvi ma nejakú výpovednú hodnotu tak po 2, ideálne 3 dňoch. Prvý deň môže byť ešte kľudne nízke. Ak si myslíš, že má covid urob PCR test na covid.
Ak ukazuje na hrdlo ale inak pije a papa normálne, počkala by som ešte jeden deň, dnes poobede zavolala dr. A poradila sa a pripadne zajtra šla dieťa ukázať. Vyhnes sa tým pondelkového navalu chorých po vikende

autor
17. okt 2023

Tak isli sme dnes, lebo vcera mal este cely den do 38,5. Dnes rano bol vyhadzany, nie velmi, ale bol, podla doktorky to je siesta choroba a zaroven mu idu styri stolicky, preto si aj ukazoval do ust. Tuto noc, ked nebol pod vplyvom cipku, hrozne spal, len sa metal, plakal zo sna, skripal zubami, krutil hlavou. Ocividne ho tie zuby velmi ominaju, ale kedze od piatku do vcera rana bol stale pod vplyvom cipku, tak to az tak necitil. No imunita dostava zabrat, pred 1 a pol tyzdnom bol este aj ockovany.