Ahojte. Chcem sa spýtať či je možný prenos choroby. Syn sa hral s kamarátom, ktorý je síce zdravý ale jeho brat má infekčnu mononukleozu aj s mamou a otcom. Tak išiel brat sám von. Môj syn má potvrdenú poruchu imunity a nulovú obranyschopnosť voči vírusom tak som ostala mierne v strese či môže byť ten jeho zatiaľ zdravý brat prípadný prensasac. Ďakujem
@sisa_s viem aká je inkubačná doba. To ale nieje odpoveď na moju otázku
Moze byt nosic virusu... ked maju 3 zo 4 clenov rodiny taketo ochorenie, riziko je vzdy...ostava len cakat...rovnako mu nemusi byt nic..nikto ti presne neodpovie
Zdravý brat bohužiaľ môže byt tiež nakazený a byt bezpriznakovy . Už len čakať , ale ak sa hrali chvíľku vonku, nemenili flasky ani nič, tak si nemyslím , že je riziko.
Tak ja by som to označila za vysoké riziko... nie každý má príznaky,práve pri mononukleoze...synovcovi nebolo nič aj ked to dotiahol zo skolky prave on, príznaky mala len sestra a schytal to od nich nás syn...
Starsi mal velmibtazky priebeh mononukleozy a mladsi nechytil. Lekarka nam povedala, ze by museli po sebw pit, jest alebo sa bozkavat 😁 U starsieho mame podozrenie, ze to schytal na hokeji na treningu, ze sa mu niekto omylom napil z jeho flase... Nebala by som sa.
bohuzial ano a u mnohych ludi ma mononukleoza bezpriznakovy priebeh. Moje starsie dieta ju malo ako babatko, dotiahla to pubertiacka... a keby teda ona nemala neskor potvrdenu diagnozu, tak syna netestujeme. A teraz maju napriklad v jaslickach epidemiu...
Inkubacna doba je 7-30dni...