Ahojte, ako vam zistili u tak maleho babatka intoleranciu? Maly ma reflux slabulinky a presli sme si hipp ar z toho vracal a plakal , tak sme dali sunar ar ktory ma stiepenu laktozu, po nom nevracal ale krce a plac na dennom poriadku, cca po mesiaci som to vzdala a nasadila mu humanu ar bez stiepenej laktozy a teda take ma krce ze az ja placem... vcera som mu dala coliprev a pribiotika kt. stepia laktozu, vidim zmenu asi taku ako ked sme pili sunar so stiepenou lakt... maly ma hnacky uz od narodenia, mal aj virus v stolici no ten pominul a stale hnackuje... myslite ze ide teda o tu laktozu?
Súhlasím že nieje dobre meniť mlieka, kým si organizmus zvykne príde niečo nové. Je to ešte malé bábo, môže mať všelijaké prejavy, najlepšie bude však dať zrobit testy.
A davas stale. Coliprev ? Ten by mal zaberat.
@jarca1111 toto mala aj moja. Bábätká kakaju často a takáto stolica je u bábätiek úplne normálna. Preto sa čudujem že píšeš o hnačke. U nás to trvalo tak do 4 mesiaca, potom už kakala len raz za deň. Nasadila by som pri každom mlieku kvapky na prdkanie, dávala spat do vyššej polohy kvôli refluxu a hlavne nestriedala mlieka.
Tak uz asi len ABKM.
Pri intolerancii kamoskena pomohol france lait. Take umele mlieko tusim z, lekarne, ale patri k tým lacnejsim. Ma najmenej laktozy z pomedzi UM. Vygoogli si ho.
Boze zeny,nastudujte si to. Testy na laktozy nie su.
Je len zatazovy test v nemocnici kde vam potom z dychu meraju hodnoty. To u miminiek a deti nepripada v uvahu.
ABKM sa dá zistiť krvnym testom, avsak u detí do troch rokov vyjde zvacsa negatívny, aj ked alergiu ma.
Nemá dostatok protilatok v krvy.
Moja malá kakala krv a vysledky boli negat na mlieko. Avsak prestala mať problemi az po colipreve. A to podotýkam ze kojim a mam vegan dietu.
Na gastro sa čaká az 3-4 mesiace .
Čiže bohužiaľ, nik babatku nepomoze.
To je nase zdravotníctvo.
@anel000 nejake 3-4 mesiace mal ked mu nasadili uplne bezmliecnu dietu.. cca 3mesiace bol na bezmliecnej a potom nam dali na pokus bezlaktozovu.. nastastie vsetko bolo ok.. oni to z krvy nevedia zistit tak malym detom.. cize ked bol na bezlaktozovom mlieku a postupne sme skusali mliecne tak sme videli ci mu robi dobre alebo nie
@jarca1111 nie je dobre keď často meníš mlieka, potom si ani na jedno nemôže zvyknúť... ja som žiadne ár nedávala ani ha aj keď som alergik, kúpila som normálne a bolo dobre. Po hipp sa mu urobili fľaky na tele a Dr povedala, že len si musí zvyknúť, tak som zmenila za babylove a to nám najviac sadlo.