Infekčnosť chrípky

17. dec 2022

Ahojte zaujímal ma za koľko človek prestava byť infekcny pri chrípke. Už 7 dní chodím s ruskom po dome ako cvok kvôli oslabenej imunite. Dcérka má chrípku od soboty min týždňa, priateľ od utorka obaja teploty 39-40. Príp. po kolkych dňoch ste sa nakazili a ci ste mali priebeh miernejší. Ako tak badam tak táto pliaga položí i dospelého rovnako ako dospelého a ja by som strašne nerada skončila na Štedrý večer s chrípkou. 😒

kacernakokse
17. dec 2022

Ak máte oslabenú imunitu tak by som budúci rok zvážila očkovanie. A infekčnost môže byť rôzna ale týždeň je podľa mňa dosť dlhá doba ak chcete mať istotu počkala by som 10 dní.

kleopatra114
17. dec 2022

5-7 dni.

dadka128
17. dec 2022

Moje deti sú choré na striedačku uz od októbra .. ja som to nedostala... Trosku ma pred par dňami bolelo hrdlo v lekárni mi dali drill a je po bolesti.. ale je pravda že si davam dvojnásobne dávky vitamínu

nadazdi
17. dec 2022

Tu istú chrípku sme podľa vyterov mali od 28.10 s 2 tyzdnovou prestávkou znova 28.11 😁 tak ja neviem.. ta druha vlna bola už ale uplna pohoda

mogaa
17. dec 2022

ty sa môžeš nakaziť od druhého člena rodiny kludne po týždni....infečnosť nie je ako pri covide....tvoje telo sa s vírusom chrípky stretlo, len si neochorela, tým že je ale v domácnosti všade okolo ešte ochorieť môžeš, kedykoľvek kým sú v okolí chorí iní členovia domácnosti.....ale tým že chripka tu už roky rokúce bola a telo si pamätá ochorieť nemusíš vôbec....na tvojom mieste odložím rúško ak ho teda nechceš nosiť do Vianoc....chrípka trvá 1-3týždne, je to rôzne, kludne môže niekto byť 3 týždne s teplotami.....jediné čo má spoločné s covidom je že je to vírus a to že priebeh môže mať každý iný - ako pri covide si vírus chrípky už mala ale si neochorela.....rúško ti naozaj nepomôže, predpokladám že s ním nespíš a ani sa teda neizoluješ mimo ostatných členov rodiny....

akinom0077
17. dec 2022

dokym su klinicke priznaky tak je clovek infekcny.

detskytovar
17. dec 2022

@mogaa súhlasím - z vlastnej skúsenosti, keď sme mali minulú zimu doma covid, všetci doma tým prešli (7 členov, z toho 1 syn bez príznakov a manžel mierne príznaky, ostatní s príznakmi), ja som sa statočne držala, trvalo to 3 týždne (3 týždne v infekčnom prostredí) a potom bum, chytila som to aj ja.

@kacernakokse len ťažko povedať, či to je klasická chrípka, môže to byť nejaká viróza. Myslím, že chrípková "sezóna" začína až v januári, ale neviem isto..

mogaa
17. dec 2022

@detskytovar podľa mňa je to teraz také zmutované.....chrípka, covid, respiračné ochorenia ....všetky tie vírusy tiež mutujú a naozaj stačí mať 2 slabšie vírusy a je z toho pre telo galiba.....

autor
17. dec 2022

😒 ste ma nepotesili. Ja už tento rok mala 4 krát zapal priedusiek a keď som videla co to urobilo s nimi dvoma 🥲🥲🥲 hádam brala som v auguste imunor tak dúfam ze ma to dáko podrží 😒 práveže som sa nemohla dat očkovať kvôli tomu ze som v kuse brala tento rok atb. Chrípku som mala možno ako dieťa. Za posledných 25 rokov nie.... nikdy som nebyvala tak chorá ako som od pôrodu spred 5 rokov. 🤗

ladybug138
17. dec 2022

No a ja som po chemoterapii nechytila covid, aj ked sme spali v jednej izbe...ani druhykrat som ho nechytila...takze to vobec nie je pravidlo a poznam vela ludi, ktori od seba neochoreli..aj moji rodicia, obaja mali covid, ale v inom case

zabka79
17. dec 2022

My sme kupili cisticku vzduchu. Syn donesie cokolvek a my s muzom lahneme do troch dni. Odporucam nieco na imunitu colostrum vitaminy preventan a podobne....a konvickovat denne 😄

autor
17. dec 2022

@zabka79 tak to mame rovnaké. Mala sa udrží vo škôlke max 2 dní donesie daku pliagu do 3 dní som KO ja a potom priateľ ☺ berieme ja C, D mala preventan, D, bronchovaxom a priateľ multivitaminy dáke. Prd pomáha. Zatiaľ sú dnes chorí mala 8 deň, priateľ 6 a mňa niečo obchádza. Keď som videla ako ich to rozbilo ani covid sme nemali taky 😐 už ma to normalne nebaví len pred 6 dňami som sa vyzdravela z toho čo mala domov doniesla začiatkom decembra a už zasa 😡 nemám už nervy na toto .....

emka1
17. dec 2022

Moja dcéra chytila teplotu minulý štvrtok, potom sa jej pustili zelené sople a kašeľ, ja som teplotu len 1dnovu chytila presne týždeň po nej, takze u nás inkubačná doba 7 dní. Teraz už len soplime a kašleme

zabka79
17. dec 2022

My sme chori druhy mesiac. Ja 2x atb a kasel mesiac. Syn je teraz znova chory "az" dva tyzdne bol v skole. manzel pred tyzdnom dobral atb. Je velmi divne ze ja este nic. Beriem colostrum vit d c b konvickujem. So synom ideme k imunologovi . V podstate ak on nebude chory a nedonesie nic my budeme v pohode.

autor
18. dec 2022

@emka1 no mrnava teplotou mala od soboty do štvrtka, teraz ma stále už len do 38, je pod atb 3 deň tak hádam ona už nebude, len teraz sa tak rozbrhlala ze konečná detto sa jej spúšťa sopeľ. Ja som toho moc nenaspala za posledných 8 dní max 2 hodiny v kuse/deň lebo som musela okolo nich behať... ale predpokladám ze som to schmatla lebo začínam soplit.... ma normálne už drbne z toho 😪 len dúfam ze tým ze nosím rusko má to tak nezomelie ako ich.