Intímne veci u skoro 9-ročných dievčat

lienkanataben
17. dec 2023

Ahojte je to normálne, že dcére skoro 9r. rastie ochlpenie v rozkroku? Neviem či som staromódna, ale mne to príde veľmi skoro a aj prsia jej už rastu 🫣🫣 máme už očakávať pomaly prvú menštruáciu? Som s toho celkom v strese. Však je ešte malé dieťa. 😱

nikii1100
17. dec 2023

Ja som prvú menštruáciu mala keď som mala 9r

krtko1313
17. dec 2023

Áno. Všetko jej treba vysvetliť. Naša mala 10r. Veľmi ťažko to znášala. Kúpila som jej aj knihu, ktorú napísala dievčina v pubertálnom veku.

iwesska
17. dec 2023

Moja ma 9r a so spoluziackami sa rozpravali,ktora uz ma dole chlpy,porovnavaju si prsia, rozpravaju sa o MS...Dnes uz bezna vec.

ptvw
17. dec 2023

Kamarátka v 9 vyzerala na 15 co už mala prsia aj ms dostala v 10tich, a to bolo 25 rokov dozadu ....treba ju len pripraviť ze to môže prísť čoskoro nech nemá sok

lenkakravcova
17. dec 2023

@lienkanataben to bolo aj v minulosti. Hlavne v teplejších regiónoch dievčatá dospievali skôr. Ako sa tu posúva aj podnebie, aj miešajú gény, tak sa to posúva i tu skôr.

januska12323
17. dec 2023

Neviem čo ťa na to prekvapuje. Stačí zohnať knihy i dospievaní a poučiť slečnu aj teba.

minenkak
17. dec 2023

@lienkanataben s nástupom puberty tvojej dcéry tvoja staromodnost nič nespraví ,len si sadnúť a porozprávať sa a vysvetliť jej čo ešte nevie

medda_beda
17. dec 2023

@lienkanataben Áno je to bežné.
A menštruáciu očakávať nemusíš lebo je to individuálne.
Ale zvyčajne do roka prichádza aj menštruácia a s módou to nemá nič spoločné.Poznám ročníky 74 ktoré menštruovali okolo 10/11.
Ja som mala v 11.

ivangeline
17. dec 2023

Je to bezne.

saxana000
17. dec 2023

9.rocne dievvata uz normalne mozu.menstruovat..
Prsia.rastu chlpy tiez.teda.hormony pracuju.treba.si so.slecnou sadnut a.porozpravat sa

jaskolka
17. dec 2023

@lienkanataben môžeš byť staromódna, ale tvoja dcéra proste sa začína "meniť na ženu" a s tým nič neurobíš. Áno, môžeš o chvíľu už cakat aj prvú menštruáciu.
Treba ju na to pripraviť, aj keď je možné, ze už sa o tom rozprávajú aj s dievčatami v triede. No aj tak by bolo vhodné s nou prebrať iste veci, ktoré k tomu patria.

kacena4
17. dec 2023

ano je to normalne v dnesnom prechemizovanom svete ☹ moja v tom veku uz dostala menstruaciu a ma ju do dnes pravidelne kazdy mesiac ☹

abbies
18. dec 2023

@krtko1313 prosím Ťa, akú knihu?