Infekčnosť po črevnej viróze

klaudia1702
10. nov 2024

Dobrý deň, u dcéry v škôlke bol potvrdený adenovírus, ktorý spôsobuje črevné problémy. Dcéra mala od stredy do piatka tiež črevné problémy - 3x zvracala a pár krát mala hnačku. Od piatka obeda je už v poriadku. Nemala horúčku, ani nebola dehydrovaná, liečbu som konzultovala s lekárkou po telefóne, ale zabudla som sa jej spýtať koľko dní po skončení príznakov môže byť ešte infekčná. Máte skúsenosť po akej dobe sa môže opäť vrátiť do kolektívu? Ďakujem.

palculienka40
10. nov 2024

@klaudia1702 mali sme bola infekcna dva tyzdne az po negativnom teste mohla do skoly. Bude nutny kontrolny ster. Az potom sa mohla vratit do skoly a musela som na testy aj ja.

palculienka40
10. nov 2024

@klaudia1702 a nedavjte do skolky priskoro dcera po tej infekcnej hnacke mala z toho adenovorusu zaoal mozgu. Dajte jej cas na zotavenie. Nie je to len tak obycajny virus.

klaudia1702
autor
10. nov 2024

@palculienka40 no len ja keď som volala lekárke, že v škôlke sa vyskytol tento vírus a aj dcéra má črevné problémy, povedala len, že to je bežný vírus, povedala aké lieky máme nasadiť a čo môže jesť a vybavené. O žiadnom stere nehovorila a o kontrolnom už vôbec nie, takže to nemáme ani potvrdené, či to má naozaj.

palculienka40
10. nov 2024

@klaudia1702 tak ja som Vam napisala svojiu skusenost kedze ste sa pytala. Nasa doktorka dcere nariadila karantenu pri adenoviruse do casu kedy bude mat negativny ster a musela som si dat ster sparavit aj ja.

klaudia1702
autor
10. nov 2024

@palculienka40 veď jasné, preto sa pýtam aké máte skúsenosti, lebo naša lekárka toho veľa nepovedala. Spýtam sa aj v škôlke či potrebujeme potvrdenie od lekára, aby som vedela či ju naháňať.

palculienka40
10. nov 2024

@klaudia1702 no tak nasa lekarka urobila ster pri hnacke vysiel adenovirus a tak sme boli v karantene kym nebola zdrava. Ja by som sama chcela vediet ci je moje dieta infekcne alebo nie. A vzdy ked moja mala hnacky vzdy jej robili ster a rozbor stolice.

agnes28
10. nov 2024

@klaudia1702 pokiaľ viem, adenovirus sa takto nekontroluje. Je to ozaj bezny virus, zvlášť v skolkach. Deti sa z toho väčšinou rýchlo dostanú. Ale ak máte možnosť, nechajte ju ešte pár dní mimo kolektív, je oslabená