Injekčný roztok ACC - ako sa používa?

8. júl 2021

Ahojte, boli nám predpisane tieto ampulky, mala má 1.5r, inhalujeme vincentkou a boli nám predpisane tie ACC injekt, prosím vás máte niekto skúsenost ako sa používajú? Keďže nemaju ani žiadny otvor, neviem ako ich použiť . Ďakujem

e1i
8. júl 2021

Mal by tam byt pilnicek a ako je ta ryska napilit a odlomit

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane1987
8. júl 2021

@taskataska hallooooo! Maju to na inhalovanie, nie na pichanie do svalu! Bavime sa o 1,5 rocnom dietati. Toto je rada, ako jej ublizit....treba si precitat prispevok

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tani777
8. júl 2021

A nie je to nahodou tak,ze Ty si len mala vybrat recept a mate chodit na injekcie?ako to dr.kazal uzivat? @taskataska radi dobre ako otvorit,ale pichnut do svalu ak nie si zdravotnik,a este dietatu 🤷‍♀️ No pochybujem,ze by to niekto predpisal na "domace pouzitie"
@e1i toto sa uz davno nerobi

jane1987
8. júl 2021

@taskataska acc sme bezne davali do nebulizera na inhalacie na detskom. A logika kaze, ze snad nebude laik podavat venozne alebo muskularne lieky 1,5 rocnemu dietatu.

nafka0483
8. júl 2021

@jane1987 Nikde nepise, ze to maju na inhalovanie, pise ze inhaluju vincentku.

Autorka: Lekar povedal co, ako to kazal uzivat? AK naozaj inhalovat, tak ako uz bolo napisane, zatlac tam kde je bodka a ampulka sa ti zlomi, takym sposobom ju otvoris.

kacena4
8. júl 2021

ahojko kedze pises o inhalacii predpokladam ze sa jedna o potrebu vykasliavat hlien, dr. ti nepovedala nenapisala do spravy co s tym? moj nazor dostala si nevhodne lieky. do 6r. nepredpisuju injekcie tieti sa davaju do infuzky alebo neriedene do svalu treba zavolat dr. a spytat sa ci nespravil chybu pri pisani receptu

autor
8. júl 2021

Ďakujem, tiež som čítala návod a dočítala som sa že treba pychnúť lenže nepovedali ani ako ako nič. Prv som si myslela že otvorím a dám do inhalatora a mala to bude dýchať, zajtra prevolam lekárovi. Ďakujem 🙏

autor
8. júl 2021

@jane1987 ako teda dáva sa to do inhalatora aby to mala dýchala?

autor
8. júl 2021

@tani777 nie na injekcie chodiť nemáme, všetko je už ok máme len inhalovať. Tiež som si až doma všimla že to je na použitie pychnúť do svalu takže netuším kde sa mohla stať chyba, prípadne ešte môže byť aj tak že roztok sa dáva do inhalatora. Musím to zistiť.

autor
8. júl 2021

@jane1987 prosím vás tak mám otvoriť teda a dať do inhalatora nech to mala dycha ?

mondolina
8. júl 2021

zajtra radšej zavolaj dr., v lekárni ti mali vysvetliť dávkovanie aj použitie, určite nepichať, našla som len toto

jane1987
8. júl 2021

Rada by som poradila, ale v prvom rade sa uistite, akou formou mate liecivo podavat, ci inhlacne alebo inak. A ked uz budete mat lekara na telefone, rovno sa ho opytajte, aku davku ma dietatko dostat. Nechcem zbytocne radit, kazdy ma ine zvyklosti a jedna sa o male dieta, takze na ordinovat tu na mk, to isto nie je vhodne. Vela zdaru 😊

lucmirka124
8. júl 2021

Ahojko, inhalujem ich cely zivot.su najlepsie.Na ampulke mas bodku. Tam zalom vrchnacik, trochu sily a pojde to. Pilniky tam teraz do balenia nedavaju.Mate to inhalovat.takze to das do inhalatora, mala tvoja ma 1,5 r. Pochybujem ze ti bude vdychovat celych 10-20 minut. A sedet pri inhalatore. Ci das 1/2 ampulky alebo celu prakticky pusti inhalator a nechaj to na malu parit, fucat, nech to dycha aj nostekom, ustami, to je uplne v pohode. Nedavala by to malej zas ciste neriedene ACC. Rozried to s troskou vincentky, alebo si prevar vodu, nechaj uplne vychladnut, do inhalatora daj cca 3 ml vody, a 1,5 ml ACC. Pustite a vdychujte. Neboj nic ked to mate inhalovat urcite sa tym nepredavkujete alebo podobne. Je to proste liecivo , roztok aby sa malej lachsie dychalo, kaslalo, odkaslievalo. A je dobre. V klude si rozdel 1 ampulkuACC Na 2x a inhalujte 1-2x denne. Zavisi od toho aky ma mala, kasel, ako je zahlienena. Ale nemate jej s tym ako ublizit, co pokazit, len sa jej bude lepsie odkaslievat. Je to fajn liek.
Nedavala by malej do inhalatora uplne , ze cistu ampulku ACCtam vlejes, a tu inhalovat, ak by dr aj kazal tak. Ma to svoju specificku aromu nie hnusnu, ale vyraznejsiu a aby sa stym dcerka chcela inhalovat, takze ked to rozriedis s tou vodou alebo vinventkou bude to pre malu akurat. Ako mala som vraj inhalovavala 1 ampulku denne rozdelenej na cca 2x.
Ak potrebujes poradit daco este napis🍀😊

tosca12
8. júl 2021

Je potrebne sa riadit navodom a tam je jasne napisane ze detom do 6 rokov sa odporuca uplne ina forma lieku, cize nie injekcie. Je mozne ze Vam boli predpisane nespravne lieky, ale o tom ma rozhodovat lekar, nemozete sa predsa spoliehat na rady tu na MK a tak podstupovat liecbu.

autor
9. júl 2021

Už som volala s lekárom, ampulky sa používajú do inhalatora ako píše lucmirka124, ďakujem.