Dobrý deň, u dcéry v škôlke bol potvrdený adenovírus, ktorý spôsobuje črevné problémy. Dcéra mala od stredy do piatka tiež črevné problémy - 3x zvracala a pár krát mala hnačku. Od piatka obeda je už v poriadku. Nemala horúčku, ani nebola dehydrovaná, liečbu som konzultovala s lekárkou po telefóne, ale zabudla som sa jej spýtať koľko dní po skončení príznakov môže byť ešte infekčná. Máte skúsenosť po akej dobe sa môže opäť vrátiť do kolektívu? Ďakujem.
@klaudia1702 a nedavjte do skolky priskoro dcera po tej infekcnej hnacke mala z toho adenovorusu zaoal mozgu. Dajte jej cas na zotavenie. Nie je to len tak obycajny virus.
@palculienka40 no len ja keď som volala lekárke, že v škôlke sa vyskytol tento vírus a aj dcéra má črevné problémy, povedala len, že to je bežný vírus, povedala aké lieky máme nasadiť a čo môže jesť a vybavené. O žiadnom stere nehovorila a o kontrolnom už vôbec nie, takže to nemáme ani potvrdené, či to má naozaj.
@klaudia1702 tak ja som Vam napisala svojiu skusenost kedze ste sa pytala. Nasa doktorka dcere nariadila karantenu pri adenoviruse do casu kedy bude mat negativny ster a musela som si dat ster sparavit aj ja.
@palculienka40 veď jasné, preto sa pýtam aké máte skúsenosti, lebo naša lekárka toho veľa nepovedala. Spýtam sa aj v škôlke či potrebujeme potvrdenie od lekára, aby som vedela či ju naháňať.
@klaudia1702 no tak nasa lekarka urobila ster pri hnacke vysiel adenovirus a tak sme boli v karantene kym nebola zdrava. Ja by som sama chcela vediet ci je moje dieta infekcne alebo nie. A vzdy ked moja mala hnacky vzdy jej robili ster a rozbor stolice.
@klaudia1702 pokiaľ viem, adenovirus sa takto nekontroluje. Je to ozaj bezny virus, zvlášť v skolkach. Deti sa z toho väčšinou rýchlo dostanú. Ale ak máte možnosť, nechajte ju ešte pár dní mimo kolektív, je oslabená
@klaudia1702 mali sme bola infekcna dva tyzdne az po negativnom teste mohla do skoly. Bude nutny kontrolny ster. Az potom sa mohla vratit do skoly a musela som na testy aj ja.