Inak rastúce vlasy na hlavičke bábätka

9. aug 2024

Ahojte, dcérka sa narodila s nejakym jemným “prúžkom” od čela tak šikmo k vlaskom. S partnerom si myslíme že to má asi z pupočnikovej šnúry nakoľko ju mala omotanú aj okolo krku. Pružok vidno to najma na svetle/vonku za slnečna ale inak nie. Ale trocha inak jej tam rastu vlásky. Viď foto. Upraví sa to alebo máte s tým niekto skúsenosť ? 🙂 má 4 mesiace
V porodnici sme si to všimli až neskor a potom nás nenapadlo ani pýtať na to

autor
9. aug 2024
autor
9. aug 2024

Na foto je to na ľavej strane

stellarstar
9. aug 2024

S pupočnou šnúrou to nebude mať nič spoločné

autor
9. aug 2024

Nemohla ju mať aj cez hlavičku? Ona bola cisarsky KP rodená…neviem z čoho iného može mať ten prúžok, možno je to jej poznavaci znak neviem 🙂

malaopicka
9. aug 2024

Ja tam absolútne nič nevidím, ale aj keby tam niečo je, rozhodne to nesúvisí s pupočnou šnúrou. Pomaly každé druhé dieťa ju má pri pôrode okolo krku, ani o tom nemusia matky vedieť.

stellarstar
9. aug 2024

No nvm aký krúžok myslíš keďže fakt tam nič nevidím alebo to tam nakresli ale ani CR ani pupočnou to nebude

zanny93
9. aug 2024

Lebka babtka sa sklada z viacerych casti..toto co vidis sa jej este nezrastlo. Normalne a v poriadku maju to vsetky deti, niketorym je to vidiet viac inym menej.

autor
9. aug 2024

Ten pružok vidno len naživo na fotke len tie vlásky skusim takto

autor
9. aug 2024

@zanny93 ďakujem pekne 🙏

tilonka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tilonka
9. aug 2024

Tak bud "vlasovy vir" alebo ako hovoria vyssie. No tym ze vlasky rastu trosku inym smerom tak by som to skor tipla na ten vir.

stellarstar
9. aug 2024

Ten spôsob rastu vlasov by ma abs netrápil je to prirodzené a nie je nutné riešiť

jaskolka
9. aug 2024

Hlavička u takého bábätka sa bude ešte meniť, ako budú švy zrastat. Vlasy môžu úplne vypadať a budú rásť nové a inak. Fakt nerieš nejaký pásik

zanny93
9. aug 2024

Skus jej jemne prehmatat hlavicku najdes to zrkadlovo aj na druhej strane a na samom vrchu hlavicky..daj do google "fontanela" a najde ti obrazok lebky. Moje to mali obe, ani jednej to neostalo a naozaj nieje dovod na paniku.

autor
9. aug 2024

Ďakujem krásne. To som chcela vedieť že z toho “vyrastie” a neni jediná čo to má 🙂

mili2016
9. aug 2024

Aj som si tu fotku priblížila a nič som nevidela 😁. Neboj ak bude väčšia vlásky bude mať hustejšie a nič nebude vidieť. Ešte je veľmi malička myslím si že všetko sa upraví ak bude rásť

netoppierka
9. aug 2024

Je to fontanela, ktorá sa deťom zarastá do dvoch rokov.

autor
10. aug 2024

@mili2016 ona je taká že ju vidno len pri dobrom svetle a z určitých uhlov a je to ťažko zachytiť 😁

biolady
11. aug 2024

Viem co myslite. Aj moj syn to mal. Hadali sme s muzom ci to je odlesk vlaskov, alebo ina farba a niekto mi zase povedal, ze babatka to maju, ze lebka im presvita ci co, ked este nie je zrastena. Neviem co je na tom pravdy, ale je to uplne bezna vec.

autor
11. aug 2024

@biolady ano presne toto isté má. Ďakujem 🙂)