Intímne ťažkosti 10 ročnej dcérky

blahowoman
1. mar 2015

Ahojte maminy. Chcela by som sa opýtať. Dnes periem prádlo a vidím ,že na každých nohavičkách ma 10r dcéra výtok. Pýtala som sa jej,či ju nič nebolí,nesvrbí hovorí,že nie. Zdravá je,hygienu udržiava denne nakoľko ma 4x do týždňa tanečnú. Neviem či s ňou zajsť k mojej ženskej. Dosť ma to dnes rozrušilo,že nejak skoro ma takéto problémy.

bubula_007
1. mar 2015

@blahowoman to môže byt už predzvesť menštruácie. Ale myslim nič tým nepokazis, ak sa poradis najprv s detským lekárom.

kissova
1. mar 2015

myslím že je to ok, ja som začala mať výtok tiež v jej veku a keď som mala 12 dostala som menzes.

steinarka
1. mar 2015

@blahowoman ahoj, vytok som mala aj ja a dost dlho pred ms.. vytok prisiel asi okolo 10r. a ms som dostala niekedy v 12-13r. Bol klasicky biely creamy, aky mam teraz po ovulke.. chodila som s tym za doktorom a ten mi vravel, ze je to normalne, ze niektore zeny ho maju vela, niektore menej a niektore vobec.. ze vraj mozem byt stastna, lebo tak skoro problem so "suchotami" mat nebudem 😀 ak ju nic nesvrbi a nema problemy, podla mna zbytocne riesit.. a okrem toho, dnesne dievcata dospievaju pomerne skor.. 😉

katrin21
1. mar 2015

@blahowoman myslim, ze je to uplne Ok.... telo sa hormonalne prebudza...
nejde o ziadne tazkosti, ale fyziologiu... dnes maju dievcata menzes aj v 11rokoch castokrat...

blahowoman
autor
1. mar 2015

Vsak to,ze ona na to,ze ma 10r je uz taka vyzretejsia. Uz ma aj prsia,nie len take lentilky pod kobercom,ale lambady uz nosit nemoze ☹ . Zajtra ideme zrovna na ockovanie tak sa na to opytam pediatricky.

steinarka
1. mar 2015

@blahowoman och, nic si z toho nerob, ze lambady nosit nemoze, u nas v skole bezne druhacky nosia podprsenky 😀

monciky
1. mar 2015

@blahowoman
ahoj, aj u mna to tak bolo, najprv vytok a potom prisiel v 12 menzes...., myslim, ze je vsetko v poriadku,

michaela025
1. mar 2015

Aj moja dcera mala 11tych menzes

silvikam
1. mar 2015

@blahowoman Aj ja som už mala v jej veku výtok. Pamätám si na to, že mama som mnou bola u gynekológa a bral mi aj stery. Nezistili mi nič. Ale ten výtok som mala teda brutálny. Môže to byť už spôsobené hormonálnymi zmenami.

blahowoman
autor
1. mar 2015

@steinarka nie,ja si z toho nic nerobim. Ja len chcela naznacit,ze ma prsia uz len do podprsenky. 😀

steinarka
1. mar 2015

@blahowoman 😀 ved to je super.. ja som chuducka a prsia mam Dčka 😀 kolegyne v praci sa smeju, ze najprv do dveri vojdu prsia a po chvili ja 😀

alaguema
1. mar 2015

@steinarka to nemyslíš vážne s tými druháčkami v podprsenkách...Mne teda to predčasné sexuálne dozrievanie súčasných detí príde dosť desivé.

bonaqa2013
1. mar 2015

@alaguema aj moja dcéra hovorí o spolužiačke čo už nosí v 3 triede podprsenku. A to dotyčná slečna mala byť ešte len druháčka, ale maminka ju dala radšej skôr lebo už teraz má dieťa cez 50 kg a tým pádom je ona celá taká predčasne vyspelá.

blahowoman
autor
1. mar 2015

@bonaqa2013 ejha 50kg? To je dost sakris! Moja ma 42 kg a 150cm. Aj mne sa zda,ze dnesne dievcata velmi skoro dozrievaju. Ved ta moja vyzera na 13-14r ☹ .

steinarka
1. mar 2015

@alaguema vazne, druhacky.. 🙄

bonaqa2013
1. mar 2015

@blahowoman 52kg. moja má len že len 35 kg - čo mi tiež príde dosť. Zatrhla som večerné otváranie chladničky. Ale starká vždy kupuje tie sladkosti.

domak2
1. mar 2015

Ja som niekde citala, ze na to mozu mat vplyv aj rastove hormony v mase, ktore sa pridavaju, aby zvierata rychlejsie rastli- teda na to, ze dievcata skor dospievaju.

