Zdrvaim, minuly tyzden zacala malinka soplit od vtedy bojujeme na soľnom spreji a kvapkách nasivin no aj tak sa trapi, dnes po týždni som volala s doktorkou že sa teda nič moc nezlepsilo a odporucala zaradiť inhalovanie Vincentky.
Detsky inhalator mame no zabudla som sa doktorky opýtať ako často a po koľko minút inhalovať ? Už sa tam neviem dovolat, máte niekto skúsenosť s inhalovanim takto malého babatka ?
@lienka_anulienka super, ďakujem veľmi pekne 🙂
Dúfam, že pomôže ;)
Inhaluj aspon 5 minut aj viac ak vydrzi. No ale mne bolo aj tu povedane, ze inhalovanie na soplik nepomoze.
Pred inahalaciou je dolezite urobit toaletu nosa, teda kvapnut morksu vodu, chvilku pockat a soplik odsat. Vzdy pred inhalaciou, inhalovat s plnym nostekom nema velmi zmysel. Nasledne cca 10 minut inhalovat Vincentku, staci pouzit naustok ktory dat dietatu blizko k nosteku, kludne aj v spanku, ale vzdy do vycisteneho nosa. Preventivne sa ma inhalovat 1x denne, pri chorobe 2-3krat po dobu 10-15min v zavislosti od veku dietata a toho, kolko vydrzi. 🙂
Minimálne 3x do dňa, najlepšie pred kŕmením, nainhalovat potom poodsavat. Ja zvyknem dávať také 2 ml do nádobky, či už klasika slana voda alebo Vincentka, vychádza to tak cca na 10 minút.