Išli by ste k doktorke na kontrolu, keď nemusíte?

19. okt 2022

Isli by ste ku doktorke na kontrolu, keď “nemusite”? Syn ma od piatka antibiotika, kasel bol predtým suchy namáhavý, dráždivé. Teraz je už vlhký no zdá sa mi že nevykasle všetko. Isli by ste ku doktorke znova?

retep00
19. okt 2022

No dospelý človek by možno nešiel ale ide o vaše dieťa, ktoré stále kašle. Takže určite ísť. Keď sa nevylieči poriadne, vráti sa mu to. Apropo do školy/škôlky s kašľom ísť nemôže.

euka210
19. okt 2022

Naša by sa pytala...a ine priznaky ma ake?
Ja s detmi chodim k dr.iba ked mam podozrenie ze angina ci priedusky, laryngitida, vysoke horucky (39)...alebo nieco, co nie je bezne...co za tie roky nepoznam. Na kasel sa Atb predsa nedavaju, musi mat nieco konkretne predsa 🤔
S virozou k dr. nechodim, teploty, sople a kasel zvladneme aj doma za max.tyzden, dr.by nam aj tak nic nedala, od sept.su chori uz 2x. Atb brali naposledy asi pred 2r.

ja_mama
19. okt 2022

Ak dr kaze prist na kontrolu tak by som samozrejme sla...mozno vam este nieco predpise na doliecenie a minimalne skontroluje, ci je uz dychanie v poriadku - ci atb zabrali. U nas sa vzdy po atb na kontrolu chodi aj ked sa zda uz vsetko ok - dr to potrebuje vediet naisto.

luccija
19. okt 2022

Isla

minutka
19. okt 2022

Nie nesla. Ak nema vysoke horucky. A robila mu crp ked ma atb?

marianarem
19. okt 2022

Ja chodim co najmenej, ked tak zavolam alebo napisem mail, ak si nie som ista, ako postupovat. Realne sme zatial boli len raz, ked sa dlho natahoval kasel a sopel, 3 tyzdne. Jednak s virozou doktorka nic nespravi, potom aj treba tahat chore dieta z domu, cakat v cakarni s dalsimi chorymi. U nas je aj casenkovy system, za den sa dostane len isty pocet pacientov a teda nerada by som aj zabrala miesto niekomu, kto sa ozaj potrebuje dostat.