Mamky, malo vaše dieťatko infekciu v novorodeneckom období? Prešlo to do sepsy?
Má dieťatko z toho nejaké následky?
Ďakujem
@254clari moja dcerka ma v zdravotnej karte napisane, ze mala neskoru novorodenecku sepsu.bola trochu skor narodena, mala silnu zltacku a do toho bakterialna infekcia,este nemala ani tyzden,nastastie jej nasadili dobre antibiotika a chvalabohu potom o tyzden nas uz pustili domov.bolo to teda narocne vidiet ju v inkubatore na infuziach a vyzive.teraz ma 1,5 roka a je zdrava.
@marrydreamkas Mamka, totiž veľmi sa bojím o bábätko, tiež malo sepsu, nasadená 3 kombinácia ATB bralo vkuse 2 týždne, pred začatím liečby vpadnuta fontanela...Tiež predcasniatko, a jedna sestrička mi povedala, ze nebude v poriadku...
@254clari ako vravim nasa chvalabohu nema ziadne nasledky, ATB brala asi 5 dni, potom uz mala dobre vysledky, pekne zacala papat a dostala sa z toho.ostava vam len dufat a modlit sa, aby bolo vsetko v poriadku, drzim palce!
@marrydreamkas Dakujem pekne
@254clari Moja staršia slečna mala pri narodení infekciu. Bola veľmi slabá a museli ju dlho rozdýchavať. Všetci lekári ma varovali, že môže mať doživotné následky, problémy so srdiečkom, neurologické problémy a podobne.
Teraz je z nej šikovná múdra slečna, predčasne zaškolená prváčka. Bola síce veľmi často chorá, časté infekcie horných dýchacích ciest a laryngitídy, ale posledný rok akoby uťalo. Sledovaná je už len na kardiológii raz za 3 roky 🙂
@254clari kamoška sa narodil syn, nakazil sa v pôrodných cestách, dostal sepsu, brali ho do NR hneď po pôrode a zahájili liečbu. Je v poriadku.