Inhalovanie Vincentky

9. sep 2023

Ahojte, včera mi prišiel inhalátor OMRON C28P a chcela by som sa spýtať, aké dávkovanie použit? Mám doma Vincentku aj fyziologický rozrok, no netuším, ako to dávkovať. Poprosím o reakcie tých, ktorí majú skúsenosti s uvedeným inhalátorom.
Vďaka moc.

maminkadeticiek
9. sep 2023

Nikdy som.nerieaila ziadne davkovanie,jento len Vincentka.Naleje po ryski a inhalujes rano a na obed,ked tak este poobede ale vecer uz velmi neodporucaju.Hoci mojim sa ulavilo neraz od kasla ked som km dala inhalator aj v noci ked ich dusilo.

lucijalucy
9. sep 2023

Fyziologický roztok ani vincentku netreba nijako riediť. Stačí si sledovať čas inhalovania.

autor
9. sep 2023

@maminkadeticiek
@lucijalucy
Ďakujem vám, už som aj vyskúšala na sebe 🙃Teraz trošku iná otázka: maska bola super, no cez náustok ma trošku bolela hlava... neviem, či som niečo zle robila alebo to tak má byť? Čo používate vy?

lucijalucy
9. sep 2023

Ja podľa toho čo ma trápi. Ak dutiny, používam masku. Ak kašeľ, používam náustok. A nebolela ma zatiaľ z toho hlava nikdy, treba byť v kľude, pomaličky.. ideálne po nádychu možno pár sekúnd zadržať dych aby sa čiastočky usadili v pľúcach.

autor
9. sep 2023

@lucijalucy Možno to bol problém, že som nešla pomaličky, práveže som mala pocit, že sa veľmi rýchlo nadychujem a vydychyjem... asi treba trošku cvik 🙂

autor
9. sep 2023

@lucijalucy Zároveň sa chcem spýtať, keďže už máte skúsenosti s inhalovaním, po akom ca. čase zvyknete vidieť/cítiť zmenu?

lucijalucy
9. sep 2023

To bude dosť individuálne. Nepoviem dní, avšak mne to citeľne skráti dobu choroby a uľahčuje vykašliavanie. Taktiež keď cítim, že na mňa niečo lezie, v kombinácii s konvičkovaním nosa je to top pomoc.

autor
9. sep 2023

@lucijalucy Ďakujem za odpoveď 😊