Ahojte dievčatá mam taky problém mam 15 ročnú dcerku ktorá ma problem s candidou poprosila ma ci by som jej vlozila tabletku ja aplikátorom, ktory je v krabicke s tabletkou nakolko ona ma ztoho strach. Ale teda ja som jej to naozaj nemala kam vložiť. Krvácať pri menštruácii normalne krváca tak nechápem. Vravim jej ze treba ist k zenskemu, ale ona nechce. Stretli ste sa uz niektorá stým.
@adka176 robíš zomna hlupanu, ale ver, ze hlupa niesom. Nevravim, že ju tam nema, ale volnym okom ju vôbec nevidím chápeš otvor dnu. Vidim len zhluk tkaniva.
Treba asi ambulantne urobit perforaciu panenskej blany. Bez navstevy dr sa to nezaobide. Vsak dr jej musela predpisat aj lieky, nie?
@soldi Canesten je volne dostupny myslim. Kazdopadne isla by som k lekarke.
@soldi volala som na zensku pohotovosť a teda tam nam doporucili canesten tabletku ta, ze je od 12 rokov tak u dr sme neboli. Dcerka pocituje svrbenie a ze ma tvarohovity vytok určite tam ma niekde dierku ja netvrdím, ze nie, ale teda ja som nic nevidela. Prislo mi to čudné a teda viem, ze raz si chcela dať aj tampón, ked mala menzes a chcela sa ísť kúpať, ale mi hovorila, ze sa jej to tam nedalo dat a, že ju to velmi bolelo. Tak neviem
🍿
Prosim ta, zhluk tkaniva… A co tam ma mat otvor jak na flaske od nestea? 😄 ved je to este panna, to sice neznamena, ze tam nema otvor do ktoreho by sa dal bezpecne zaviest tampon, aplikator, prst… normalne dajte vaginalny krem na aplikator a jemne zasunut, ono sa to rozostupi (samozrejme nie cez bolest). No ja by som jej odporucila svoje telo preskumat osobne a nasledne skusit aj zaviest to, co treba…
a nema zrastene tie pysky ale bo co?
Autorka, mas dve moznosti :
1. Zvolit celkovu liecbu candidy miesto lokalnej
2. Perforacia panenskej blany
Jezisi ma 15,nie 5. Normalne nech to chyti do ruky sama a zasunie. Sama si najlepsie citi kam to ide a ci to boli. Zas nerobme z 15rocnej mantavu hej🤨
@taminka1986 15r mantava nebude, skor zas nejaky uchyl sa sem prisiel odbavit… neexistuje, aby dospela zena nevedela najst co treba…
Zhrubnuty hymen... operacne sa to riesi
@viveglo ďakujem za odpoveď
Zeny, jedno velke fuj nad tymito odpovedami!
Absolutne nepomahate, zhadzovat takto zenu, matku a jej dceru! Kks co ste za tvory, ste vy vobec zeny????
Ja nie som lekar, ani nemam odborne nazvy...
Ale uplne si pamatam, ake to tam dolu bolo, ked som bola panna. A snazila som sa napr zaviest tampon...
Je to presne ako hovoris, proste zhluk tkaniva a to je jednoducho pan. blana... ludia si myslia, ze blana je ako blana z gelu alebo co, ale v skutocnosti to tak nie je... napriek tomu, v pan.blane su otvory, cesticky, kadial odchadza menstruacna krv a pod..
Ale vo vasej situacii, ja by som toto nechala na dceru, lebo ona "citi" ked sa tam dolu dotyka, ci tkanivo je pevne, maksie, ci povoli, ci najde nejaky priestor, cesticku... akoze ,kludne bud pri nej, ale myslim, ze to lepsie zvladne sama najst tu "cestu" a nasledne zaviest dnu tabletu..
Vela stastia 🍀
@sissy27 dospelá nieje ma 15 keby niečo a podla mna to dospelý clovek este nieje, ale vy mate asi iny názor. Som matka 3 deti a nenecham sa tu urážať opytala som sa na problém ako milion ludii tu
@taga ďakujem krásne za odpoveď ja som jej tam ani nešla ked som zbadala, ze nemam kde ísť stym aplikátorom povedala som jej len tolko, ze bude lepšie zájsť ku gynekologovi aby sa jej stav nezhorsil. Tak povedala, ze ok pojde ale az v stredu nakoľko ma zajtra prijímačky. Ale ďakujem za pochopenie uz viem, ze bola chyba sem písať
Nech si skusi na wecku po sediacky sama zaviest ten aplikator...
Ked pociti odpor, trochu zmenit smer, zas najde mozno volnejsiu cast tkaniva...
Aspon to skuste, snad to bude pre nu stale mensi stres ako navsteva gyndy...
@taga ďakujem za radu ano ma z toho stres ako píšeš ja som jej aj povedala, ze nech si to ona skusi si tam dat, ale ze ona nie preto poprosila mňa, ze ci by som jej pomohla, ale teda nevedela som jej pomôcť. A ked to príde vela ludom mozno čudné mne to nepride čudné je to moja dcéra, ktora ma poprosila o pomoc.
Verím ešte tak tomu, že jej samej to nejde ale, že si pýta aby si jej to tam strčila ty ako matka 😳
@januska12323 si predstav
Zeby sa predomnou menej hanbila ako pred gynekológom? 🤦♀️
Tou dospelou som myslela teba… hej, uz vidim 15r ako roztahuje nohy mame do tvare nech jej zavedie tabletku 🙈 a teraz tu o cervenej ciapocke, nech mozeme ist kludne spat.
Bože ďalšia vymyslená téma ! Úchylák si a nič viac… už aj 15 ročná bude prosiť mamu aby jej spravila niečo take 🤣 veľmi divný človek si chod sa liečiť úchyl
Ak tam nie je schopná zaviesť nič, kým pôjde k doktorovi, existuje aj canesten krém, dá si na prsty a natrie sa pokial jej to ide...
Autorka:
Tak vieš že tvoja dcéra ma problémy gynekologického charakteru...ona si neviem poradiť sama, ty si neviež poradiť s tým tiež a ona ako dieťa odmieta ist lekárovi?
To keď ju bolelo hrdlo tiež ti povedala že nejde doktorke? A ty si poslúchla?
Neviete si doma dať rady, si matka tak zvelím a ide k dr.. dospelá nie je aby mohla rozhodovať sama či pojde alebo nepojde 🤦♀️
Keď jej je blbé ist mužovy gynelogovy najdi jej ženu ale určite to riešte cez dr.. a nie aby si decko rozkazovalo či pojde alebo nepojde keď raz už má problémy
Ja neverím, že 15 ročná ešte nemá preskúmané svoje telo, neskúšala si zaviesť tampón. Veď nech skúša sama, hoci sa na prvýkrát nepodarí, ale sama najlepšie cíti, či ju to boli, tlačí... Áno, môže to byť panenská blana, že nemá jeden vacsi otvor, ale iba niekoľko malých, ale to neznamená, že si to tam sama nemôže zaviesť.
Má 15 rokov. Naozaj jej musíš ty ako mama v podstate stredoškolacke zaviesť niečo do pošvy? Ak nej nevyhovuje táto liečba,treba novú u gynekológa. A kto jej predpísal tieto lieky?
Nemá dobrú kamošku ktorá by jej pomohla?
Moze to byt synechia. Je to bezne. Treba ist za dr.