Ahojte maminky...som uz zufala....dcerke sa opakuje stale inf.dolnych mocovych ciest...mala ju sice 3x minuleho roka a teraz ma zasa len nevieme este aku lebo niesu vysledky ale urolog nasadil ant.zinnat lebo to male nevinne stvorenie s placom cikala,esteze som isla v ten den odniest moc lebo by to zaslo ktovie kde....klop klop nastastie teploty pritom nemala len zrejme palenie a rezanie,bolest...sem tam aj svrbenie no ale chcem sa spytat ci viete ako tomu predist ako sa to lieci alebo ake vysetrenie treba podstupit aby sa prislo na to s coho to vlastne je.... 😒
@zvonkohra nie, nerobili nam vysetrenia krvi. Boli sme v nemocne na cystografii, to jej jedno hrozne vysetrenie pre dieta. Je to RTG mechurika plne a vymoceneho, s kontrastnou latkou. Ide o to zistit, ci sa jej nevracia moc do obliciek.Ale aj to bolo u nas ok. Toez ju chranim ako mozem.Ale nam Dr. povedala na nerfologickej poradni, ze to moze chytit aj na zachode,lebo mala aj ked uz bola v skolke.Alebo ze ak zdrzuje cikanie, ze to tie aj vlastne bakterie mozu sposobit zapal.NAsa s tym mala na zaciatku skolky problem, nechcela sa tam vycikat a tak zdrzovala a sup, uz bol zapal.A tiez nasa nechce vela pit a to je problem tiez, lebo treba vela pit a potom cikat, tym sa vyplavuju tie potvory bakterie co mozu sposobit zapal. Uplne ta chapem, my sme si uzili.Teraz ma nasa 6 a ako pisem, vcelku sa drzime.Ale stale jej hovori, nesed na zemi,je studena, nezabudni v skole pit a ist cikat....proste nervy mam z toho
ano to je to. ALe nastastie sme to mali ok.No akurat s nami tam bolo take iste dievcatko ako nasa a jej sa ten moc vracal.Potom som stretla jej mamu aj u nefrologicky s vysledkami a plakala lebo ju asi museli operovat, lebo ze to sa vola mocovy reflux, ked sa vracia moc do obliciek a preto mala aj tie zapaly ta mala. Nasa ich mava teda z inych pricin, ako som pisala je toho tam viacej preco to dieta ma a opakuje sa to,.Drzim palceky, aby ste sa s tym nejako popasovali. Je to neprijemne pre deticky a antibiotika na to je tiez hrozne pre ne, ked to maju.
@zvonkohra my sme ani na urologii neboli, iba u nefrologicky, my ju zasa v LM mame super 🙂 .BUdeme drzat palceky nech sa z toho dako dostanete. Viem co to je, my sme to mali prvy raz, ked mala 14 mes. a uz sa to tahalo. Ale ako som pisala, teraz sa vyse roka drzime 🙂 .Obcas jej preventivne dam tie brusnice alebo tie brusnicove lieky polizat a davam asi az nenormalny pozor na nu, ale mam strach aby to zasa nemala lebo pre dieta je to hrozne a ked som ju videla ako place ked kazdu chvilu behala cikat, no hroza
Ahoj, nasa starsia tiez mala par razy zapal mocovych ciest. Nefrologicka nas nakoniec aj poslala na ultrazvuk, ale to dopadlo dobre. A ako tomu predchadzat?? No nasa nefrologicka nam odporucila davat jej brusnice, ako kompotik a ak nemas, tak aspon kupit v lekarni, dostat take na cmulanie.Je to vcelku chutne a velmi dobre na mocove cesty. Inak pri zapale mocovych ciest ta teplota vacsinou nebyva, takze ak ti zacne cikat a boli ju to, tak hned treba utekat k Dr. Ak uz vies, ze je nachylna na tuto chorobu. A hlavne noziky drzat v teple, stale.Nebehat bez papuciek lebo staci prechladnut o noh a uz cikame. A tiez, neviem ci sa ta to Dr. pytala, ale urcite - ono to moze byt aj trochu dedicne.Ja ked som bola dieta som tiez mavala tieto zapala a ma to aj dcerka. Len sa modlim, aby to nezacala mat aj ta mladsia. No a este ziadne verejne plavarne, to je najhorsie pre takto nachylne dieta. Nam odporucila este Dr. aj more, ze to je slane a ma priaznice ucinky na mocove cesty. Tak sme v lete boli, nastastie teraz sa uz vyse roka drzime, tak si musim poklopkat, aby to tak ostalo. Z toho musia dievcatka nase len vyrast 😒