Ahojte zaujímal ma za koľko človek prestava byť infekcny pri chrípke. Už 7 dní chodím s ruskom po dome ako cvok kvôli oslabenej imunite. Dcérka má chrípku od soboty min týždňa, priateľ od utorka obaja teploty 39-40. Príp. po kolkych dňoch ste sa nakazili a ci ste mali priebeh miernejší. Ako tak badam tak táto pliaga položí i dospelého rovnako ako dospelého a ja by som strašne nerada skončila na Štedrý večer s chrípkou. 😒
5-7 dni.
Moje deti sú choré na striedačku uz od októbra .. ja som to nedostala... Trosku ma pred par dňami bolelo hrdlo v lekárni mi dali drill a je po bolesti.. ale je pravda že si davam dvojnásobne dávky vitamínu
Tu istú chrípku sme podľa vyterov mali od 28.10 s 2 tyzdnovou prestávkou znova 28.11 😁 tak ja neviem.. ta druha vlna bola už ale uplna pohoda
ty sa môžeš nakaziť od druhého člena rodiny kludne po týždni....infečnosť nie je ako pri covide....tvoje telo sa s vírusom chrípky stretlo, len si neochorela, tým že je ale v domácnosti všade okolo ešte ochorieť môžeš, kedykoľvek kým sú v okolí chorí iní členovia domácnosti.....ale tým že chripka tu už roky rokúce bola a telo si pamätá ochorieť nemusíš vôbec....na tvojom mieste odložím rúško ak ho teda nechceš nosiť do Vianoc....chrípka trvá 1-3týždne, je to rôzne, kludne môže niekto byť 3 týždne s teplotami.....jediné čo má spoločné s covidom je že je to vírus a to že priebeh môže mať každý iný - ako pri covide si vírus chrípky už mala ale si neochorela.....rúško ti naozaj nepomôže, predpokladám že s ním nespíš a ani sa teda neizoluješ mimo ostatných členov rodiny....
dokym su klinicke priznaky tak je clovek infekcny.
@mogaa súhlasím - z vlastnej skúsenosti, keď sme mali minulú zimu doma covid, všetci doma tým prešli (7 členov, z toho 1 syn bez príznakov a manžel mierne príznaky, ostatní s príznakmi), ja som sa statočne držala, trvalo to 3 týždne (3 týždne v infekčnom prostredí) a potom bum, chytila som to aj ja.
@kacernakokse len ťažko povedať, či to je klasická chrípka, môže to byť nejaká viróza. Myslím, že chrípková "sezóna" začína až v januári, ale neviem isto..
@detskytovar podľa mňa je to teraz také zmutované.....chrípka, covid, respiračné ochorenia ....všetky tie vírusy tiež mutujú a naozaj stačí mať 2 slabšie vírusy a je z toho pre telo galiba.....
😒 ste ma nepotesili. Ja už tento rok mala 4 krát zapal priedusiek a keď som videla co to urobilo s nimi dvoma 🥲🥲🥲 hádam brala som v auguste imunor tak dúfam ze ma to dáko podrží 😒 práveže som sa nemohla dat očkovať kvôli tomu ze som v kuse brala tento rok atb. Chrípku som mala možno ako dieťa. Za posledných 25 rokov nie.... nikdy som nebyvala tak chorá ako som od pôrodu spred 5 rokov. 🤗
No a ja som po chemoterapii nechytila covid, aj ked sme spali v jednej izbe...ani druhykrat som ho nechytila...takze to vobec nie je pravidlo a poznam vela ludi, ktori od seba neochoreli..aj moji rodicia, obaja mali covid, ale v inom case
My sme kupili cisticku vzduchu. Syn donesie cokolvek a my s muzom lahneme do troch dni. Odporucam nieco na imunitu colostrum vitaminy preventan a podobne....a konvickovat denne 😄
@zabka79 tak to mame rovnaké. Mala sa udrží vo škôlke max 2 dní donesie daku pliagu do 3 dní som KO ja a potom priateľ ☺ berieme ja C, D mala preventan, D, bronchovaxom a priateľ multivitaminy dáke. Prd pomáha. Zatiaľ sú dnes chorí mala 8 deň, priateľ 6 a mňa niečo obchádza. Keď som videla ako ich to rozbilo ani covid sme nemali taky 😐 už ma to normalne nebaví len pred 6 dňami som sa vyzdravela z toho čo mala domov doniesla začiatkom decembra a už zasa 😡 nemám už nervy na toto .....
Moja dcéra chytila teplotu minulý štvrtok, potom sa jej pustili zelené sople a kašeľ, ja som teplotu len 1dnovu chytila presne týždeň po nej, takze u nás inkubačná doba 7 dní. Teraz už len soplime a kašleme
My sme chori druhy mesiac. Ja 2x atb a kasel mesiac. Syn je teraz znova chory "az" dva tyzdne bol v skole. manzel pred tyzdnom dobral atb. Je velmi divne ze ja este nic. Beriem colostrum vit d c b konvickujem. So synom ideme k imunologovi . V podstate ak on nebude chory a nedonesie nic my budeme v pohode.
@emka1 no mrnava teplotou mala od soboty do štvrtka, teraz ma stále už len do 38, je pod atb 3 deň tak hádam ona už nebude, len teraz sa tak rozbrhlala ze konečná detto sa jej spúšťa sopeľ. Ja som toho moc nenaspala za posledných 8 dní max 2 hodiny v kuse/deň lebo som musela okolo nich behať... ale predpokladám ze som to schmatla lebo začínam soplit.... ma normálne už drbne z toho 😪 len dúfam ze tým ze nosím rusko má to tak nezomelie ako ich.
Ak máte oslabenú imunitu tak by som budúci rok zvážila očkovanie. A infekčnost môže byť rôzna ale týždeň je podľa mňa dosť dlhá doba ak chcete mať istotu počkala by som 10 dní.