dobrý ďen, mam 15 rokov a mam pocit ze moj penis ako keby prestal rásť. Je dost maly a hanbím sa preto chodiť z nejakym dievčaťom. Hanbím sa to aj povedať rodičom, skusal som im nejako naznačiť ze chcem ist ku doktorovi ale furt povedali ze netreba. Neviem co mam robit, nechcem mat pokazeni zivot. A keci ako napríklad na dĺžke nezáleží nechcem ani počuť, na dĺžke záleží. Mam ako keby oneskorenú pubertu takze neviem, ale nerastie uz asi rok co je dost. Fakt neviem co mam robit. Niesu na to nejake lieky alebo nieco? Lebo som z toho fakt zničený.
V tomto veku by si mal ist na preventivnu prehliadku, nie? Spytaj sa na to, vyuzi to... ak mas oneskorenu pubertu, treba hormonallny profil. Niekedy staci dobre nastavit u endokrinologa a veci sa pohnu. Nie kazdy ma velky penis, ale pubertalny rast by si mal mat aj v tejto oblasti a relativne vyrazny.
@jj_anka myslim, ze toto 15 rocnemu chlapcovi fakt nepomoze.
@anjelicek26 Dakujem, skúsil som to ale mama povedala ze nie, ze sa nechodí, ja sa cítim jak keby ma mučili uz fakt
tak to povedz ocinovi, ak nemozes ist k lekarke sam, ale len s rodicom. v tomto veku ale mozes ist aj sam, ci nie? nech ta pozrie pediater, alebo da listok na urologiu.
@ziakpeter
@gemerka17 ja viem tiez tak, ze je tam v 15 rokoch preventivka. Ja ta chapem, ze je to delikatna tema, skus ist na to radsej cez otca, nech ti spravi termin a idete tam spolu, jasne k lekarke dnu mozes ist aj sam, otec pocka vonku... drzim velmi palce...chapem, ze pre muzov toto citliva tema a nie, ziadne blbosti ako ze na velkosti nezalezi ti tu pisat nebudem.
@anjelicek26 dakujem, strašne ste pomohli, skusim to cez otca no uvidim, nemyslím si ze sa z tym nieco bude dat spraviť ale tak dufam najviac jak môžem.
@ziakpeter minimalne endokrinolog a vysetrit hormony a hladinu testosteronu a ako mas rozbehnutu pubertu veru nikoho "nezabije" a aspon budes vediet, ze ste spravili maximum. Zbytocne neskor lutovat, ze ste to nechali tak...
@anjelicek26 dakujem
Pani doktorka už videla toľko náradia 15. ročných koľko ty neuvidíš za celý život. Ale samozrejme skontrolovať znova môže.
matička skákavá.... som odpadla.
Máš 15, chlapci po 15 ešte môžu veľa vyrásť, aj penis bude proporcionálne rásť. Je to úmerne velkosti tela, ked maš oneskorenu pubertu. tak aj hormony sa ešte len "doladia" aj pipik dorastie. Ak ti Dr. povedala, že OK, tak asi je to OK. A dievčatam daj laskavo pokoj, ony v tvojom veku tiež nemusia všetko vidieť
Do 18tky ešte sa vyvíjaš,nestresuj
neboj máš ešte čas počkaj tak 16-17....
@jj_anka niekto stal hore ritou a potrebuje sa vyventilovat na 15 ročnom chlapcovi?
@ziakpeter mamine alebo ocinovi- ku komu máš otvorenej si vzťah to povedz, treba zájsť za urológia, detským....ti zváži ďalšie vyšetrenia.
@ziakpeter pokiaľ ti narastie penis, skús potrénovať slovenský jazyk