Inkubačná doba pri antibiotikách

1mimka18
6. jan 2023

Poraďte prosím naťahujem sa s tým s mužom už od rána. Máme 3mes bábo nebolo ešte choré a ide o to že jeho dcéra s predošlého vzťahu je chorá chce ju ísť pozrieť zajtra lebo vraj už ho nenakazi,majú antb nejakú inkubacku? Lebo podľa mňa keď berie 4ty deň antb (4.bude zajtra) tak to od nej chytí a nerada by som bola keby malý ochorel môže ísť po ňu kludne o týždeň keď bude zdravá ale nedá si povedať lebo vraj 4dni je dosť aby ho nenakazila. Minuli víkend bola zdravá a nešiel po ňu aj keď mohol.... A teraz just si nedá povedať. Má 5rokov , mám ju rada nevadí mi ani keby je celý víkend u nás ale zdravá.

stellarstar
6. jan 2023

ATB inkubačnú dobu nemajú ale ochorenie, môže byť infekčná. Čo to má za chorobu? Ja by stretko preložila

1mimka18
autor
6. jan 2023

@stellarstar neviem písali sme jeho bývalej napísala len že je chorá nič konkrétne

deedol
6. jan 2023

@1mimka18 prednedavnom som to googlila a k nicomu som sa nedopracovala. Pri niektorych bakteriach udajne uz 24h po zacati atb clovek nie je infekcny, pri inych kym kycha/kasle/sopli, pri dalsich to mozu byt cele tyzdne. A kedze dr vacsinou vytery nerobia, tazko povedat, ako je to u vasej malej

euka210
6. jan 2023

@1mimka18 nie Atb, ale kedy clovek prestane byt infekcny. Cize musis vediet aku ma chorobu. Angina? Ma teplotu? Ci co ze dostala Atb? ATB zaberaju po 2-3 dnoch.

stanulienkat
6. jan 2023

@euka210 a ešte k tomu, ak dostala presne cielené antibiotiká a nie nejaké naslepo.