Ahojte prosím vás keď synovi začali včera kiahne ..dokedy je infekčný?..včera teplota dnes výsyp
@nevenka dokedy potrebujem vedieť lebo budúci týždeň k nám na prísť po roku a pol na návštevu sestra z čiech z dvojročným synom..
Deti bývajú infekčné dva dni pred vysevom a potom kým im neuschne posledná vyrážka - čiže kým sa im neurobí posledná chrasta.. to býva tak cca 7-14dni.. podľa toho ako veľmi vyhadzany bude.. prvých 5dni sa vyhadzujú nové a nové vyrážky.. každé dieťa je však iné, niektoré má pár vyrážok, iné je nimi celé posiate.. takže zrejme bude ešte infekčný keď ste naplánovali návštevu..
Všade sa píše, že kým nezmizne posledná vyrážka. Ale my sme boli na chate niekoľko dní s deťmi ktoré mali kiahne asi 8-10 dni, mali ešte aj dosť viditeľné vyrážky, no už pozaschynane. Ostatné deti, čo boli s nami na chate a kiahne predtým nemali, ich nedostali.
@nikpa vyrážky po kiahnach vidno aj mesiac.. dôležité je či už sa zo všetkých pupakov stali chrasty.. ak deti na chate mali len chrasty, tak už neboli infekčné..
Navstevu kludne zrus....:/
@jana_eyre_2 áno, pupaky uz vyzerali suché ale keďže to bolo veľmi krátko od začiatku choroby, všetci sme čakali, že sú ešte deti infekčné.
Dokedy ci odkedy sa pytas? Infekcny je uz aj den pred vysypom a dovtedy, kym ma pluzgiere, co i len jeden mokvavy, ked uz ma len chrasty, uz by nemal byt infekcny. Takze je to individualne. Niekto sa vyhadze naraz a niekto postupne, mali sme 1 pripad taky, druhy taky, ale doma som bola s nimi mesiac.