Intolerancia laktózy o dojčeného bábätka

lukamka
13. feb 2017

Ahojte maminy, mate skúsenosť s neznášanlivostou laktozy u výlučne dojceneho babatka? Ako sa prejavuje? Co vam zabralo?

janickacrazy
13. feb 2017

@lukamka Ano, mám. Prejavuje sa bolesťami bruška alebo ekzemom, hnačkou, kolikami, je to rozne u každého dieťatka. Ked vylúčiš zo svojej stravy mlieko a mliečne výrobky a dojde k zlepšeniu, tak budeš vedieť, že dieťa je bud alergické na mlieko alebo má intoleranciu laktozy. Odporúča sa vylúčiť na minimálne 1 mesiac, aby bol vidno výsledok, za pokus nič nedáš.

esther03
13. feb 2017

@janickacrazy vynechanie kravskeho mlieka a vyrobkov z neho neriesi laktozu. Laktoza sa v materskom mlieku prirodzene nachadza aj sa nachadzat bude. Materske mlieko obsahuje najväcsi podiel laktozy zo vsetkych zivocisnych mliek.
@lukamka jedine co nam zabralo bol prechod na bezlaktozove mliecko. A prejavuje sa to aj tak ako pisala kocka vyssie.

janickacrazy
13. feb 2017

@esther03 No je to možné, ale mojim deťom v materskom mlieku nevadila, stačilo vynechať kravské mlieko a mliečne výrobky z mojej stravy a všetko bolo ok. No každé bábo je iné, to, čo u jedného zaberie, u druhého nemusí fungovať. Treba vyskúšať a ked nezaberie, potom prípadne prejsť na to bezlaktozové.

esther03
13. feb 2017

@janickacrazy pravdepodobne islo u vas skor o BKM a nie o laktozu, ak by im skodila, tak v MM by to bolo citi najviac.

janickacrazy
13. feb 2017

@esther03 Prostredný syn má aj BKM aj intoleranicu laktozy, ale to mi nikto nepovedal, že aj v materskom mlieku je laktoza, pokým som kojila, tak bol v pohode, horšie bolo, ked som prešla na UM, potom sa problémy zhoršili poriadne. Ale možno tá laktoza nie je unho tak silná, neviem.

esther03
13. feb 2017

@janickacrazy laktoza ma rozne stupne, moj maly ma 100%, cize neznesie ani trochu, moj dobry kamarat ma tiez a on odtoleruje kyslomliecne veci...BKM je horsi problem, to mam ja, mne staci stopove mnozstvo a mam tyzden problemy. Ale napriklad BKM sa mi prejavuje hnackami a psenica (mam intolekanciu) ekzemom, vyrazkami. Takze aj u tvojho synceka to mohlo byt tak, ze na nieco reagoval silnejsie a na nieco ine slabsie (napriklad soplikom).

ixayxa
13. feb 2017

Syn prechodne netrávil laktózu po prekonaní črevnej virózy. Prejavovalo sa to riedkou stolicou, ktorá mala kyslastý zápach, bola prechodne 2-3 krát do dňa. Sporadicky som začala používať Coliprev kvapky. Postupne sa to znormalizovalo.