Infekcia v hrdle - hemofilus

nadezdamonika
20. apr 2013

syn má infekciu v hrdle - hemofilus kto vie o možnej liečbe

1ingrida1
20. apr 2013

@nadezdamonika ahoj,mozno ta nepotesim, my mame doma haemophilusa uz od februara, preliecovali sme ATB,mali 2x prelieceny,ja osobne 5x ATB, maly momentalne berie ribomunyl na zlepsenie imunity a aj tak ma zlte sopliky.misko to ma v nosteku,ja v hrdle.momentalne som zase chora,ale kedze som len pred dvomi tyzdnami dobrala 5te ATB, tak uz som zufala a k lekarovi nejdem.je to svina tento bacil.liecili sme sa obaja naraz,maly ostaval doma aj tri tyzdne, a aj tak sa nam to obom stale vraca.nakazili sme aj svokru a svagra

nadezdamonika
autor
5. máj 2013

@1ingrida1 ....ahoj tak my teraz berieme tinktúru z Kapucínky väčšej....nájdi si na nete účinky pôsobí proti baktériám a zápalom tak verím, že nám pomôže....treba brať každých 8 hodín ako antibiotiká.....ale dlhodobo aj 3 mesiace....kým sa dá všetko do poriadku....napíš potom.....berte všetci ja beriem takisto ( slniečkova.sk )

1ingrida1
5. máj 2013

@nadezdamonika ahoj, no a uz vidis nejake vysledky?

olivova
6. máj 2013

@nadezdamonika, @1ingrida1
ja som zasa stavila na oreganovy olej . Ale stipe (ako cili paprika). Dcerka mala hemofilus v nose a dakeho pneumokoka v hrdle (aby nam luto nebolo). Vysledky - este neviem ;) Kazdopadne - choroba zacala, kvapky som nasadila (4 kvapky denne) - nastastie sa da ukecat, ze musi, a preslo to. Uvidim dalej, ako som ju dala do skolky, zasa sa dnes stazovala, ze ju boli hrdielko, tak dufam, ze sa tomu este vyhneme...

nadezdamonika
autor
6. máj 2013

tak ešte je skoro povedať...berieme 2 týždne prečítaj aj http://www.bio-obchod.sk/produkt-4101/vytazok-k... tuto tinkturu berie syn.....

mamazem
6. máj 2013

Z prírodných produktov Energy zostavených podľa tradičnej čínskej medicíny odporúčam VIRONAL vnútorne, ktorý významne posilňuje imunitu a schopnosť tela brániť sa voči nežiadúcim mikroorganizmom, vhodný pre deti od 3 rokov. Lokálne do hrdla GREPOFIT SPREJ, účinkuje už po 24 hodinách.
Vironal sa používa aj vo vybratých škôlkach v SR na podporu imunity u detí. Viac tu: http://www.mamazem.sk/mamazem/0/0/2/31

Z bylinných tinktúr je výborná už uvedená Kapucínka alebo aj Grep a Echinacea (z nej kvapky sú vhodné už pre deti od 6 mesiacov). Ostatné tinktúry pre deti od 3 rokov, stačí nakvapkať do teplého čaju alebo vody, aby sa odparil alkohol.

ewca
6. máj 2013

my sa takto nevieme zbavit moraxelly, skolkarskeho bacilu...uz do dcery atb nenecham pchat, my vsetko riesime alternativnou medicinou, teraz okrem ineho esencialne oleje tieves, alebo aj ine

mirka8105
23. máj 2013

@nadezdamonika ahoj možem sa opytat o tej kapucinke moj ma teraz stafilokoka zlateho a tiez som citala že vraj posobi na vsetky druhy tych bacilov.ako ste na tom vy ako pomohla vam ta kapucinka?ako ste ju brali? ja som rozmyslala nad tabletami kapucinky

mirka8105
23. máj 2013

@ewca ahoj moja 3 rocna ma tiež moraxelu a co pouzivate na zbavenie sa tej moraxely

ewca
23. máj 2013

@mirka8105 no dvakrat sme na to mali ATB a som si povedala, ze dost...a my to uz riesime alternativne...ja mam doma jeden pristrj a esencialne oleje... jeden den prisla domov so soplikmi, uz ma chytali nervy, ze ved teraz bola chora...tak som ju zapla na ten pristroj, supla do difuzeru jeden olej, vecer do vody, tiez kvapku toho oleja...za dva dni po soploch ani stopa... ani len morsku vodu som jej neusela streknut d nosa

mirka8105
23. máj 2013

@ewca jaaaj a co to je za pristroj a oleje?

nadezdamonika
autor
31. máj 2013

@mirka8105 Ahoj Mirka, my berieme ešte stále tinktúru z kapucínky, berieme ju každých 8 hodín ako anibiotiká.....už cez mesiac a zatial je všetko v poriadku....treba brať 3 mesiace v kuse my berieme o 14,00 22,00 a 6,00 ráno

ingrida4
31. máj 2013

Ahojte,moj maly vecne naraba z hrdlom, myslim tym to ze vecne vydava take hlasy akko by ho v hrdle skrbalo alebo take nieco , 😒 robi to uz 2mesiac nema ziaden zapal boli zme u lekarky a predpisala mu lieky ale nic to nezabera. 6teho pojdeme k imunologicke sa ukazat lebo to uz neni mozne . podla vas zo zvyku to moze robit? ja som uz z manzelom nato myslela 😒

mirka8105
31. máj 2013

@nadezdamonika a aku mas tinkturu nemas link? a kolko kvapiek davas malej.?dakujem

nadezdamonika
autor
2. jún 2013

@mirka8105 ja používam tinktúru SERAFIN 10 kvapiek http://obchod.serafinbyliny.cz/lichorerisnice-t... ja ju mám z bio obchodu v našom meste a synovi dávam kapucínku http://www.bio-obchod.sk/oddelenie/prirodne-ant... tiež 10 kvapiek stačí objednať 1 fľaštičku je to veľké 100ml balenie dlho vydrží neviem, ktorá je lepšia, ale tá od SERAFÍNU je určená pre dospelých....

