Ahojte, prosim, syncek bude mat tri roky, ma zdravotne problemy pre ktore musi nosit plienky. Od troch rokov sa vraj uz daju predpisat plienky od doktora. Viete mi poradit, ktore su take najlepsie? V tych znackach, ktore maju v zdravotnickych potrebach sa vobec nevyznam. Doteraz sme kupovali v drogerii klasicke plienky alebo plienkove nohavicky.
za mna = kedze na uro som bola, ukazali mi ake predpisuju a vyberala som z toho. CIze aj tam si rovno vies vybrat u lekara, ked vam bude predpisovat... ak ides uz s poziadavkou, nech predpisu.. tak skusit to ako @deti95060810 pise, ale spytaj sa daju aj na predpis brat...
Aj ja som si chcela kúpiť rôzne značky a vyskúšať, ale v žiadnej lekárni v ktorej som bola detské plienky na predpis nemali a 1-2 ks sa nedalo objednať. Najspokojnejšia som z Huggies Drynite, sú to plienkove nohavičky.
Citala som pozitivne skusenosti so znackou Bambo, poznate to? Len ked som pozerala, tak asi sa daju predpisat len plienkove nohavicky. My by sme potrebovali aj klasicke zapinacie plienky.
A to potom mi da doktor poukaz a ja to budem chodit vyzdvihovat niekam do zdravotnickych potrieb ci ako sa to robi?
poukaz ide elektronicky... tam bude napísané aké plienky - názov typ a v akej hodnote... v lekárni alebo zdr. potrebách ti ich vydajú alebo objednajú...
funguje to ako erecept, opakovany, cize ako to nastavia napr. kazdy mesiac = pojdes do lekarne/zdr.potrebach ako pise, ak mas napr. nejaku blizku lekaren, urcite to vedia aj objednat, ak by nedrzali skladom a nemusis nikam extra chodit.
Aj ja viem že to len určitý druh ukažu ktore poisťoňna preplaca to nie veľa druhov. Je to na opakovaný recept do lekárne. Asi jedne alebo 3 ale podľa toho kusy aký stupeň inkontinencie je je iný počet ks pri 3, stupni 4, stupni 5,stupni.To je podľa limitu od poisťovne napíše neurologička.Ale určite budeš musieť aj dokupovať.
@alickapusinka dakujem za info. Nevadi, ze budem musiet dokupovat, s tym pocitam. Ale aspon daco dostaneme z lekarne na predpis. Skor mi islo o to, ci ma niekto skusenost s konkretnymi znackami, ze ktore su take najlepsie
Však to je strašne ako šetria na chorých deťoch a na chorých ľudoch.Mám znamu na úrade prace na zťp tak hovorila že ak sa rozdavaju štát príspevky na postihnute a chore deti a ľudi sa vždy myslí ako na posledných. Katastrofa nepochopim toto.
moja dcérka mala najprv bamboo a potom take inakšie aj happy jej davali jedne čas.
A neviete nahodou, ci sa to da aj nakombinovat, ze by mal dva druhy plienok predpisane? Myslim klasicke zapinacie aj nohavickove?
Nie,ale skús sa potom dohodnúť v lekárni alebo vydajni, kde ich budeš vyberať, či by ti vedeli vyjsť v ústrety, že by ti ich nakombinovali v tej sume,na akú budete mať nárok.co viem ja,tak sa dá zo zákona vyberať každý mesiac iná značka, ale nie všetky lekárne sú ochotné toto robiť
v lekárni alebo zdr. potrebách ti ukážu aké majú značky...kúpiš aj 1-2 ks na vyskúšanie. každému vyhovuje niečo iné.