Ahojte, Dr mi odporučila na intímnu hygienu pre dcéry obyčajne detské Bupi, tuhé mydlo. Ze toto majú používať. No neviem, doteraz som kupovala Saforelle pre deti, nepoužívali každý den, niekedy s mydlom, niekedy len s čistou vodou. Jasne, už sú staršie, už potrebujú aj inú starostlivosť, po mydle už denne siahajú, ale Bupi? Ake mydlo používajú vaše dievčatá? Ešte dodám, dcéry majú 10 a 12,zatiaľ obe bez ms.
@patka06 vďaka za odpoveď. Dr mi tvrdí, že čistou vodou si koledujem o problém u dievčat, pretože čistá voda nezbaví okolie baktérií 🙄🤷♀️ Tak ja už neviem, v tejto dobe sa rozhodnúť...
Existuje aj gél na intímnu hygienu pre teenegerky. Neviem presne ktorá značka, myslím že lactacyd. Moja dcéra dostala ms už ako 11rocna a rovno som jej dala klasicky lactacyd a v pohode. Mydlo sa neodporúča lebo vysušuje pokožku.
@ivana11155 dovolím si vás opraviť, mydlo sa neodporúča, pretože narušuje prirodzené ph a mikroflóru vagíny, preto sa tam potom tvoria a držia kvasinky, a iné infekcie. To bohužiaľ niektorým ženám robia aj mydlá, ktoré sú priamo určené na intímnu hygienu, najlepšia je naozaj čistá voda.
Mydlo a chémia odstránia zničia prirodzené prostredie a až potom prídu baktérie a problémy
A co sa ti nezda? Je to produkt pre deti, uplne najjemnejsi aky moze byt. Mne aj kadernicka na vlasovu pokozku odporucala detske sampony… proste tie detske produkty su formulovane na najjemnejsiu najcitlivejsiu pokozku a teda mozu sposobit najmensiu reakciu (a zarovne vycistia).
ja zvyknem sice (ako dospela) pouzivat Idelyn alebo Lactacyd, ale striedam a pouzivam aj Mixa baby ten oranzovy gel (komplet na cele telo)
Ja dodnes (mám 36) používam detské produkty 😁 a nikdy ale nikdy som nemala žiadne problémy, či už koža, lupiny, intímne veci atď. 🙂
Pokiaľ dievčatá nemajú žiadne problémy, používala by som len čistú vodu. Načo zbytočne ničiť ich prirodzene PH. Veď očividne im všetko funguje…
Ja mám 33 a taktiež používam len vodu. Je pravda, že som vďakabohu nemala žiadne väčšie gynekológ.problémy.
@kacusik69 ten Mixa je super, používam u 4r na celé telo, a teda aj na intímne oblasti
Moje maju tiez 10 a 12 a pouzivaju lactacyd girl.
@daniela1911 a ma prijemnu vonu 🙂
to prvykrat pocujem/citam, ze gynekologicka odporuca na intimne partie mydlo. ved bezne aj v mediach, na internete, vsade gynekologovia odporucaju len cistu vodu, aby sa nenarusilo ph. lebo az potom byvaju problemy. ja mam gynekologa uz pana v rokoch a tiez odporuca len vodu. a mam tiez pubertiacku, uz ma sice ms, ale aj pediatricka mi prizvukovala, nech jej vysvetlim, ze radsej nech sa tam dole umyje 5x denne cistou vodou, ako raz mydlom.
Mydlo tam dole narusa pH a nici aj tie dobre bakterie, ktore tam maju byt. Neviem co je to za doktorku, ale uz bych k nej viac nesla.
Intimne gely/mydla z kozmetiky bezne predajne tiez nerobia dobre. Nejde o to ze je tam pridana napr. kyselina mliecna takze je to automaticky ,,vhodne,, ale tie ostatne veci v zlozeni.
Najlepsie a najprirodzenejsie je umyvat sa tam dole cistou vodou. Tak isto aj po velkej potrebe.
Ostatne varianty - prirodne a z naozaj dobrym zlozenim, produkty na intimnu hygienu su skor vhodne ako doplnok ak ma zena/dievca problemy napriklad s mykozami atd. Tam samozrejme zalezi si liecit hlavne vnutro, nestaci sa zvonka umyvat. Alebo len ako doplnkovu hygienu, pre pocit sviezosti.