matja
22. jún 2013

@nadezdamonika - prečítala som si, že si dávala synovi kapucínku, pomohlo? Môj má streptokoka v hrdle a rozhodla som sa nahradiť ATB za niečo prírodné, preto hľadám, čo by mu mohlo pomôcť, o mesiac má ísť na kontrolný ster.

nadezdamonika
autor
28. jún 2013

@matja ahoj....tak odkedy berie kapucínku, čo je už dva mesiace, nebol chorý, ani nádcha, ani angína, tak myslím si, že je to už na najlepšej ceste a kapucínka zaberá, škoda len, že moja detská lekárka vravela, že kontrolný ster neberie, takže potvrdené to nemám, či je ten bacil už definitívne preč....

jumama
28. jún 2013

Nas Dr. nedava ATB, snazi sa tiez vsetko alternativne, len pri detoch to nie vzdy ide... odporucal co najviac preplachovat nosik Vincentkou, da sa aj taka v spreji kupit... ono to zriedi sopliky a lahsie odidu. Len teda nasa malacka nie je velmi ochotna nechat si do nosika kvapkat ci striekat. Na posilnenie imunity sme dostali tinkturu z pucikov ciernej ribezle, tak na dva mesiace kvapkam tajne dva krat denne do malinovky, lebo inak to mala nechcela. Kvapkam druhy tyzden a zda sa mi zlepsenie, ze sopliky odisli, len teda uvidim, ako rychlo sa vratia/nevratia. Moja sestra mala predpisany pre oboch synov Ribomunyl, co vyssie niekto spomina, a to im pomohlo. To brali tak dlhodobejsie, tusim tiez dva mesiace, je to cosi ako take sumienocky do vody. Predtym byvali vela chori a ked to dobrali, tak aj rok nic. No jeden nikdy nevie, ci uz je to ziskana imunita voci skolkarskym bacilom alebo naozaj sa da imunite trosku pomoct 🙂)

marhulka88
26. mar 2014

ahojte mozete mi prosim poradit ... syn ma vo výteroch nos, hrdlo hemofila ... vybrali sme uz druhe atb a sice mam pocit ze sa mu stav zlepsil ustupili sople a hrdlo ma tiez lepsie avsak stale sa na to hrdielko ked sa ho opytam stazuje ze ho mierne boli...vysledky kontrolného vyteru este nemam (inak chcela som sa pytat aj na to ci je standard cakat na vysledky z vyteru 5dni??? citala som rozne nazory v zmysle doliecit to hrdlo pastilkami alebo neliecit atb a posilnovat imunitu...
skutocne si neviem rady je mozne ze dostaneme este raz atb??? opisujete tu kapucinku ...kapucinkovu tinkturu mam doma ... je naozaj nutne ju brat kazdych 8hod? je mozne aby ju uzival aj alergik?? moje otazky su asi rozhodene ale uz sme rozhodeni u nas vsetci ... takmer mesiac sme doma a lezie nam to na mozog 🙄 😝

diabambulka
28. máj 2014

@nadezdamonika ahoj zabrala vaša liečba? Už ste sa zbavili bacilov, lebo nám ho dnes potvrdili a hľadám riešenie ako s ním bojovať🙂Ďakujem

nadezdamonika
autor
28. máj 2014

@diabambulka ahoj...tak myslím, že áno, tá tinktúra je fakt dobrá, bolesti hrdla prestali, až skoro po roku mal slabší zápal hrdla, tak dúfam, že aj naďalej to bude OK....ale určite to za skúšku stojí, len treba mať silnú inšpiráciu, keďže sa to berie 3 mesiace v kuse....

diabambulka
28. máj 2014

@nadezdamonika u nás je v nose čo myslíš? Ja som stále presvedčená ze skúsiť🙂

nadezdamonika
autor
28. máj 2014

@diabambulka skúste, budem držať palce 🙂

diabambulka
29. máj 2014

@nadezdamonika ok 🙂

gabikkas
29. máj 2014

@nadezdamonika ahoj, dnes sme kupili kapucinku, Myslis, ze to zaberie aj v nose? Alebo treba robit roztok a davat aj do nosa?

gabikkas
30. máj 2014

@nadezdamonika a davala si aj probitotika? tie tri mesiace to treba uzivat preventivne? ci to je koli tomu, aby to vynicilo vsetko?

nadezdamonika
autor
30. máj 2014

@gabikkas ahoj...probiotiká nie, tie som nedávala len čistú kapucínku a čo sa týka toho roztoku do nosa, tak o tom info neviem, ale myslím, že nie, len asi treba dodržiavať zvýšenu hygienu...🙂 spočiatku tie tri mesiace vyzerajú nekonečne, ale dá sa to zvládnuť 🙂 😉

ajka72
31. máj 2014

@nadezdamonika ahoj kde si prosím ťa zohnala tu kapucínku dík

nadezdamonika
autor
31. máj 2014

@ajka72 kapucínku zoženieš najskôr v BIO-obchode alebo na internete, ak si ju dáš do vyhľadávača, stačí si to poprezerať ....🙂 😉