Ahojte! Tak to vyzera, ze sme mali "stastie" a nakazili sme sa MRSA v nemocnici ☹ mne museli pred tyzdnom kvoli tomu znovu cistit ranu po epiziotomii a znovu sit - radsej by som 2x rodila a malinky to ma vo vyteroch z nosteka..nastastie, zatial je zdravucky. Mate s tym skusenost? Po akej dobe vam zabrali antibiotika a ste boli funkcni? Lebo ja sa nedokazem riadne ani o maleho starat..
@8291 dakujem! U mna je to samozrejme aj psychika, este ako tehotna som musela lezat 3 mesiace a som si myslela, ze po porode uz bude to zle prec.. ATB mam nasadene podla citlivosti, problem je, ze biseptol nie je teraz na trhu, tak som mala 3 davky po 1000 mg vankomycinu i.v. a teraz ofloxin 200 mg 2x denne od soboty. Len ta rana sa mi nevidi, stehy su mierne povlecene a nedrzia okraje az tak spolu ☹ idem dnes na kontrolu, tak uvidim, co povie primar.. Teplotu som nemala ani pred tym a aj KO nesvedcil az tak o zapale. Akurat sa vsetci tvaria, ze sa im to vyskytlo na oddeleni 1x a nevedia, co s tym. Detska povedala, ze take deticky ma a pokial nie su problemy, riesit to nebudeme.. Netreba chorobu ocakavat, lebo je ako host, istotne potom pride..
No s ranou ešte môžeš mať problém pri mrse je hojenie oveľa ťažšie.vankomycin bola veľmi dobrá voľba,mrsa sa širi vzduchom,dotykom čiže robiť z toho halo a dezinfikovať cele odd ma význam pre pokoj duše ale vzduchotechnikou sa to tak či tak šíriť bude.sposobuje ju stafylocc.aureus a nebezpečný je len pre ťažko chorých ľudí s oslabenou imunitou.vela ľudí ju má sú nodiči ani nevedia o tom.No u teba môže sposobovat dlhšie hojenie rany,tu ďakuj ze si nerodila sekciou,lebo pravdepodobne by si už mala rozpadnutú ranu.Len je to fakt na hovno komplikacia ked máš bábo.
MRSa uz bude pomali v každé nemocke ako nozokomialka.pokial máš nasadene širokospektrálne ATB tak by mali zabrať maximálne do 14 dní,podstate by už mala zabrať 3-4 dávka.zaleži od antibiotík.je pravda že tohto kmena je problem sa zbaviť,ale pokial ti malý nemá teplotu a ani ty tak by ste mali byť v poriadku,podľa mba si skôr vyčerpaná zo samotných zdlhavych preväzov.Ak nemáš teploty tak mrsa neovplyvnuje tvoju fyzickú aktivitu.