Ja sa napriklad umyvam zvacsa len cistou vodou ale mam aj tuhy prirodny produkt na intimnu hygienu. Kde je silny vyluh z alchemiky, esencialne oleje, kyselina mliecna... Viem, ze nie kazdy je na prirodnu cistu kozmetiku, niekto je na iste veci alergicky ale za mna najlepsia vec ak mam poradit. Kedze na gyndu chodim castejsie ako zdrave zeny, pouzivam skor preventivne po kontrolach atd...
@levantinka prosim ako sa vola ten tuhy prirodny produkt? Dakujem
Ja somm kedysi pouzivala intímne mydla po kyrete som.mala dlhodobo problémy tiez mi kamoška poradila ze len cistou vodou a fakt po roku kym sa ph a vsetko obnovilo je klop klop vsetko ok.tak.ako pisu vysse mydla nicia a narusuji ph v pošve tiez.moju malu umyvam len s čistou vodou ale davam zas pozor nech poriadne.ju umyjem...
Ma.5r umyvam ju kazdy den v zime ak.nechcela tak pisulu a zadok.stale ;)
Čistú vodu aj u dcéry aj u mňa.
Používam klasické mydlo už roky, aj dcera a nejak nechápem čo tu čítam. Snáď si nikto neumyva vagínu, ale vulvu a okolie, zadok umyť len vodou?
Na sprchovanie pouivam dlhe roky sprchac - modru Niveu a nikdy som nemala ziadne gynekologicke problemy. Aj v intimnych partiach ju pouzivam (zvonku). Umytim len vodou by som sa citila ako neumyta.
Ja by som sa cistou vodou dobre neumyla. A to som citliva na "podvozok". (Teraz akurat kaslem a po 4.porode mam problem este aj s tym, ze si cvrknem, musim zacat cvicit, ale keby som sa umyla len cistou vodou, tak brr). Dlhe roky pouzivam z DM Jessa Sensitive gel. Zlozenim je vyborny, jemny, nema parfumaciu, ziadne SLS, SLES...Dcerke som tam kupila Corine de farme pre dievcatka, ale uz ho tam nemaju, tak som jej preliala do nadobky tento moj. Zlozenim je este jemnejsi ako Corine.
Bupi mydlo pouzivame na ruky vsetci doma, aj male deti s tym umyvam, ked sa pokakaju, inak na intimne partie to stipe. Mna aj dcerku, bude mat 8 rokov. Mamina ju s tym umyla, ked boli u nich, tak vravela, ze ju to stipe. Tak som mame povedala, ze ma pouzit ten moj gel, ze nevedela, ze dobre. Mne toto tiez radili, to mydlo, no nie.
Saforelle je ine pH, ako tie obycajne, nebolo to zle, mala som to obcaa. Ale ak Vam to vyhovuje, nemente to, naco...urcite neprejdite na mydlo. To su take rady z roku 5.
Cista voda.
Bupi používam dodnes. Ale len na zvyšok tela. Pripadne oblasti, ktoré sa holia. Inak čistá voda.
Ja sa umyvam vzdy sprchovym vsade, udrzujem si hlavne zdrave creva a floru, ziadny sprchac a mydlo mi nikdy neurobil nič. S cistou vodou si neviem predstavit umyt intimne miesta 🤔 ruky si umyvame mydlom a spodok nie? Ked je tam tiez dost bakterii a este akych kvasiacich, po malej a velkej potrebe konečná 🙈
Ved to len z von, medzi pyskami, jasne ze sa netrepem s namydlenou rukou dnu. Zadok tiez poriadne vymydlit.
Dcerka 9r pouziva detske mydlo na zadok, a na predok zatial len cistu vodu, a poriadne vytriet dosucha uterakom , zatial jej to stačí, no u seba si to fakt neviem predstavit, ani sex by som nemala v takom stave, ze len cistou vodou umyt 🙈
Baby a tie, co pouzivate to mydlo na intimne partie, Vas to nestipe???? 🧐. Mna aj dcerku ano a jedine, co mi robi dobre, su tie veci bez parfumacie a bez SLS a inych hluposti. Pozeram zlozenie a ani Lactacyd ho nema dobre.
Dcéra používa lactacyd pre dievčatá, ja som teraz prešla z lactacyd sensitive na jessa sensitive.
mz pouzivame vagisil ... mydlo dole nepatri a cista voda poriadne neumyje ...
Okolie sa moze mydlom, ale na sliznice kazdy normalny lekar radi len cistu vodu. Da sa to pekne naucit obist a dat mydlo len tam kde treba.
Ziadne intimne gely preboha, je to len komercia.
´Na intímnu oblasť žiadnu chémiu, len čistú vodu, či u dieťaťa alebo dospelej ženy