icon

Infekcia na jazyku

erikqa
19. feb 2017

Dobrý den chcem s opýtať či má niekto skúsenosť s týmto 🙂 Z čoho to môže byť ? Mam isť k lekárke?

Infekcia na jazyku
ikonica
19. feb 2017

candida?

erikqa
autor
19. feb 2017

@ikonica ak to je candida je potrebne navštiviť lekara?

ikonica
19. feb 2017

no samo to asi nezmizne.... su aj nejake prirodne sposoby ako sa toho zbavit ale asi to bude na dlhsie.... a tiez protikvasinkova dieta.... skus zagooglit....

kaja73
19. feb 2017

@erikqa pozri mandle ci nie su biele..takyto jazyk moze byt pri hnisavej angine-konkretne sarlachu.

laura167
19. feb 2017

Môze to bit aj herpeticka infekcia ustnej dutine. Moj syn to mal a lezali sme s tym v nemocnici, podavali mu herpesin i.v. po prepusteni v tabletkach. Tiez mu vytierali usta genciankou, a vyzeralo to ako to mas ty na foto, ale on to mal aj pod jazykom a na lickach v vnutornej strany a okolo zubov-na dasnach.
Urcite by som navstivila lekara.
prajem skore uzdravenie.

erikqa
autor
19. feb 2017

Ďakujem za odpovede 🙂 dúfam že to je len angína lebo mala som pred vcerom teploty 38,4 vcera len take 37,5 no dnes uz nemám teplotu + ma bolela hlava ale to som nepokladala za nič vážne . zajtra zájdem k doktorke 🙂

66roman
4. mar 2023

@erikqa ahoj. zistila si z čoho to bolo? nieco podobne sami objavuje uy 2-3 mesiace a neviem co to je . dakujem

leniel
5. mar 2023

@66roman ak sa to vracia, tak premnozena kvasinka. pomoze gencianova violet/ vyplachy ust sodoz bikarbonou a hlavne vyrazne obmedzit cukor a sacharidy.

66roman
6. mar 2023

@leniel ahoj dakujem velmi pekne za odpoved. už mi vysiel aj pozitivne výter. na candidu. prosim ta ako dlho trvalo kym ti to zmizlo na stalo?

leniel
6. mar 2023

@66roman asi ta nepotesim, ale je to bez na dlhu trat.... morim sa s tym tak striedavo, ked popustim stravu a doprajem si sladke, zvykne sa to opat objavit

66roman
7. mar 2023

@leniel aj som si myslel že to tak bude. lebo všade sa tvaria že si dam antimikotika a zmizne to. Tak nastal čas asi žit zdravšie 🙂)) každopadne dakujem za odpoveď.