alaguema
1. mar 2015

@bonaqa2013 a to sa dá, že dáš dieťa skôr do školy lebo je silné, alebo obézne?? Ženy, ja nevychádzam z údivu. Mám prváčku a predškoláčku žijem v tom, že ešte si počkáme dosť dlho na to, kedy z nich budú slečny a fyzicky ženy, menštruujúce, s prsiami...je pravda, že doma nekonzumujeme mäso zo supermarketov, tak možno nás predčasné dospievanie obíde...ale je to hrozné celkovo. Veď sú to ešte deti.

petuskaa1
1. mar 2015

@blahowoman ucite to nieje skoro,ja som zial taketo cosi zazila uz ako 6 rocna,terz mam 33 na tu dobu ziadny doktor nevedel urcit pricinu,co som sa nachodila na gynekologiu ako decko,davali mi rozne liecive roztoky cez hadicky priamo do matenice a tak isto ah na deckom oddeleni a na nic neprisli

alaguema
1. mar 2015

@domak2 žiaľ, nie je to iba mäso. Reziduá z hormonálnej antikoncepcie v pitnej aj v užitkovej vode...Preto problémy s plodnosťou populácie každým rokom rastú a samozrejme, vplýva to aj na vývoj detí. Veď stačí čítať aj tu na fóre, alebo pozrieť sa naokolo...koľko párov nevie počať dieťa, koľko dievčat a chlapcov je pohlavne dospelých v 10 rokoch. To je veľmi skoro. Predtým to boli výnimky, dnes sa to stáva pravidlom.

majulino
1. mar 2015

Ja som dostala mrch na 10 cca polroka predtym som zacala mat vytoky

blahowoman
autor
1. mar 2015

@majulino vies co,ja si neviem predstavit,ze by mala uz dostat menzes ci v 10 alebo 11r ☹ . Ja dostala ako 9cka na Zs 14r??? A u nej mi to pride ,ze nie je na to pripravena. Kolko krat jej musim pripominat,ze po treningu sprcha,kazdy den ciste spodne pradlo! A nie este aby si musela menit ... Ja mam z toho nervy kazdy mesiac a nie to ona 10 ci 11r ☹ . No ale nezabranim tomu.

majulino
1. mar 2015

@blahowoman asi nie no mozes ju na to pripravit. Rozpravsj sa s nou o tom ukazuj jej vlozky popripade jej kup teraz intimky ked ma vytok nech voes ci a ako ju treba pripravovat. Bude to zniet divne no mne moja mama nechala na wc kyblik a kontrolovala mi tie vlozky ked som mals vytok ci si ich menim. Lenze ja som msla 9r. A 7mesiacov ked sa mi zacal objavivat vytok

blahowoman
autor
1. mar 2015

@majulino vidis? Dobry napad! Intimky mame,nakolko u mna je to celozivotny problem ☹ .

bona_dea
1. mar 2015

@blahowoman aj ja som mala od 10tich taký výtok, ktorý už bolo na nohavičkách vidieť. My sme to v škole medzi spolužiačkami dosť riešili, viaceré to tak mali, a menzes som prvý dostala ako 11 ročná... nie je to skoro a určite ju po gynekológoch neťahaj ak ju nič nepáli a nebolí a nesvrbí, je to proste prirodzená hormonálna aktivita... začni s ňou riešiť dámsku intímnu hygienu v zmysle používania vložiek, umývania sa, a poriešte menzes, nech dcéra nie je zaskočená

majulino
1. mar 2015

@alaguema nemyslim ze iba kvoli tomu ze nejete maso zo supermarketov sa tomu vyhnete. Ja som vyrastala na cisto domacej strave. Domace maso mlieko tvaroh zelenina.. a mrcha bola na 10r.

katrin21
1. mar 2015

@majulino praveze baby na dedinach mavaju skor kramy, ako v mestach.to je normalne fakt.

majulino
1. mar 2015

@katrin21 som z mesta 😀 babky nas zasobovali. Mama piekla chlieb. Ale zila som v dome

katrin21
1. mar 2015

@majulino no, ved neni to pravidlo,ale tak sa uvadza v literature 🙂

bonaqa2013
1. mar 2015

@alaguema maminka ju dala skôr do školy, pretože ona sa narodila v polovici sept. a mali s tým troška problémy aby ju zobrali, ale vybavili to. už v škôlke bola babizňa - vysoká a mala nábeh na obezitu. ale oni sú celá rodina silnejších ľudí. Rodičia, aj ich 2 deti.