Inhalovanie 18-dňového bábätka

7. jún 2023

Zdrvaim, minuly tyzden zacala malinka soplit od vtedy bojujeme na soľnom spreji a kvapkách nasivin no aj tak sa trapi, dnes po týždni som volala s doktorkou že sa teda nič moc nezlepsilo a odporucala zaradiť inhalovanie Vincentky.
Detsky inhalator mame no zabudla som sa doktorky opýtať ako často a po koľko minút inhalovať ? Už sa tam neviem dovolat, máte niekto skúsenosť s inhalovanim takto malého babatka ?

lienka_anulienka
7. jún 2023

Minimálne 3x do dňa, najlepšie pred kŕmením, nainhalovat potom poodsavat. Ja zvyknem dávať také 2 ml do nádobky, či už klasika slana voda alebo Vincentka, vychádza to tak cca na 10 minút.

autor
7. jún 2023

@lienka_anulienka super, ďakujem veľmi pekne 🙂

lienka_anulienka
7. jún 2023

Dúfam, že pomôže ;)

jj298
7. jún 2023

Inhaluj aspon 5 minut aj viac ak vydrzi. No ale mne bolo aj tu povedane, ze inhalovanie na soplik nepomoze.

anavixy
7. jún 2023

Pred inahalaciou je dolezite urobit toaletu nosa, teda kvapnut morksu vodu, chvilku pockat a soplik odsat. Vzdy pred inhalaciou, inhalovat s plnym nostekom nema velmi zmysel. Nasledne cca 10 minut inhalovat Vincentku, staci pouzit naustok ktory dat dietatu blizko k nosteku, kludne aj v spanku, ale vzdy do vycisteneho nosa. Preventivne sa ma inhalovat 1x denne, pri chorobe 2-3krat po dobu 10-15min v zavislosti od veku dietata a toho, kolko vydrzi. 🙂