Ahojte maminy. Chcela by som sa opýtať. Dnes periem prádlo a vidím ,že na každých nohavičkách ma 10r dcéra výtok. Pýtala som sa jej,či ju nič nebolí,nesvrbí hovorí,že nie. Zdravá je,hygienu udržiava denne nakoľko ma 4x do týždňa tanečnú. Neviem či s ňou zajsť k mojej ženskej. Dosť ma to dnes rozrušilo,že nejak skoro ma takéto problémy.
myslím že je to ok, ja som začala mať výtok tiež v jej veku a keď som mala 12 dostala som menzes.
@blahowoman ahoj, vytok som mala aj ja a dost dlho pred ms.. vytok prisiel asi okolo 10r. a ms som dostala niekedy v 12-13r. Bol klasicky biely creamy, aky mam teraz po ovulke.. chodila som s tym za doktorom a ten mi vravel, ze je to normalne, ze niektore zeny ho maju vela, niektore menej a niektore vobec.. ze vraj mozem byt stastna, lebo tak skoro problem so "suchotami" mat nebudem 😀 ak ju nic nesvrbi a nema problemy, podla mna zbytocne riesit.. a okrem toho, dnesne dievcata dospievaju pomerne skor.. 😉
@blahowoman myslim, ze je to uplne Ok.... telo sa hormonalne prebudza...
nejde o ziadne tazkosti, ale fyziologiu... dnes maju dievcata menzes aj v 11rokoch castokrat...
Vsak to,ze ona na to,ze ma 10r je uz taka vyzretejsia. Uz ma aj prsia,nie len take lentilky pod kobercom,ale lambady uz nosit nemoze ☹ . Zajtra ideme zrovna na ockovanie tak sa na to opytam pediatricky.
@blahowoman och, nic si z toho nerob, ze lambady nosit nemoze, u nas v skole bezne druhacky nosia podprsenky 😀
@blahowoman
ahoj, aj u mna to tak bolo, najprv vytok a potom prisiel v 12 menzes...., myslim, ze je vsetko v poriadku,
Aj moja dcera mala 11tych menzes
@blahowoman Aj ja som už mala v jej veku výtok. Pamätám si na to, že mama som mnou bola u gynekológa a bral mi aj stery. Nezistili mi nič. Ale ten výtok som mala teda brutálny. Môže to byť už spôsobené hormonálnymi zmenami.
@steinarka nie,ja si z toho nic nerobim. Ja len chcela naznacit,ze ma prsia uz len do podprsenky. 😀
@blahowoman 😀 ved to je super.. ja som chuducka a prsia mam Dčka 😀 kolegyne v praci sa smeju, ze najprv do dveri vojdu prsia a po chvili ja 😀
@alaguema aj moja dcéra hovorí o spolužiačke čo už nosí v 3 triede podprsenku. A to dotyčná slečna mala byť ešte len druháčka, ale maminka ju dala radšej skôr lebo už teraz má dieťa cez 50 kg a tým pádom je ona celá taká predčasne vyspelá.
@bonaqa2013 ejha 50kg? To je dost sakris! Moja ma 42 kg a 150cm. Aj mne sa zda,ze dnesne dievcata velmi skoro dozrievaju. Ved ta moja vyzera na 13-14r ☹ .
@blahowoman 52kg. moja má len že len 35 kg - čo mi tiež príde dosť. Zatrhla som večerné otváranie chladničky. Ale starká vždy kupuje tie sladkosti.
Ja som niekde citala, ze na to mozu mat vplyv aj rastove hormony v mase, ktore sa pridavaju, aby zvierata rychlejsie rastli- teda na to, ze dievcata skor dospievaju.
@bonaqa2013 a to sa dá, že dáš dieťa skôr do školy lebo je silné, alebo obézne?? Ženy, ja nevychádzam z údivu. Mám prváčku a predškoláčku žijem v tom, že ešte si počkáme dosť dlho na to, kedy z nich budú slečny a fyzicky ženy, menštruujúce, s prsiami...je pravda, že doma nekonzumujeme mäso zo supermarketov, tak možno nás predčasné dospievanie obíde...ale je to hrozné celkovo. Veď sú to ešte deti.
@blahowoman ucite to nieje skoro,ja som zial taketo cosi zazila uz ako 6 rocna,terz mam 33 na tu dobu ziadny doktor nevedel urcit pricinu,co som sa nachodila na gynekologiu ako decko,davali mi rozne liecive roztoky cez hadicky priamo do matenice a tak isto ah na deckom oddeleni a na nic neprisli
@domak2 žiaľ, nie je to iba mäso. Reziduá z hormonálnej antikoncepcie v pitnej aj v užitkovej vode...Preto problémy s plodnosťou populácie každým rokom rastú a samozrejme, vplýva to aj na vývoj detí. Veď stačí čítať aj tu na fóre, alebo pozrieť sa naokolo...koľko párov nevie počať dieťa, koľko dievčat a chlapcov je pohlavne dospelých v 10 rokoch. To je veľmi skoro. Predtým to boli výnimky, dnes sa to stáva pravidlom.
Ja som dostala mrch na 10 cca polroka predtym som zacala mat vytoky
@majulino vies co,ja si neviem predstavit,ze by mala uz dostat menzes ci v 10 alebo 11r ☹ . Ja dostala ako 9cka na Zs 14r??? A u nej mi to pride ,ze nie je na to pripravena. Kolko krat jej musim pripominat,ze po treningu sprcha,kazdy den ciste spodne pradlo! A nie este aby si musela menit ... Ja mam z toho nervy kazdy mesiac a nie to ona 10 ci 11r ☹ . No ale nezabranim tomu.
@blahowoman asi nie no mozes ju na to pripravit. Rozpravsj sa s nou o tom ukazuj jej vlozky popripade jej kup teraz intimky ked ma vytok nech voes ci a ako ju treba pripravovat. Bude to zniet divne no mne moja mama nechala na wc kyblik a kontrolovala mi tie vlozky ked som mals vytok ci si ich menim. Lenze ja som msla 9r. A 7mesiacov ked sa mi zacal objavivat vytok
@majulino vidis? Dobry napad! Intimky mame,nakolko u mna je to celozivotny problem ☹ .
@blahowoman aj ja som mala od 10tich taký výtok, ktorý už bolo na nohavičkách vidieť. My sme to v škole medzi spolužiačkami dosť riešili, viaceré to tak mali, a menzes som prvý dostala ako 11 ročná... nie je to skoro a určite ju po gynekológoch neťahaj ak ju nič nepáli a nebolí a nesvrbí, je to proste prirodzená hormonálna aktivita... začni s ňou riešiť dámsku intímnu hygienu v zmysle používania vložiek, umývania sa, a poriešte menzes, nech dcéra nie je zaskočená
@alaguema maminka ju dala skôr do školy, pretože ona sa narodila v polovici sept. a mali s tým troška problémy aby ju zobrali, ale vybavili to. už v škôlke bola babizňa - vysoká a mala nábeh na obezitu. ale oni sú celá rodina silnejších ľudí. Rodičia, aj ich 2 deti.
@blahowoman to môže byt už predzvesť menštruácie. Ale myslim nič tým nepokazis, ak sa poradis najprv s detským lekárom.