Infekcia MRSA - Stafylokokus aureus rezistentný na meticilín

marienkakf
3. dec 2015

Ahojte! Tak to vyzera, ze sme mali "stastie" a nakazili sme sa MRSA v nemocnici ☹ mne museli pred tyzdnom kvoli tomu znovu cistit ranu po epiziotomii a znovu sit - radsej by som 2x rodila a malinky to ma vo vyteroch z nosteka..nastastie, zatial je zdravucky. Mate s tym skusenost? Po akej dobe vam zabrali antibiotika a ste boli funkcni? Lebo ja sa nedokazem riadne ani o maleho starat..

8291
3. dec 2015

MRSa uz bude pomali v každé nemocke ako nozokomialka.pokial máš nasadene širokospektrálne ATB tak by mali zabrať maximálne do 14 dní,podstate by už mala zabrať 3-4 dávka.zaleži od antibiotík.je pravda že tohto kmena je problem sa zbaviť,ale pokial ti malý nemá teplotu a ani ty tak by ste mali byť v poriadku,podľa mba si skôr vyčerpaná zo samotných zdlhavych preväzov.Ak nemáš teploty tak mrsa neovplyvnuje tvoju fyzickú aktivitu.

marienkakf
autor
3. dec 2015

@8291 dakujem! U mna je to samozrejme aj psychika, este ako tehotna som musela lezat 3 mesiace a som si myslela, ze po porode uz bude to zle prec.. ATB mam nasadene podla citlivosti, problem je, ze biseptol nie je teraz na trhu, tak som mala 3 davky po 1000 mg vankomycinu i.v. a teraz ofloxin 200 mg 2x denne od soboty. Len ta rana sa mi nevidi, stehy su mierne povlecene a nedrzia okraje az tak spolu ☹ idem dnes na kontrolu, tak uvidim, co povie primar.. Teplotu som nemala ani pred tym a aj KO nesvedcil az tak o zapale. Akurat sa vsetci tvaria, ze sa im to vyskytlo na oddeleni 1x a nevedia, co s tym. Detska povedala, ze take deticky ma a pokial nie su problemy, riesit to nebudeme.. Netreba chorobu ocakavat, lebo je ako host, istotne potom pride..

8291
3. dec 2015

No s ranou ešte môžeš mať problém pri mrse je hojenie oveľa ťažšie.vankomycin bola veľmi dobrá voľba,mrsa sa širi vzduchom,dotykom čiže robiť z toho halo a dezinfikovať cele odd ma význam pre pokoj duše ale vzduchotechnikou sa to tak či tak šíriť bude.sposobuje ju stafylocc.aureus a nebezpečný je len pre ťažko chorých ľudí s oslabenou imunitou.vela ľudí ju má sú nodiči ani nevedia o tom.No u teba môže sposobovat dlhšie hojenie rany,tu ďakuj ze si nerodila sekciou,lebo pravdepodobne by si už mala rozpadnutú ranu.Len je to fakt na hovno komplikacia ked máš bábo.